Angående namn

Det har varit många som har tyckt att Gandalf, trots honkön, borde ha kvar sitt namn. Därför beslutade jag och Danne, halvt på skoj, halvt på fullt allvar, att den stackars katten ska heta Gandalf-Geisha, ett dubbelnamn där man kan välja vilket av dem man vill uttala. Så vill ni kalla henne Gandalf, varsågod. Vill ni göra som jag, kalla henne Geisha, så är det helt okej. :-) Tokigt men från och med nu säger vi så, okej? Förresten hittade jag några bilder från förra helgen, där katten i fråga har väldigt kul, med min lillasyster. :]

Gandalf-Geisha

På förslag från mamman

Idag lägger jag upp någonting ganska ovanligt och kanske otippat.
Min mamma tyckte att jag skulle lägga upp ett par bilder på hennes systera (min mosters) hästar. De råkar vara väldigt fina, ett arabsto på några och tjugo samt stoets föl, en numera vallack (?) på några få år. De heter Maniera, även kallas Mannie, och Dardir, även kallad Didde.

Vi är en väldigt djurtokig familj, som synes. Vi kom just nu in från en promenad med vovvarna, en lekstund i snön. Förresten har jag lite bilder på Catchy att lägga ut, men de ligger på min dator och jag sitter vid Dannes för tillfället. Det blir väl i morgon :-) Nu är klockan alldeles för mycket och det är verkligen dax att sova!

Min moster bär smeknamnet Monster Mimmi, så om ni stöter på det uttrycket på bloggen kan ni kanske komma ihåg att det är henne jag menar. Hon har alltid varit vår monster, istället för moster, för hon har kittlat oss hela våra liv! ;-) Ett riktigt, norrländskt monster.

Här har vi hästkrakarna. Granna va?
Först har vi Mannie:
Mannie

Och sedan hennes "föl", Didde:
Didde

Didde

Didde

Jag vill också ha häst! Och hund... och gård... och massa annat också. Tänk, vad vore livet utan drömmar?


En bamse i fokus

Nu är mamma i Växjö/Alvesta på besök - trevligt trevligt! Just nu står hon på balkongen och röker och Bonita trånar efter henne genom fönstret, döv för allt annat! Så mammatokig hon är! Catchy blev helt utom sig av glädje över att se mamma igen, det var rörande att se. Nu ska hon med mamma hem igen på söndag... jösses vad tiden gått fort! Och vad vi kommer att sakna henne! Synd att jag tillbringat den mesta tiden med att vara invalid... ähm... inte kunnat gå ordentligt. Jag säger bara det, hästar är farliga!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering idag eller igår, men jag har börjat jobba lite smått. Det är jättekul, men fullt upp och man är helt slut nu när man kommer hem! Särskillt i skallen, det är svårt att memorera allt som ska läras in. Men det kommer med tiden.

Mamma visade lite bilder på Bamse via Facebook. Jag tog mig friheten att lägga upp vissa av bilderna här på bloggen. De är, antar jag, tagna av Andreas Andersson, Bamses ägare, så tro inte att jag är fotografen bakom kameran. Men jag önskar att jag var det, för jösses, vad grann han har blivit! och gissa vad han väger? *Trummvirvel...* 45 kg! Fyrtiofem kilo! Woho!

Jaja, här kommer lite fina bilder på Catchys ende levande son. (Vila i frid, Balder)

Bamse

Bamse & Kompis

Bamse

Bamse

Bamse

Bamse

Visst är han söt?! Och lik Catchy så att mitt hjärta värker. *Stort, gyllene leende*


Ett hett tips

Ifall någon är intresserad av detta onödiga fakta fyllde jag år i måndags. Onödigt, tycker jag själv. Födelsedagar är väldigt överskattade. De var väldigt roligt att fylla år när man var liten och hade stora barnkallas och fick hundratals presenter... men jag har länge tyckt att det snarare är pinsamt än kul. Om någon vill ge mig en påresent kan de göra de för att de gillar/älskar mig, inte för att de känner sig tvugna. Jag sade därför till min pojkvän & sambo att inte köpa någonting till mig.

Men som ni där ute säkert vet: killar lyssnar inte. I meningen: "Danne, köp inte någon födelsedagspresent till mig, det är så onödigt när vi har gemensam ekonomi, det är bätter att spara osv..." hörde han bara "Danne köp...*bla bla bla* en present åt mig... *bla bla bla*". Nej, han hörde nog alldeles utmärkt vad jag sade, men ändå hade han köp en present: den bästa presenten jag kunnat tänka mig, fast jag tänkte mig det inte.

Jag fick en bok. Inte vilken bok som helst utan en bok om just rasen Rottweiler och hur man bör handskas med den på bästa sätt. Den är på engelska, utgiven första gången 2009, så den är rykande färsk. (Fast det är andra utgåvan av samma bok utgiven tidigare, fast uppdaterad). Författaren, Barbara L. McNinch har varit hundtränare i 25 år och har under sin tid inom branchen hunnit lära sig ett och annat. Boken är ingen tråkig eller långrandig faktatet, utan en humoristisk och läsarvänlig bok. Den är tydlig och lite elak och väldigt rak på sak. Den ger konkreta exempel och går in i hur man från början fostrar en hund att vara stolt över. Det är hundpsykologi och pekar ut våra mänskliga fel och brister, hur vi redan från början lär våra hundar olater. Den förklarar hur en valp fungerar och hur man tar reda på sin valps personlighet. Den är egentligen för dem som äger en renrasig rottis ("rottie") eller som funderar på att köpa en sådan, men jag finner så mycket likheter med Catchy att jag blir svag i benen.

Jag rekomenderar den varmt. Den är inte tråkig att läsa den. Danne beställde den på hemsidan adlibris.se för 109 kronor. Den är verkligen prisvärd. Vill du lära dig vem din hund är? Då borde du också läsa den här boken: "Training your Rottweiler".


Training yor Rottweiler

"---After 25 years of instructing pet dog owners and handling and training my own dogs, I wanted to share a kinder, gentler type of training. This training is based on teaching the dog leadership first and obdience second. I wanted a book that average owners can use to edicate thenselves regarding the behavior of Rottweilers-not a book on pedigrees, or breeds. ---"

"There are many rottweilers in this country, some of them from suspect backgrounds. Rottweiler are often bought for the wrong reasons by the wrong people. They are not given enought socialization, and are then expected to understand taht their job is to protect a home or person.
 The rottweiler is one of the most missonderstood breeds in America today" (Och i Sverige, tror jag.)
"it is all too true that the breed can become dangerous and unpredictable in the wrong situation, but before the entire breed is condemned, an eximination of why agressive behaviors occur may help to clear the Rottweiler name."


Viktig artikel!

