Förnyad


Blocketannonsen!

Här har vi den uppdaterade blocketannonsen! Nu är valparna 100% hund, vilket kanske låter mer rimligt. Jag hoppas verkligen att intresserade, blivande köpare hör av sig nu! De små behöver snart nya hem...
Någon annan som vill att valparna ska flytta hemifrån är Catchy. Hon försöker undvika dem men samtidigt tycker hon nog att de är ganska roliga. Hon retas med dem. Till exempel så ställde hon sig mitt bland dem med ett mumsigt ben. Och morrade kaxigt när fem åpna valpar ville smaka. Elak mamma. Det är precis som om en tonårsmamma skulle lämna alkoholen framme och sitta och läska sina jobbiga tonåringar... eller ursch. Godissnarare. det vill man ju hellre ha än alkohol. Jag tror att valparna också håller med mig om den saken. Godis är mums.

Just det, någon annan som är trött på valparna är min syrra, Linnéa. Det är hon som får hjälpa mamma att städa efter de små liven och ge dem mat 3 gånger om dagen. Ochmin syster hatar att städa. Och hon avskyr äckliga saker. Hundbajs är definitivt något hon försöker undvika. Själv sitter man i Växjö och ser på söta bilder av dem. Och bara njuter av dem. Haha, livet kan vara orättvist ibland, eller hur?
Skämt åt sido, så längtar jag hem till dem. Vi åker upp igen, jag och pojkvännen, nästa helg. Då blir det antagligen (ellerkanske förhoppningsvis)sista gången vi får se 4 utav dem. Det betyder ju att de blir sålda.

Se blocketannonsen:
http://www.blocket.se/vi/21242222.htm?ca=16_s&last=1

Nya bilder

Här kommer lekfulla valpbilder! Blocket kommer innom kort att uppdateras med söta bilder och mer korrekt information. Bra va?

Birka gillar också väskor.

Lite stor tandborste

Sömntuta

Mammas dotter

Trappbestigaren

Mamma berättar att de vuxit ännu mer nu, men ännu har jag intefått bild-bevis på det. Men Balder har i alla fall hittat på en ny favoritlek: klättra i trappan. Alla fem tar sig ut och in på altanen själva nu, och för att hindra att de ska klättra i trappan har mamma ställt träskyddet från sovrummet på trappans första trappsteg.. någon vecka till lär det ju fungera. Sen får vi väl se ;-)



Bimbo njuter i skuggan!

Bollen - hundens bästa vän!

Bimbo The Filtkiller!

Visst vill du väl ha en hundvalp?

(S)kattjakt

Nu var det ett tag sedan jag skrev ut vikten på de små. Och håll i hatten!
idag fick jag en färsk lägesrapport från mamma.
Balder väger idag 5 kg.
Birka och Bamse väger idag 4 kg.
Bimbo väger idag 3,5 kg.
Bonita väger idag 3 kg.
Inte illa!

(S)kattjakt!


De är alla väldigt frammåt. Birka är den absolut kaxigaste. Balder är mest högljudd - och älskar att bitas! Bamse är väldigt lekfull men gör inte mycket väsen av sig. Jag skulle kalla honom för "medelvalpen". Han är så lagom! Busig, men lugn, kelig men ingen knähund... till skillnad från Bonita, som hälst aldrig lämnar knäet utan gärna sitter kvar där och slickar på din haka. Bimbo är någonting mellan Bonita och Bamse. Busig och väldigt framåt, sitter gärna i knäet, men inte hela tiden. Hon måste ta en paus från att pussa sina mattar ibland.

Någon alla valpar är fascinerade av är Tenshi. Och hon är lika fascinerad över dem! Jag kan tänka mig hur fundersam vår lilla katt är. De där svarta, konstiga sakerna växer så snabbt. Nu är nästan alla både större och tyngre än henne! De var ju nyss i samma storlek som hennes leksaker... hm? De leker väldigt sött tillsammans, men så fort Catchy tycker att det går för villt till jagar hon bort katten. Duktig mamma. Dock tycker vi inte om att hon lär sig det. Jaga katter är en ovana vi inte vill att hon lägger sig till med.

I leken lär man. Därför ska man leka så mycket som möjligt. Och det gäller alla barn!

Doggy-Time!

Inte nog med att jag och Danne var hemma på valp-besök i helgen: det hände ytterligare en stor sak i våra älsklingars liv. Den första måltiden. De fick äta riktig mat för första gången. Och det tyckte de tydligen om!

