Lady, Lasse och Flocken

Idag hände något oväntat men roligt!

Vi var ute med Lady när vi träffade på en jättehärlig äldre man med en golden retriver vid namn Lasse. Ursnäll och go hund och lika härlig ägare. Lady tyckte att Lasse var jättefarlig men samtidigt väldigt roligt. Det tog inte lång tid för henne att inse att han kunde bli en lekkompis, även om det tog en stund innan hon slutade skälla ut honom. Men när hon väl fattat att han inte tänkte äta henne till kvällsmat, då hade de riktigt roligt ihop!

Vi stod länge och pratade med Lasses ägare, och rätt som det är nämner han en hund (som jag tror han sa tillhörde hans son), som är Lasses lekkamrat. Han beskrev en hund på 60kg som påminde om en labbe men som var blandras. Då började klockor ringa i mitt huvud, och i min sambos, och genast började vi fråga ut hundägaren om mer detaljer. Och jovisst, hunden hette Bamse. Ägarna Andreas och Malin. Ja, de bor också här i Backa. Hm...? Jo, det måste ju vara samma Bamse som mamma sålde för två år sedan, samma Andreas som tog med sin gigantiske, fina hund till träffen för ett tag sedan. Och jajjamän, det var det. Så vi bestämde att vi ska ses i morgon, med Bamse, Ladys storebror.

Knappt hinner vi säga det, förän tre hundar dyker upp längs med cykelbanan. Det var Bamse, hans kompis/familjemedlem och en liten pudel. I andra enden av kopplet går Bamses ägarinna Malin och den mysige mannens fru. Så det blev en syskonträff redan ikväll! Båda var lika fåoinga (skällde ikapp och sprang åt andra hållet) men det tog inte särskillt lång tid förän de lugnat sig och alla (utom den lilla pudeln, som var gammal och förståndig) sprang runt runt och lekte. Lady blev väldigt osäker men efter en stund insåg hon att flocken inte var farlig, och slutade skälla varje gång någon oväntat vände sig mot henne.

Trots att det var regnigt var det riktigt trevligt. Jag trodde att Lady skulle vara helt slut när hon kom in igen, men nej då! Då hittade hon en ny (dock något ovillig)lekkamrat: katten!

Men men. Vi har sagt att vi ska träffas igen i morgon. För Lady är dessa tillfällen guld värda! Danne tog lite bilder på Lady & Lasse med sin mobil. Dock stod de inte stilla så länge, i alla fall inte Lady. Lasse, något överviktig, orkade inte riktigt lika mycket. Men medan han låg och blev kliad spranf unghunden och hämtade kottar och pinnar. Så hon hade lika roligt ändå.

Det är kul att Lady & Bamse bor i samma område nu!














...

"Med oss i studion har vi två små chiahuahuavalpar och två stora...  fast dem är ju inte så stora"
TV4 Godmorgon.

Visste ni att Chiahuahuan är Sveriges mest registrerade hundras? Det ni!


Lady på Bohus Fästning

Häromdagen var det sol ute. Det är svårt att tro om man kikar ut genom fönstret nu. Det är blåsigt och regnigt och dötrist. Synd, för i gårkväll då vi gick sista promenaden var himlen klar. Jag tänkte ta ut kameran och fota lite i det fina området vi flyttat till. Men tji fick jag. Gillar man halv storm bör man gå ut just nu...

Men häromdagen var det, som sagt, fint väder! Då åkte jag och Lady till Bohus Fästning och åt glass. Hon fick smaka lite från mitt finger. Och nej, hon slickade inte på min glass. Hon försökte, när jag höll fram den för att ta kort på den, vilket jag genast förevigade. Men liten unghund hade rätt kul ändå, hon nosade och jagade fjärillar...

Jag älskar Bohus Fästning. Är uppvuxen i dess skugga, och för mig betyder borgen trygghet och stabilitet... och den är rätt vacker, på sitt fallfärdiga sätt. Jag har en crush på gamla byggnader. Och Bohus Fästning är ganska gammal.

Lady vill ha glass





Kattungar på G

Nu börjar flytten kännas rodd i land. Jag (Carina Brickmans äldsta dotter) räknar det som att jag och Lady nu officiellt har flyttat in. Det ska upp tavlor på väggarna, garniner om fönstren och annat småpiff, men på det stora hela känns det mycket färdigt här.

Dock finns det mycket fel. Lägenheten är nyrustad, men inte på ett bra sätt. Barnspärrar i köket förhindrar och försvårar både diskning och matlagning. Efter bara en dag stank det under diskhon (vädring? Om det luktar så efter en dag, hur ska det då lukta när det blir instängt och inbott?) och elementens kontroller eller vad det nu heter är vinklade ut i rummet. Opraktiskt.

Min sambo Danne går fortfarande i skolan nere i Småland, så han joinar oss inte på riktigt än på några veckor. Men jag tänkte ta hit katten om ett par dagar.

Och på tal om katter... det verkar som att både mammas katt Gråtroll och vår Geisha väntar kattungar. Jag vet inte om jag tror det om Geisha, men om Gråtroll är jag nästan säker. Vi får se. Funderar någon om att skaffa katt? Håll utkik! Vi kan inte garantera det, men det finns viss risk för att de blir fullkomligt ursöta...


Militärhund.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/navy-seal-hund-deltog-i-insatsen-mot-bin-ladin

Hundar är bra att ha till allt. Hur skulle vi klara oss utan dem?

NavyDog





RSS 2.0