Hur många gånger har inte mamma berättat samma sak för mig? Hur hennes gamla på jobbet lyser upp när Catchy - numera även Bonita - gör entré på äldreboendet. Jag hoppas att ett äldreboende med djur blir verklighet - eller snarare en självklarhet¨, på många orter i Sverige framöver. Inte endast sådana, såklart, vissa tål inte djur. Men för oss som tål dem, som älskar dem, lever våra liv med dem, ska möjligheten finnas. Vissa har ingen familj kvar, eller har dålig kontakt med dem, vissa har aldrig haft någon. För dem borde möjligheten att bli pussad av en blöt liten hundnos en tidig möjlighet att få en glimt av himlen. När Catchy är där blir hon kramad och gosad med, älskad. En gång tog mamma med sig valparna dit. och det stämmer, som det står i artikeln. Dementa personer på hennes avdelning har genom åren frågat: Var är hunden? Hur är det med hunden? De kanske inte kommer ihåg mammas namn, men hunden, den minns dem. Jag har hört om äldremboenden med katt - helt underbart! Låt dem gamla leva ut hela sitt liv: hemmet ska inte vara någon sorts avlastningsplats för personer som samhället inte orkar med längre. äldreboendet ska vara värdigt och varmt, ett hem att älska och trivas i.
Go, Edshults servicehus!

Aftonbladet.se


Mejl från moster:

Denna hund föddes på julafton år 2002.
Han föddes  med bara 2 ben.
Han kunde naturligtvis inte gå när han föddes.
Hans mor inte ville ha honom.
Hans första ägare trodde inte att han skulle överleva
och han tänkte avliva honom.
Men så träffade sin nuvarande ägare, Jude Stringfellow,
 hon ville ta hand om honom.  
Hon blev fast besluten att lära och ta hand om denna
lilla hund och få den att gå själv...
Hon gav honom namnet "Faith". 
 
Faith

I början satte hon Faith på en surfbräda och lät
honom känna rörelsen.
Senare använde hon jordnötssmör på en sked som
lockbete och belöning för att få honom att stå upp
och hoppa runt.
Även den andra hunden hemma uppmuntrade
honom att gå.
Otroligt, och efter 6 månader, som ett mirakel,
hade Faith lärt sig att balansera på bakbenen och
hoppa och gå framåt.
Efter vidareutbildning i snön, kunde han gå nu
som en människa. 

Faith
 
Faith älskar att gå runt nu.
Oavsett var han går, lockar han folk till sig.
Han är snabbt på att bli berömd på den internationella scenen och har förekommit i olika tidningar och på TV.
Det finns nu en bok med titeln "With a Little Faith" som publicerats om honom.
Han har även att visats i någon av Harry Potter-filmerna. 
 
Faith

Hans ägare Jude Stringfellow har gett upp sin lärartjänst
och planerar att ta honom runt världen
för att predika att:
 "Även utan en perfekt kropp, kan man ha en
perfekt själ". 
  
 Faith

Faith

Faith

  Faith

Faith

Faith 

I livet finns det alltid oönskade saker, så för att må bättre
behöver du bara se på livet från ett annat håll.
Jag hoppas att detta meddelande kommer att medföra
 ett nytänkande för alla och att alla kommer att uppskatta
och vara tacksam för varje vacker dag.
Tron är det ständiga beviset på styrkan och undran
om livet.


Systeryster på spåret

Nu har systeryster åkt igen. Hon borde vara hemma i Göteborg när som helst. Tåget var vid snart bara 11 minuter sent. Woho! Go SJ.

Nej, nu ska jag vara snäll igen :-) Fast eftersom att jag inte är särskilt bra på det avslutar jag inlägget här! God natt!

Ett lass med bilder

Jag börjar med att be om ursäkt över den dåliga uppdateringen. Jag kan inte skylla på att jag varit upptagen, för trots att syrran är här har vi haft en sådan där skön och slapp helg. Däremot kan jag skylla på dåligt minne samt på uppdagen dator: för datorerna här har gått varma. Och minnet har haft fullt upp med annat.

Nu tänker jag smälla upp med en massa bilder. Så luta er tillbaka och njut. :-)


Först har vi en blöt kattunge som tvättar sig torr... hm, hur nu det kan vara möjligt.
Geisha tvättar sig

Geisha stirrar in i kameran.


Och här har vi en bild från Läggdax i torsdags, Danne har sagostund för Catchy. Eller så är det där Dannes riktiga flickvän...
Sov gott!


Och här har vi luftmadrassprovning. Danne provar och Geisha & Catchy tittar nyfiket på... och vill också prova.
Luftmadrasskallas

Catchy vill också prova


Systeryster med alla grejor hon hade med sig till oss :-) Det där bordet var ju så välstädat innan hon dök upp! *suck* men men, kattunge blev lycklig. Hon fick en massa väskor att leka i!
Syrran

Finn en katt...

Kattsäck


Kattens tur att prova luftmadrassen.
Kattens tur


Nea har High-Five skola för Kattunge!
Neas skola

Fast det går inte alltid så bra..


Lyklig vovve pustar ut efter Neas ankomst. Jösses, vad lycklig hon blev över att se lillmatte!
Lycklig hund


Vi är väldigt sociala i vår familj. Danne vid tv-spelet, jag vid The sims2 och syrran vid WoW. Men kul kan man ha ändå :-)
Sociala tonåringar...

Sned kattunge


Och i Fredags hände en häftig grej! Danne (Och Geisha?) bakade rulltårta! Mums ^^
Danne bakar!

Mums!

Hjälpredan


Jag smög upp med kameran i nyllet på Catchy... hon är ingen bra modell: pälsen glänser för mycket och i visst ljus försvinner alla detaljer. Och dessutom vänder hon alltid bort huvudet så fort hon får syn på kameran. *mutter mutter...*
Vackra damen!

Som sagt... vänder bort huvudet

Fokus... vad är det? ;-)


Time to take a walk :-)
On a walk!

Danne & Bäbbis.


Sovmorron för latmaskarna... vet ni när vi slutligen fick upp Nea? Kl tre... hahaha! och idag är klockan 12.33 och trots mitt tjat... gissa vart hon håller hus? ;-)
Sovmorron

Latmaks!


Och här vilar husets prinsessa... välj själv vilken av dem ;-)
I går kväll

Trist & långtråkigt.

Jag har tråååkigt!
Vi har haft världens segaste förmiddag i skolan, och det är fortafarande en halvtimme till lunchen. Och sedan är det en timme innan naturkunskapen och sedan är det två timmars intensivt lyssnande innan det är dags att missa bussen och komma hem sent. :-)

Till helgen kommer min syster ner till Alvesta! Det ska bli kul, hoppas jag i alla fall. I lilla Alvesta finns ju inte mycket att göra, men man kan umgås på vanligt, hederligt vis. Man kan gå ut med hunden och leka i snön. man kan titta på tv. Man kan spela tvspel. Man kan laga mat. Man kan äta maten någon annan lagar :-)

Jag tror att Catchy saknar mamma. Häromdagen mötte vi en kort kvinna vars jacka påminde om en av mammas, och Catchy gnällde och började vifta på svansen. Jag tror att hon blev lite besviken när kvinnan visade sig vara en främling. Stackars Catchy. Hon verkar dock trivas bra hos oss. jag ska ladda upp ett par bilder ikväll från igår, då hon och danne hade gått och lagt sig :-) De var för söta.