Läs mammas egna rapport:
"Birka slukade sitt först och försökte sno lite från Bimbo men bambatanten höll sträng disciplin i matsalen.Balder kom in som god tvåa följd av Bamse, Bonita och Bimbo blev femma. Catchy tycker inte om att dia de små längre och efter att ha känt av Balders hungriga mun  på min vad i morses (läs TÄNDER)så förstår jag henne. Halv sju i morse väcktes jag av fem ylande valpar som ville ha mat så det var bara att gå upp och fixa deras käk. Sedan fick de snutta lite innan jag drog till skolan vid tolv. Var tvungen att kommendera  Catchy att vara still så de fick äta. Stackars bäbis valparna var så hungriga att hon inte hann lägga sig ner utan de stod under henne och rev och slet i tuttarna."

Matdax!


Visst är de söta? Mamma dricker te/kaffe och valparna äter Doggy eller något sådant. Mums!
Fler färska bilder och klipp kommer upp framöver, enda tills ni tigger om att slippa se sötnosarna! ;-)

Blocket.se

Nu ligger mammas annons uppe. Och jag kan bara le för mig själv och sucka: "men mamma då!" Om jag inte är helt snurrig så har hon lyckats stava fel på "rottwieler". Det stavas inte med två L, mig vetligen. Det andra felet hade hon sett själv, och det skrattade vi åt hemma i helgen. Våra valpar består av 105 procent hund. Läs själva:

Blocket.se


Jaja, allt kanske inte kan bli perfekt. Men vi får väl hoppas att framtida köpare varken kan räkna eller läsa ;-) Nej, förlåt mamma. Jag ska sluta att retas.  Det är jättebra att valparna äntligen ligger ute! Förhoppningsvis leder det till fyra underbara hem till mina favoriter Bimbo, Bamse, Balder och Birka. För favoriten Bonita ska allt bo kvar hos oss!

I kväll lägger jag ut bilder från i helgen, eventuellt någon av alla videor jag spelat in också. Just nu sitter jag här i mitt rum i Växjö och väntar på att skolan ska börja. Just nu är jag mer sugen på att krypa ner under täcket och somna om igen. Valparna är helt bedårande, det kan jag verkligen intyga, men mycket sömn får man inte i deras närhet. Balder, den lille morsgrisen, har nämnligen lyckats lista ut hur man tar sig över mammas barriär, så sammanlagt var jag och Danne tvugna att lyfta tillbaka honom in igen 7 gånger. Tre gånger mitt i natten (och då var det jag som gick ur sängen!) oc fyra på morgonen. Och lyckades Balder inte smita, så satt han och ylade/gnällde/pep/sjöng. Allt för att locka mammas uppmärksamhet. Så jag har i alla fall en natts sömn att ta igen... Danne däremot sov som en sten i princip hela natten, den lyckosten!

Som sagt, så lägger jag upp mer i kväll. Jag vill främst bara skriva hur mycket jag saknar de små liven. Doften, känslan av deras ivriga tungor som tvättar ens haka eller biter i ens fingrar. Drar i ens kläder eller tuggar på ens tår. Det finns bara en enda sak som är gulligare än en valp. Och det är fem valpar.

Växjö bra men Valpar bäst

I morron bär det av hem till dem!!
De små busiga liven som tuggar på allt och alla. Insider-källor säger att Birka låter som en gris, och att Bimbo har lärt sig att morra. Birka verkar verkligen populär: just nu har hon tre beundrare. Idag fick hon av en kompis till mig utmärkelsen "den mest speciella" valpen i kullen. Ja, anmärkningsvärd är hon! Men det är ju faktiskt alla.


Balder är en stor tjockis, mer nallebjörn än hund. Jag suckar för mig själv och tycker fortfarande att han borde ha hetat Bamse. Men men, nu är det som det är. Den nuvarande bamse är ju söt och snäll som Bamse, så han passar ju också in på det namnet. Dessutom: han lär inte bli direkt liten när han växer upp, han heller.

På tal om liten, gissa vem som nästan är ikapp Bimbo? Bonita! Hon tar i kapp, den lilla stackarn som vi nästan gav upp hoppet om. Men Bimbo är envis och vill inte bli minst. Hon är trots allt äldst! Kanske är det därför hon morrar? ;-)



Förresten, vill ni se vem som nu är Herre på täppan?
(I bakgrunden hörs jag och Danne)

Till Salu!

Nu har mamma lagt ut en blocketannons om de fyra valparna som är till salu. Själv har jag inte lyckats hitta den, men den kanske inte lagt ut ännu trots att hon betalt och skickat in. Fråga inte mig hur sådant fungerar.
Oavsett tänkte jag själv skriva ut det nu.
Valparna är till salu för 5 000 kr/valp, och då är de vaccinerade och rubbet. De är redo att säljas då de fyllt 8 veckor. Det viktigaste är att de kommer till bra hem. Intresserad?

Kontakt är i alla fall:
Carina Brickman
HEM: 031-983825
MOBIL: 070-4740388
EPOST: [email protected]


De små ute i solskenet!