Och på tal om sött! Igår städade Danne badrummet, och tog av toalocket för att komma åt ordentligt. han hade hällt något medel i toastolen och stod i godanro och städade typ handfatet då han hör ett "PLASK!" och hinner se en katt fara som en kanon i luften - ut från toastolen! Så det blev till att duscha kattunge. Vilket gick jättebra, men tröjan fick sig några rivmärken. Kattunge uppskattade inte Dannes vänlighet att duscha skurmedlet ur en fluffiga pälsen... som sagt, bilder kommer! Jag var tyvärr inte hemma och bevittnade spektaklet, men jag tog lite bilder på en halvtorr kattunge som satt och tvättade sig torr i fönstret.
Tror ni att hon lär sig av läxan...?
Det tror inte jag!

Oj, just det!

Just det, det får jag ju inte glömma!
Vi försov oss i morse, som tur var inte så välldigt, jag tror inte att någon av oss kom sent till skolan. Oavsett, strax efter att alarmet hade ringt vaknade Danne av en förfärlig skräll utifrån köket. Jag, som var halvt död av trötthet, trodde att skrällen ingick i min dröm, så jag skulle inte reagerat om inte Danne flygit upp bredvid mig ut frågat: "Vad fan var det där?!".
Det visade sig att vi har fått en ny väckarklocka. Väckarkattskrälle för att vara mer precis. Men inte hjälpte det, vi lyckades somna om igen ändå. Är det fler än jag som längtar till soliga mornar? Personligen har jag lite svårt att stiga upp innan solen när rummet är så kallt och sängen så varm och go... och det blir inte lättare av att man har en mysig kille på ena sidan, en underbar hund på andra oh en spinnande kattunge på bröstet.

Och vet ni? ;-) Det var helt underbart att försova sig... särskilt med kattungen på bröstet.
Skrällen? Det var en rendiskad kastrull som åkte i golvet när nyfiken och uttråkad kattunge gick en upptäcksfärd på bänken runt sjutiden denna ljuvliga morgon.

Go kväll!

Nu har jag just fixat med plugget och känner att jag kan slappna av sista stunden på kvällen. Jag är avundsjuk på djuren. De blir älskade och matade och gosade med utan att behöva plugga! Livet måste vara bra skönt för en kattunge och för en vovve. fast jag ska inte klaga. i övermorgon avslutas två av de tråkigaste kurserna, och nu har vi en ny lärare som säkert gör den absolut tristaste kursen rolig :)

På tal om rolig: vissa nöjer sig inte med pinnar. De vill ha träd. Eller ännu hellre, stockar!

Förresten är dessa två bilder tagna med Dannes mobil. Den ena är väldigt suddig, jag vet, men den visar stockens storlek :Pfrá Dannes mobil

frá Dannes mobilkamera


Jaja, dags för sänggång ;-) 


Ciao!

Ciao!


Snipp, snapp, slut

Jaha jaha. Nu hade jag tänkt att skriva en liten trudelutt. Saken är bara den att jag inte riktigt har något konkret att skriva om. Så jag tänkte bara berätta Sagan om Leksakerna. Såhär lyder den:

Det var en gång en matte och en husse, som var på Ö&B. Där hittade de en jättesöt tuggleksak/dragkampsleksak/kastredskap som de köpte. men innan de åkte hem för kvällen besökte dem husses mamma och pappa, coh där hittade de en hel banankartong med böcker som de också tog med sig hem. Väl hemma packade dem ur böckerna ur kartongen och gav hunden tuggleksaken: och vips, så hade båda djuren fått var sin leksak! Kattungen fick en egen koja att ligga i och skutta på, med ena tassen utstickande ur lådans handtag för att fånga matte, som sorterade böcker. Hunden var minst lika lycklig, för tuggleksaken var trasig på några minuter, och hon låg med en i mattes sackosäck och sprang med den i munnen en hel timme efter att hon först fått den. Även om tuggleksaken inte höll så är den väldigt populär oavsett dess skick. och nu ligger en nöjd hund på mattan i storarummet medan katten leker kurragömma i linneskåp såväl som i banankartong. För huvudsaken med livet är väl att leka, eller hur?
Snipp, snapp, snut... så var sagan slut.


Tuggleksak


Geisha vs. Gandalf

Det är väl bara att säga: Välkommen till familjen, Geisha!

Det känns så lustigt. Vi har sog i familjen. Vi sörjer Gandalf. Han kommer aldrig mer att gosa med oss, aldrig mer jama sådär gulligt.
Däremot har vi fått en katt, en lite Geisha, som kommer att jama exakt likadant och som redan gör det. Som ser exakt likadan ut och som gosar med oss och ligger i våra knän. Även om jag vet att det är samma katt, så känns det inte så. Det känns som om jag inte alls känner vår lilla kisse, och ändå gör jag det, så grymt bra vid det här laget. Kan skilja på alla ljud, se och bedömma humöret. Men det känns ändå som om det är en annan katt som biter i mina fingrar nu. katten märker ingen skillnad, men jag och Danne gör det.

Det påminner mig starkt om ett styckte i boken jag läser, jag ska citera det:

--- "Jag har ibland tänkt att det är därför kvinnor äblir sorgsna när barnet väl är fött" --- "Man tänker på dem medan man pratar med dem och man har sin kunskap om dem så länge de är inne i en själv. Och sedan föds de, och då är de annorlunda, inte alls som man kände dem när de var inne i en. Och man älskar dem förstås och lär känna dem som de nu en gång är... men ändå, den där tanken sitter kvar, tanken på barnet som man en gång talade med i sitt hjärta, och det barnet har försvunnit för alltid. Så jag skulle tro att man liksom känner sorg för det ofödda barnet, även om man håller samma barn i sina armar. --- Och en dotter föds, och den son hon kunde ha blivit, finns inte längre. --- Eller också har den präktige gossen vid ens bröst trängt undan den lilla flicka du trodde du bar. Och du gråter över det du inte visste om, det som har försvunnit för alltid, tills du lärt känna det barn du verkligen fått. och då känns det äntligen som om det aldrig kunde ha varit på något annat sätt. och man känner bara fröjd över dem. Men fram till den stunden har man lätt att ta till lipen ibland. "
                                                                           ur Slända i Bärnsten, av Diana Gabaldon, Bra Böcker 2003, s. 505

Ja, nu skilljer det sig ju mellan att föda barn och att skaffa katt, men Gabaldon har en poäng i det hon skriver. Katthanen vi hämtade hem finns inte mer, men katthonan jag håller intill bröstet är fullt verklig. Ingen av oss har gråtit över det, men visst känns det tomt och konstigt. Man ser katten på ett annat sätt nu, även om det inte går att förklara.

Ändå kan jag inte låta bli att vara oerhört glad över att Gandalf blev Geisha. Nu behöver vi kanske inte kastrera, hon kan gå på p-piller när vi är i Göteborg. Hemma i lägenheten lär hon inte träffa på någon hane. Tvärtom, möjligheten är öppen för att man, i framtiden kanske, kan ta en kull... *hosthost*, bort med dessa tankar! Haha, men det känns ändå skönt att ha möjligheten öppen. Nu kan jag inte länge åka hem till mina killar, men istället kan jag stolt vara en av Dannes Damer.

Den där lilla hårtussen komme göra oss galna de närmaste veckorna i alla fall, tills vi vant oss. Men vi älskar henne ändå, otroligt mycket. Det känns så otroligt gulligt och oskyldigt att ha en liten honkatt.
Välkommen till familjen, Geisha!
Fast där har du ju redan bott ett par månader, sötnos-blötnos!

Gandalfa!

Jag har en nyhet att släppa:

Jag tror att Gandalf är en hona.
Jag är väldigt säker på min sak.
Haha... ursch i så fall, det blir verkligen att lära om!
Men jag vågar inte slå fast det, jag har aldrig kollat förut. Men ska man tro bilderna på internet som jag hittade... så blir det en Geisha istället. Jag kommer aldrig att komma ihåg det. Så håll tummarna på att jag har fel!!!

Att vara eller icke vara, det är frågan

Har hankatter också bröstvårtor? Vi upptäckte en liten, liten rosa bröstvårta på Gandalfs mage igår. Vem vet, det kanske är en liten Gandalfa vi har? Haha, det är ju för kul att vi inte vet riktigt säkert, om han är en tjej eller en kille. Storleksmässigt tror jag det, att han är en hane. Men hur hans kön ser ut har jag inte kunnat se genom all päls, och om jag kunnat se det hade det inte spelat någon roll. Jag vet inte hur man ser skillnad på en katthane eller en katthona. Men en sak vet jag! Han är en kelgris med fötter som favoritmat. Han väckte mig mitt i natten genom att bita mig i hälen, och gårkvällen tillbringade han i mitt knä. Vårt älskade lilla troll.

Jag har tagit tre beslut i mitt liv som jag just nu är väldigt glad över.
1. Att jag flyttade till Växjö.
2. Att jag flyttade ihop med Danne.
3. Att vi skaffade Gandalf.

De tre sakerna får mig att känna mig som den lyckligaste tjejen i hela världen. och vem vet? Kanske så är jag det också :-)


Ett mejl från Mamma:

Tänkte försöka skicka över lite bilder på snöret när hon leker snöröjare:-) och e surrogatmammma! Några e lite suddiga, jag skyller det på kylan.
Har föresten "tjuvläst" den där valpboken (Valpen- hela livet) som jag köpte till er och som ni så förträffligt glömde kvar. När ni får ner den! Jag säger bara LÄS! En kanonbra bok för dom som funderar på att skaffa hund, vare sig det är den första eller ej. Den går inte in på rasbeskrivningar som så många andra hundböcker, utan säger bara att man skall fundera nog på vilken ras man tror man passar med och läsa på om hur den rasen är. Vad den här underbara boken av Mickie Gustafsson däremot tar upp, genomgående, genom hela boken. är hur hundar fungerar, tänker och lär. Inga konkreta träningstips som: gör så här för att få hunden att gå fot, eller inte dra i kopplet ( hade kanske behövt det till Bonita dock ) Det är hundpsykologi för hela slanten, återkopplingar till djuret Hunden, deras flockmentalitet, deras eget språk som är minst lika nyanserat som vårt, fast vi inte är medvetna om det. Boken lär helt enkelt oss som ägare att tänka som hundar, lära ut och fostra som hundar. Hela tiden är det återkoplingar till hundens ursprung, vargen, och deras betende. Framför allt, det som ger mig lite upprättelse i mitt tänk, ha inte bråttom att lära valpen allt med en gång. Även valpar är barn och vissa saker måste mogna fram även hos dem. En bok som alla som ens funderar på att skaffa hund borde tvingas läsa. Om jag nu inte kan släppa taget om den så hittar ni den på "natur och Kulturs förlag (skojha bara!)
Jag skickar med den med syrran när hon kommer. Puss mamma. Pussa min älskling från mig

Bonita

Bonita

Bonita

Bonita

Bonita

Bonita

Bonita

Bonita

Bonita


Den utlovade rapporten

Så, nu har saker och ting lugnat sig en aning. Jag vette tusan vad det var med Catchy, nu är hon lugn och fin och verkar inte ha spyor i tankarna. Hon ligger och vilar på soffan. Husse hennes vilar med fötterna på soffans ryggstöd, och ögonen klistarade vid datorn. Jag tar tillfället i akt och skriver det inlägg jag hade på tungan. Kan man säga att man har ett inlägg på tungan, förresten? Borde det inte vara i fingrarna eller någonting i den stilen?

Eftersom att Danne råkade slita ut bredbandsuttaget har vi inte haft bredband förrän idag, nu på eftermiddagen. Det var inte Dannes fel, vi hade inte spikat sladden utan skulle göra det senare samma dag, ironiskt nog. Och den fungerade faktiskt, men så var jag där och skulle sätta fast plastluckan runt uttaget. Sedan var internet stendött. Så ska jag skylla på någon så tar jag på mig skulden helt själv. 

I fredags var Dannes morföräldrar här och hämtade upp en av Dannes alla kusiner, som kommit hit med tåget. De passade på att kika in i våran lilla lägenhet och se hur vi fått till den. Dessutom hade de kvarlämnade julklappar att överlämna till oss, saker vi inte lyckats packa ner efter vårt julfirande där. Bland annat fyra stora, fina kuddar som vovven just nu ligger på. Och lite annat smått och gott!

Catchy är väldigt vaktig nu, antagligen för att hon befinner sig i en, för henne, ganska okänd miljö. Hon gruffade fortfarande en bra stund efter att de anlänt, jag skämdes riktigt över henne. Hon morrade åt dem! Nu är ju inte Dannes morföräldrar särskillt gamla, men hon borde ändå inse att se är äldre människor hon umgås med, hon är ju van vid att vara med mamma på jobbet, på äldreboendet där. Då är hon coollugn och försiktig och genomsnäll... jaja, saken är den att jag inte hört henne morra åt någon, någonsin, på det viset. Hon är stor, folk blir lätt rädda för henne.