Solbad på altanen!

Bonitasyndromet

Nu ligger 6 nya videos på Youtube.com där alla kan hitta dem. Videos helt fullproppade med valpar. Våra valpar!

Danne (Annies pojkvän) myntade ett nytt uttryck i helgen: "Bonitasyndrom". Vad menas med det då? Jo, det betyder att man tar hand om någon/något och fäster sig vid den/det och inte kan skiljas från det, Gulligt va? Det är nog ett uttryck som jag kommer att börja använda. För det stämmer ju :-)


Smile!
Bonita can see you!

Bissingar!

Nu börjar det jobbigaste för Catchys del. Hittils har de små bara varit allmänt jobbiga. Nu börjar de få tänder!
De äter på henne, på varandra, på mamma och på allt de får tag på. De bits! Fast än så länge menar de ingenting illa med det. Det kliar ju..!

I helgen var de utomhus för första gången någonsin. Mamma hade gjort i ordning så det bara fanns ett ställe där de kunde fastna eller smita ut, istället för fem tusen olika springor. Med galler och filtar och omkullvältna stolar hade hon kämpat. och ändå var alla fem tvugna att ligga precis på det enda stället där hon INTE täckt för. J*vla valpar. Men men, tre timmar var de i alla fall ute, i värmen och solen, sov och tuggade på varandra om vartannat.

En sak är säker. Jag längtar efter att själv få krama om dem. De är riktigt kramiga nu. Till helgen bär det av till Bohus igen. Det ska bli underbart!

Nyöppnade ögon!

Tittut!

Jag + Catchy + Birka = Familjemys

Familjemys!

Glad påsk!

Önskar fem små odjur och deras lilla mamma. Samt deras tre mattar (och en pojkvän!), en kanin och alla husets alla dammråttor! ;-)

Denhär bilden är till Rebecca, vår lilla kusin! ;-) Mamma har skvallrat...
Birka har däckat!


Ses på måndag! :-) Ät er tjocka och goa på god mat och godis tills dess!

McDonnalds-mun

Nya bilder från Bohus på ingång.
De små kan både gå och springa nu (Undrar vilket de lärde sig först?). Även om de tappar balansen hela tiden. Gud, vad söta de är! de har redan börjat försöka leka lite... jag längtar efter att se det med egna ögon!

När vi träffade Catchy första gången tyckte jag att hon luktade McDonnalds i munnen. Nå, det växte bort. Men det var en BigTasty-aktig doft, mysig på något sätt. Sedan blev vår valp stor, åt fast föda och allt annat hon fick tag i. Nu stinker hon hund i munnen. Och valpbasjs, beroende på näer man träffar henne. man blir spyfärdig... okej, jag ska sluta, men ni fattar?
Nu luktar däremot fem andra McDonnalds i munnen. man vill inget annat än att ha dem i famnen och pussa och krama dem. Och de försöker tugga, slicka och suga på allt de får tag på. Mysigt är det. Jag älskar valpandedräkt.
Gah! jag saknar dem. Så nu tröstar jag er och mig själv med några nyligen epostade bilder på de små underverken. Mammas kamera är som den är, men huvudsaken är ju valparna, inte bilderna. Eller hur?

Små galningar in Action!

Bamse på vandring

Lekfulla

Birka och Bonita

Rent och nyiitigt ögongodis!

Världens sämsta Filmerska gör entré...

Nu sitter Annie Brickman i Växjö igen. Hon saknar fem små råttor och en stor best så att det gör ont. Och för att mildra saknaden ser hon på de ytterst kassa videoinspelningar som hon tagit i helgen. Fem små tjutande, gnällande valpar inför en darrande lins och med en kärleksfull hundmamma äntrar scenen. Vill ni dela videorna med mig?

Ursäkta kvalitén, eller snarare brist på...



Och här har matvraken fått sin mat.



Sista videon, sämst kvalité i början. Men slutet är bra :-)



Jag tycker att det känns så levande att både kunna se och höra dem trots att man är så många mil ifrån dem.

Rapport från Bohus

Nu är man då hemma i Bohus hos valparna (eller hos pappa för tillfället då mamma inte har internet) och njuter av varje minut av skrikande, gnällande och gnyende. Därav blogg-torkan. Men jag tror att jag sagt det tidigare: Den som väntar på något gott...

Valparna har verkligen utvecklat personligheter! Ändå är de bara två veckor gamla.

Bonita, två veckor


Bonita är den lilla, luriga valpen som med hjälp av list stjäl tuttarna från sina syskon. Hon har den lenaste pälsen, som väldigt mörkt, grått silke, och klarblå valpögon som blinkar förvirrat mot alla galningar som trängs ovanför henne.
 