Jag blev väldigt ledsen när Dannes mormor började prata om hur farliga rottweilers är. varför är människor så fördomsfulla? Jag pratade med mamma när de åkt igen, och hon hade något väldigt intressant att berätta. Enligt veterinär- och polis statistiken toppas listorna av hundar som biter människor av raserna *trumvirrvel* Golden Retriver och Jack Russel. Jag ber att få påminna om något jag skrev för inte alls särskillt längesedan: Rottweilern är en stor, tung hundras, och den är otroligt interligent. Det är en vakthund. Ja, den kräver en fast hand och en bestämd, trygg ledare, och är då den bästa familjehunden man kan tänka sig. Den älskar barn och skulle aldrig drömma om att äta upp dem till kvällsmat. Men vi dömmer den efter hur den ser ut. Det där stora, rynkiga, skrynkliga. Vassa tänder. Öppna munnen på en liten Jack Russel så ser man exakt lika dana tänder, bara något mindre.

För er som eventuellt inte känner till dessa raser:
Golden Retriver Jack Russelterrier
Ja, de ser i alla fall mycket snällare ut än dessa, eller?
 Rottweiler Rottweiler

Well, fördomar har vi alla, men man behöver inte låta sig själv ledas av dem. Visst, det är väldigt svårt, men ändå. Som tur är finns det människor som följer hjärtat ostället. Nu ska ni få höra!

I Lördags var jag och Catchy ute på en promenad runt området, och jag tyckte så synd om Catchy som inte fått träffa eller leka med en annan hund på över en vecka. Alla hundägare vi mött har varit för upptagna eller undvikit oss. Ändå vet jag att hundägare generellt sätt är en grupp människor som känner varandra, och lagom tills vi åker kommer Catchy att ha en plats i kretsen med Alvesta-hundar.
I lördags var vi på väg hem från fotbollsplanen, där Catchy hade mördat snön och löpt amock på de väldiga ytorna. Pigga och glada var vi när vi fuick syn på dem.

Det var en ofantligt stor Golden Retriver-hanne med sin ägare, en äldre herre i rock och hatt. Catchy tittade på hanen, hanen på Catchy. Catchy gnällde och viffrtade på svansen. Hanen viftade också på svansen och spände kopplet för att komma närmare. Jag och ägaren bytte några ord, insåg att hundarna var lika gamla, och att de fick träffas. Så de hälsade och började leka.
- Är det en labrador? frågade hussen.
- Nej, det är en blandras, svarade jag glatt.
- Jasså, mellan?
- Ja, pappan var flatcoat/berner sennen, mamman rottweiler.
Mannen klappade Catchy på huvudet. - Jag tyckte väl att det var lite rottis över ögonen på dig. Sitt. 
Hon viftade glatt på svansen, och sedan insåg hon att, oj då, mannen pratade med henne! Så hon satte sig fint och blev belönad med ett leendet och en godisbit.

Sedan dess har hon träffat på lite olika hundar, men inte bekantat sig närmare med någon, bara hälsat lite snabbt. Men både jag och hunden skuttade hemmåt av lycka efter den där träffen med hanen. Det var så skönt att äntligen hitta en lekkamrat åt Catchy, att se henne så glad igen. Hon har varit rätt uttråkad de senaste dagarna. det hade jag också varit. På grund av mitt ben har hon och jag inte kunnat gå mer än enstaka turer, och husse har bara varit iväg på två långrundor hittils. Eller tre, tror jag det är... oavsett. Så fort mitt ben blir bättre kommer jag att inte bara gå ut med henne, utan också ge mig ut och springa. Det är något jag har saknat!

Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer. Jag har lite huvudvärk och är fasligt trött. Är lite halvförkyld, till råga på benet. och om det är någon som undrar hur det är med den saken är jag på bättringsvägen, men det har blommar ut två-tre storartade blåmärken i närheten av muskeln. Dessutom känns det som att ha konstant kramp så fort jag råkar spänna vaden. Jag kan gå utan att halta, men minsta felsteg gör fruktansvärt ont, och om nätterna har benet värkt och kommit ikläm så att jag haft svårt att sova. Men men. Nya tag, och arbetsintervju i morgon ;-)

kattunge

Kattunge bakar!

kattjnge poserar

Catchy i Soffan

Har jag förresten sagt att jag HATAR att ta foton med blixt? :P Catchy ser grå ut...

Avbryt!

God kväll där ute!
Här håller solen på att gå ner, himlen är vackert blå. Någonstans därute i snön traskar Danne och Catchy. Här inne i värmen sitter jag med en busig kattunge i knäet och känner lättnad över att ha fått tillbaka internet! Jösses, vad vi människor är internetberoende nu för tiden.

Oj, Danne ringde mitt upp i skrivandet. Catchy har spytt två gånger under rundturen. Jag hoppas att hon bara ätit något olämpligt... jag avbryter skrivandet nu och fortsätter om en stund: de är på väg uppför trappan. men jag lovar att ge en update senare, för det finns mycket att skriva om efter en internetfri helg!

En kort liten förklaring!

Jag såg just att Sofie, Birkas ägare, undrade varför vi stulit Catchy! Eller, stulit och stulit... vi övertalade mamma genom att tjata hål i huvudet på henne, och till slut gav hon med sig!
Såhär är det: vi ska ha Catchy hos oss i Alvesta i Småland tills i slutet på Januari, då min kära moder kommer ner och hämtar henne och passar på att säga grattis till mig då jag råkar fylla år i samma veva. Hon påstår att hon kommer ner för att fira mig, men jag tror att det är ett svepskäl för att få tillbaka hunden ;-)

Anledningarna till att Catchy är här är helt enkelt dessa:
1. Bonita är så fruktansvärt mammakär att hon är jobbig att hantera, så hon ska bli lite "avvand" och lära sig att vara själv. Och med bara en hund i huset får både mamma och syrran gott om tid att fostra det lilla söta kräket, något som de till och från glömt bort. Det är så lätt att glömma grundträningen när man redan har en stor, lydig och duktig hund också, det blir lätt att man bara lullar lite när man är ute med dem bägge. Och vilken stressad människa går ut två gånger, bara för att få isär hundarna? Bonita behöver helt enkelt få lite tid, tyckte vi, så vi stal Catchy.

Det andra skälet är att jag saknar henne så otroligt mycket, och eftersom Catchy alltid har varit mest "min" hund, tyckte mamma att det var rättvist att ha lite delad vårdnad nu när jag bor så att jag har möjlighet till det. Tidigare bodde jag på 10 kvadratmeter i ett studentrum, så det var lite omöjligt. Nu har vi en mysig två med gott om plats för vovven.

Så det är väl mest därför Catchy är här just nu. :) Hur kan jag varit så dum att jag missat att förklara detta tidigare?

Och förresten, använder du ocksån designtallrikar till dina djur? ;-) Eller, design och design... 25 spänn styck på Klädkällarn i Göteborg.

Djurmat

Och JA, Catchys vattenskål är en kastull tills vidare ;-)

Närbild :-)

Och det är så sött! Catchy sätter eller lägger sig gärna nära min datastol.

Catchy vill ligga nära matte.

Gandalf spanar på Catchy!

Och förresten har även Gandalf fått ett nytt favoritställe att hänga på...

Gandalfs nya plats

Med utsikt över hela kungariket!


Lite träning!

Idag har Catchy fått lite träning :-) Vi var ute på en av de närliggande fotbollsplanerna och hade lite lydnadsträning. Vi tränade mest inkallning och varierade med lite smått och gott. Jag tycker att det var jättekul, och att det gick jättebra. Catchy är verkligen duktig, även om hon ibland vill tänja på gränserna.

Till exempel, så tog hon små omvägar när man bad henne komma.

men jag måste ge henne lite berömm för hur smart hon är, bakom de där glittrande, busiga ögonen. Innan vi gjorde det mer komplicerat, stod jag och Danne helt enkelt mitt emot varandra, på kanske trettio meters avstånd, och kallade på henne varannan gång. Efter ett par varv insåg Catchy vad vi ville, och sprang fram och tillbaka mellan oss innan vi hann kalla på henne. Hon är inte så dum som hon ser ut! Men det är inte matte heller! Jag krånglade till det hela genom att kräva en massa fåniga saker av henne innan hon fick godis och blev kallad till husse. Det gick inte att vända direkt som tidigare när hon var tvungen att sitta, ligga, ge tassarna, vänta osv innan godiset serverades.

Hon verkade tycka att det var jättekul ändå, till och med den där svåra övningen när hon var tvungen att sitta eller ligga medan husse och matte sprang omnkring runt henne. Hon ville så gärna vara med och leka, men för det mesta klarade hon även dessa hemska utmaningar!

Aktiviteten både började och avslutades med lek och bus med husse. Matte haltar förfärligt och kan absolut inte springa. Däremot kunde jag klappa och gulla med henne, vilket också verkade uppskattas. Jag hade kameran med mig ut, men det snöade förfärligt och jag orkade inte pyssla med inställningarna, så bilderna blev allt annat än bra. Men eftersom att jag tycker det är mycket roligare att titta på bilder än att läsa trista skilldringar lägger jag ut ett urval av dessa ändå. :)

Och om det finns någon hundägare där ute som vill prova ny hundmat till sin hund kan jag tipsa om Axess. 10 kg kostar 95 kronor på ICA, och Catchy slukar det med hull och hår. Svensktillverkat. Det du! Maten vi fick med oss från mamma åt hon av en kula i sänder, och ratade den tills hon var för hungrig för att matstrejka mer. i alla fall betedde hon sig så här. När hon fick Axess-fodret första gången fick hon även lite av den gamla maten, och det slutade med att alla utom en liten kula var uppätet av Axessmaten, medan nästan alla de andra kulorna låg kvar. haha, söta vovve. Dock ser Axess inte särskillt smakfull ut. Men i mina ögon ser ingen hundmat särskillt god ut. Men, men, det var bara ett litet tips :)

Minns ni "Gandalfs inlägg"? Här är bevis på hur mycket han uppskattar trådgardiner...
Gandalf i Gardinen

Och nu till hundbilderna!

Lek & Lär

Lek & Lär

Lek & Lär

Lek & Lär

Lek & Lär

Lek & Lär

Lek & Lär

Och förresten vill jag offentligt tacka min Danne för att han gått ut med hunden ensam många gånger för att avlasta mitt ben. Jag kan inte nog säga hur mycket jag uppskattar detta.


Lite tankar och annat oförståligt

Innan jag skriver det jag tänkt vill jag bara försäkra dig, Johanna (Balders ägarinna), att ingen av oss på minsta vis klandrar dig för någonting. Eftersom jag själv inte är objektiv vet jag inte hur du tolkade mitt förra inlägg, men jag kan försäkra om att ingen av oss hyser några sådana känslor. Är det någon vi klandrar är det oss själva, även om det också är fruktansvärt onödigt. Inte bara det att hänt redan har hänt, utan också för att sedan valpen såldes är han helt din och vi har inget ansvar för honom alls. Det är bara det, att har man sett en lilla födas vill man ha ett finger med i spelet, helst hela tiden. och som nu, när vi inte har haft det, kan vi inte låta bli att undra ifall det blivit annorlunda ifall vi stöttat er bättre. Människor är fåniga. Men som sagt, det är mänskligt. Lycka till i fortsättningen. Det gjorde mig väldigt glad att läsa din kommentar.Och nu till det jag tänkt skriva om!
Jag hade tänkt skriva ett inlägg igår, om vad som hände då med Catchy i lägenheten. Men tankarna på det kom liksom lite av sig när jag läste om Balder. Nåja, även om det hände igår känner jag ett djupt behov av att uttrycka det.

Idag har jag bott hemifrån i snart 28-29 månader. Det är över 28 månader utan hund. Utan katt. Utan djur. Visst har jag varit hemma däremellan, vissa månader mer, andra inte alls. Men det är inte samma sak att hälsa på djuren man älskar som att ha dem hos sig, nära. Jag har snart gått klart gymnasiet, trots att det känns som om jag nyligen började där. Idag satt jag vid datorn och sökte cirka tio sommarjobb. Här nere. Här stannar jag, i minst ett år till. Tack vare att jag fann kärleken här.

Och det är tack vare kärleken som jag får uppleva den totala lyckan igen. Om jag inte flyttat ihop med Danne hade jag aldrig haft möjlighet till att ha djur. men nu bor vi ihop. och vi har Gandalf. Den sötaste, roligaste, jobbigaste, busigaste kattungen någonsin. Och just nu, och en månad frammåt, har vi Catchy här. Jag hade nästan glömt hur fantastiskt det är att ha djur. När jag är hemma är det mest som en börda att gå ut med vovvarna, i alla fall vintertid i kylan. varför? För att jag inte riktigt känner mig delaktig längre. Jag bor så långgt bort och kan inte råda över att de får den omsorg de behöver. Det gör mig olycklig att tänka på, hur maktlös jag är här borta. När jag kommer hem är Bonita jobbig att gå med och Catchy är sådär gulligt knubbig. Och jag kan inte göra något för att ändra på det. jag kan gå med dem, träna dem, hela helgen under mitt besök. men så fort jag far iväg igen återgår allt till det normala. Till mamma, som både jobbar och studerar, 175 % sammanslaget. Till min syster, som helst bara släpper vovvarna på baksidan eller går till ekekullen. Oavsett vad jag gör eller inte gör, då jag är hemma, är det meningslöst.

Men inte nu. När jag vaknade i går morse gick jag och Catchy en härlifg morgonrunda. Solen sken och glittrade i snön. det var bara någon grad kallt. Ingen människa, hund eller bil inom synhåll. bara hon och jag, i ett paradis av snö. På en stor, vidsträckt fotbollsplan och grönområden. jag släppte henne lös och såg henne skutta och leka i snön, som en liten valp. Jag lekte med henne, så mycket jag nu kan med mitt skadade ben.