Balder, två veckor

Balder är morsgrisen, som hela tiden ska ha uppmärksamhet. Får han inte mat när han vaknar så ligger han och skriker/gnäller ända tills mamma kommer och ger honom det. Ibland verkar det som om Catchy på ren tjiv håller sig undan... men han är söt. Han ser ut som en riktig liten björnunge. Kanske har han ärvt vissa bernen sennen-drag? Lurvigast päls, det har han i alla fall.

Birka, två veckor


Birka är väl min personliga favorit. Hon är kaxig som en riktig liten viking. Hon tar Balders gnällande snäppet längre: hon ylar! Och sätter man sig ner är hon i knäet först: om hon så ska klättra upp dit själv. Hon är den av dem som mest liknar pappa Max, the Rottwieler.

Bimbo, två veckor


Eller förresten, min favorit kan också vara Bimbo. Hon är inte lika bitchig som sin syster, däremot snabbare i att lära sig saker som att gå, vifta på svansen och gäspa (dock ej på samma gång än så länge). Hon är mysig och kelig, inte lika högljudd som Birka. Hon vet att alla älskar henne ändå, utan att hon ska behöva anstränga sig i onödan... en sann bimbo med mjuk och tjock päls och vackra, sömniga ögon.

Bamse, två veckor


Bamse. Han är verkligen favoriten nummer ett. Eller... okej, alla är väl mina favoriter. Men Bamse är den mest keliga av alla valparna. Han vill gärna bli kliad på magen. Och öronen. Och han älskar att sitta i knäet. En liten kelig sötsak är han. Och snällast, precis som den riktige Bamse. Och mjuk och kramgo!

Jag erkänner, jag älskar alla!!!

Dags att se ljuset!

Nu har de börjat öppna sina små ögon :-)

Och i morron åker jag och pojkvännen Danne dit för att klappa och pussa på dem. Då tar vi ytterligare tusen bilder.
Bonita trivs underst, av någon skum anledning. Hälst vill hon ligga under Balder...hm? Balder tjuväter på nätterna medan de andra sover.  Han är dock den ende som inte öppnat ögonen alls utan endast visar en smal strimma. Bamse har börjat få styrsel på benen och har så smått börjat gå. Birka är på god väg att växa ikapp Balder! Hon "morrskäller" redan när hon ska fram till tuttarna. En riktig liten tuffing, med andra ord! Hon är mest lik en rottis. Bonita är mer gråsvartbrun med mindre tydliga ögonryn.

"Åh, här kommer en liten Bimbo gående! Nej, det var en Bamse."

Balder är morsgrisen med mjökradar, lite lurvigare än sina syskon.
Birka har mest attityd!
Bonita har den lenaste pälsen.
Bimbo går snyggast och har fått upp ögonen mest, även om Bamse jagar bägge titlarna.
Bamse älskar att bli kliad på magen, då sprattlar han med benen precis som mamma.

Syskonkärlek

De tar väl hand om varandra, de små liven.

Söta, eller hur?

Myyys!

Hela gänget

Och hela fotbollslaget samlat medan mamma dammsuger deras (hennes) sovrum.

Fyra till salu

Titta så stora de har blivit!!
Härom dagen var Karin hos oss och inspekterade de små. De fick klart godkänt! Det är kul att flera personer redan sagt sig vara lite intresserade av valparna, även om ingen är tingad än. Jag hoppas verkligen att de kommer till underbara, kärleksfulla hem.

En valp har dock redan ett hem. Bonita är inte längre till salu. Mamma kommer inte att kunna sälja henne. Hon är så förtjust i minstingen som hon fött upp för hand (delvis, i alla fall) att hon inte orkar tänka tanken att skiljas ifrån henne. Catchy kommer inte att gilla det, men familjen är överlycklig. När mamma erkände sitt beslut för Karin ska hon ha skrattat och sagt: "Du, det såg jag i dina ögon när hon föddes."

Hur som hälst, letar fyra underbara valpar hem. Bimbo, Bamse, Balder och Birka. Det känns som om jag inte lägger ut så många bidler på Bamse och Bimbo, men det beror på att jag inte ser skillnad på dem...
Jaja, nu ska jag inte uppehålla er längre: här kommer bilderna!



Mamma Catchy med bäbisar

Mamma Catchy och hela kullen!


 
Trött Birka

Lilla, trötta, söta Birka


 

Bamse (eller Bimbo) och Birka

Karin och två av fetknopparna

Mamma och Balder


Mamma och "lilla" Balder


 

Balder får sina klor klippta.

Balder igen, nu med finare klor!


 

Bonita och mamma

Mamma och minstingen

Och Mamma och Birka

Och slutligen Birka igen!


RSS 2.0