Men det var egentligen inte det som berörde mig. Det var när vi kom in igen som det hände. Jag hade piggnat till av den kalla luften, men Danne låg i sängen fortfarande. klockan var tio. Jag skulle inte lägga mig igen, bara prata lite med honom. Så jag lade mig bredvid honom på mitt täcke. Då kom Catchy och lae sig bredvid mig, på ytterkanten. Hon sträckte ut sig och somnade. Gandalg kom, lade sig på mitt lår och spann så att hela huset skakade (nåja, nästan i alla fall). Jag slocknade, fullkomligt lycklig och fridfull. Och vaknade vid tolv. Halv ett lyckades jag väcka Danne (nej då, han är inte morgontrött, inte alls...). För en gångs skull kändes det inte dåligt att vakna så sent. jag kände mig fortfarande trött, men så jäkla glad.

Jag vet inte om jag riktigt insett hur mycket det betyder för mig att ha djur omkring mig. Jag har ju i stort sett alltid haft det, mer eller mindre. Men att ligga där i sängen med armen om Catchy och med Gandalf som en liten värmedyna på låret återupplivade min längtan och kärlek. Förut tänkte jag inte så mycket på mitt och Dannes (kanske dumdristiga?) beslut att skaffa valp till sommaren. Förut tänkte jag mest på de jobbiga delarna, som att vara ute i kylan. Inte nu. Nu kan jag se den lilla valpen när jag blundar, känna den där käreksfulla frustrationen som jag kände med Catchy när hon var liten. Som jag inte visste att jag mindes. Frustrationen när valpen gör något olovligt eller inte förstår. men man kan inte riktigt bli arg eller irriterad heller, för man älskar henne för mycket.

Idag sov jag länge. Igen. Danne gick upp åtta (kors i taket!) för att följa den där trista börsen. Jag, som är en något mer vettig (men fattig, haha) människa, låg kvar i sängen en stund. Jag tänkte också gå upp. Men jag hade så mysigt sällskap, så det gick inte som jag hade tänkt mig. Lilla Gandalf hoppade upp och satte sig på min bröstkorg och lät som en gullig motorsåg, hur nu en sådan låter. Och Catchy lade sig på mina fötter, tapper som hon är. Där skulle ingen normal människa ligga, men som tur är är hon ju hund. Och hundar verkar sakna luktsinne, när det gäller mindre goda dofter i varje fall. Jag slumrade till 10. Det var fantastiskt. Och det var väldigt svårt att ta sig upp igen, sedan. Som tur var råkade Danne gå in i köket, så bägge djuren övergav mig. Lojalt! Ha! Hundar och katter är bara lojala mot sina magsäckar ;-)

Gandalf har gjort mig hel, trots att jag inte visste att en del av mig saknades. Men ytterligare en liten pusselbit saknas i mitt hjärta. "Lady", hoppas jag. Aldrig har jag längtat såsom nu. Ändå har jag en annan hund hos mig att koncentrera mig på, även om det tyvärr inte börjat så bra, eftersom jag har lite svårt att gå på mitt ben. jag blev sparkad av en häst för ca en vecka sedan, och muskeln verkar ännu inte ha läkt. Jaja.

Detta var ett fullkomligt onödigt inlägg. Nu ska jag skriva det riktiga ;-)

Balder är död.

Balder är död.
Med tanke på sitt hjärtproblem kanske det var bäst så. Jag sörjer med hela mitt hjärta. Jag trodde att han skulle få fylla ett år. Men det viktigaste är ändå att han slipper lida. och på den plats där han nu befinner sig har han det antagligen bättre än vad han kunnat få hos oss här i livet.

Det känns konstigt att klappa Catchy, och veta att en av de där små sakerna hon uppfostrade i våras inte längre finns hos oss. Jag sade det till henne: "Din valp är död". Hon förstod inte, men jag gör det, och jag var väldigt nära tårarna. I våras såg jag hur Karin höll den nyfödda valpen i sina händer. Gnuggade honom hårt, försökte få honom att leva. Som i Pongo & de hundraen dalmatinerna. Han var väldigt nära döden då. Men tack vare kunnig hjälp kunde han frälsas till livet. Den här gången var det annorlunda.

Första kloklippningen

Balder, en vecka gammal.

I famnen

På altanen  

 

 
Jag vet inte vad som hände, och kommer troligtvis aldrig att få veta heller. Men det spelar ingen roll nu. Man får lära av sina misstag. Vi lär oss av våra, Balders matte av sina. Jag hoppas att de var lyckliga ihop, att han var lycklig. Av hennes blogg att dömma verkar det tyvärr inte så, men bara för att han var jobbig behöver det inte betyda att kärleken inte fanns där. Det var synd att det blev så fel med honom, inte bara med hans hjärta. Det gör ont att veta hur dåligt det gick för honom. Det är så lätt att säga för en utomstående, men jag sörjer att Balder inte fick den hjälp och fostran han behövde. Han var trots allt en  rottweilerblandning, och de behöver verkligen en stark hand. Får dem det är de de mest underbara vänner man kan tänka sig. Får dem det inte, ja, då blir det såhär.

För mig och mamma, som engagerade oss så mycket i valparna, är det här en läxa som vi måste lära oss av. Som uppfödare kan man inte göra allt, men det är vårt ansvar att se till att valparna kommer till rätt hem. Inte bara till kärleksfulla hem, vilket jag tror att Balder hade. Just hanhundar är ganska jobbiga att handskas med, och innan man skaffar sig en hund måste man veta vad man ger sig in i. Rottweiler är en ökänd ras, just eftersom många ägare inte vet hur mycket arbete man måste lägga ner på dem. Det är inte Balders ägares fel att det blev som det blev, utan vårt. Vi borde ha insett vad som skulle ske.

Ledsen Poserar Latmask syskonkärlek


Därför vill jag ge en eloge till Lina Dirmark och hennes kille, som jag tyvärr inte minns namnet på. de insåg att de inte klarade att fostra balders bror Bamse, men de gav inte upp. De hittade ett nytt hem åt honom. Ett hem där han fick den fostran han behövde. På torsdag ska mamma och Bonita träffa både Lina, Bamse och hans nya ägare. En rapport om det kommer då. Jag trodde fullt och fast på att Bamses första ägare skulle klara honom, men jag hade fel. Däremot hade jag rätt om att de var seriösa hundköpare, som såg vad hunden behövde och insåg att de inte var de bästa för jobbet. Det är svårt att erkänna, till och med för sig själv, att man inte räcker till. Men för hundens bästa krävs det ibland. Tack för det. Bamse har det bra nu, och jag hoppas att Balder får det också, på dethär sorgliga sättet.

Jag vill också slå ett slag för de hundägare som inte vill ha några begränsningar. För de som utvecklas när de skaffar hund, som inte bara ser den söta valpen utan hunden inuti. Sofie, Birkas ägare, har verkligen råkat ut för motgång efter motgång, men rest sig igen och utvecklats. Det var meningen att de skulle vara två om hundägarskapet, men Sofie klarade det själv. Hon har stöttat Birka, och i gengälld har Birka stöttat henne. Finns man där för sin hund, kommer hunden finnas där för en själv. Om du visar för den att du är dess ledare, dess trygghet, då kommer den att följa, lyda och glädja dig under hela sitt liv. Catchy är min glädje, jag är hennes ledare och trygghet. Att nå dit kräver att man vågar lära sig, vågar göra misstag och lära sig av dem. Att man vågar fråga om hjälp. Hjälpen finns där. I form av andra hundägare, hundklubbar, internetsidor, Brukshundsklubbar, valpkurser. Våga fråga. Det är bara då du får svar.

               Valparna

I sommar hoppas jag att jag blir stolt valpförälder. Och jag erkänner att jag är lite orolig för att inte räcka till. För att göra fel. Men genom att plannera detta hundköp kan jag också förbereda mig genom att söka den kunskap jag saknar. Förebygga eventuella problem. När vår valp kommer ska vi, jag och Danne tillsammans, gå på minst ett par valpkurser. Kunskap är ingen börda.

Balder är död. Men vi lever. Låt oss lära oss av honom, minnas honom och älska den lilla, söta valp han var innan vissa saker gick lite snett. Låt oss minnas valpen med de stora öronen, den ulliga pälsen. Låt oss ha en tyst minut för vår valp med de sorgsna ögonen.
Vila i frid, Balder.


Gästinlägg

När jag träffade Annie så hade jag inte vidare stor djurerfarenhet. Visst, min pappa hade en hel del djur men han har jag inte haft kontakt med på många år. Han hade en Golden Retriver/Border Collie som hette Chicko. En underbar hund som jag dock "gled ifrån" de sista åren av hans liv på grund av min ickekontakt med pappa. Jag saknade Chicko mycket när jag inte kunde träffade honon, han var en speciell hund.

När Annie för ett och ett halvt år sedan klev in i mitt liv gjorde hon det inte ensam. Jag bekantade mig snabbt med familjen Brickman och alla deras djur. Första gången jag gick ut med Catchy så återupplivades hundmänniskan i mig. Jag fick tillbaka underbara minnen från tiden när jag och Chicko lekte och när vi gick långpromenader. När vi badade och när han låg vid mina fötter i sängen och sov. När jag gick min första promenad med Catchy så förändrades en del av mitt liv. Jag började drömma om att ha en egen hund igen.

Sedan kom mars. Vad hände i mars då? Jo, valparna kom ju förstås. Dessa fem underbara små bäbisar. Min dröm om en egen hund gjorde sig påmind hela tiden. Jag och Annie bodde nästan uppe i Bohus på helgerna under tiden som valparna var små. Det var helt underbart att bli väckt av valparnas "skönsång" varje morgon. Det var en underbar tid.

Ni som har följt bloggen sedan i våras lär kunna gissa vad nästa stycke kommer att handla om. Bonita såklart =)

Denna underbara lilla råtta som Carina bestämde sig för att behålla. Jag fick för första gången följa med från gullig valp till trotsig unghund. Det har varit otroligt roligt att få följa med på resan. Jag har ett särskilt band till Bonita, nästan samma band som Annie har till Catchy. Det här speciella kärleksbandet man bara kan ha till en hund. Och så småningom ska vi även utveckla det här bandet till vår alldeles egna valp.

Det är något speciellt med att ha en hund i lägenheten. Imorse så väckte Catchy oss vid 5. Hon verkade orolig och vi tolkade det som att hon ville gå ut. Så det var bara till att dra på sig kläder och gå ut i kylan. Antagligen hade hon klarat sig tills vi gick upp på riktigt, men varför chansa? Det är ett djur vi pratar om, ingen skulle ta en sådan risk med sitt barn, varför då göra det med sin hund?

Jag tar det här med att ha hund väldigt seriöst och jag är beredd att göra vad som krävs för att hunden ska må så bra som möjligt. För det man får i utbyte, det går inte att sätta ett pris på. Vi räknar med att Catchy går in i löp i mars. Carina kommer att ta en kull till på henne och de nya valparna beräknas komma i juni. Jag och Annie har redan bestämt oss för att vi ska ha en hund ifrån den kullen. En liten "Lady". Vi längtar något otroligt efter henne, hur man nu kan göra det innan valpen ens är född.

Avslutningsvis vill jag säga att det är underbart att ha en hund i sitt liv. En kompis som är din kompis "no matter what". En kompis som älskar dig för den du är, som aldrig slutar älska dig och som under hela dens liv kommer stå vid din sida. Bara du ger den ett märgben en gång ibland ;-)

Danne och CatchyDet här inlägget är skrivet av Daniel


Första dygnet

Och så ett riktigt inlägg. Nu har vi haft Catchy i ett dygn, lite mer. Just nu står hon och gnäller framför Gandalf. Jag har bildbevis, fast då stirrar båda på mig och kameran. Båda två verkar trygga här. gandalf känner utan tvekan igen sig. Han spatserade bara ut ur buren och gick duktigt på baljan. Catchy däremot var rastlös ett bra tag, utforskade och nosade överallt. Sedan skulle hon leka med katten. Dock ville katten inte leka med henne, vilket resulterade i Hide & Seek. Hon sökte och Gandalf gömde sig och sprang från gömställe till gömställe. Hon hittade snabbt ett favoritställe; mattan under/framför kattträdet. Där kan hon hålla full koll på sin katt. Idag har hon även upptäckt soffan, som precis rymmer henne. Där kan hon gott ligga på rygg och bara mysa. eller ha huvudet över kanten och se vad matte hittar på för trist med den där lysande mojängen.

Det har varit väldigt ovant att ha hund igen. Jag ska villigt erkänna att jag lät Danne gå den sista promenaden igår själv. Vi var uppe till ungefär *censur* och jag var så trött att kroppen värkte. Men jag hade verkligen längtat efter min dator och mitt sims-spel, så jag hade inget emot att lägga mig sent. För ovanligheternas skull krånglade datorn knappt alls. :) Dannes dator var det värre med. Han vill testa att spela WoW, så han satt i nästan 10 timmar och försökte få det att fungera. Efter typ fem ominstallationer av spel och patcher visade det sig att hans dator inte orkar med spelet. Så han var något mindre glad.

I morse sov vi länge, sedan gick jag och Catchy på en lagom kortlång morgonrunda. Natten tillbringade Catchy vid sängens fotende på lakanet vi bytte innan sänggång. Hon verkar ha sovit gott där. Men strax innan vi somnade, just när vi släckt lampan, hörde jag små klor tassa mot golvet, sedan ljudet av någon som åt ur kattmatsskålen. Så jag tassar upp och tar förövaren på bar gärning. Efter det verkar det som om Catchy inte vågat röra kattmaten. Det var nära efter maten idag, förstårs, när hon och Gandalf fick dela på sås och köttbulle. Eftersom att hennes skål kom en aning efter hans var hon påväg till hans innan hon hörde mig säga nej. Men jäklarrr vad lydig hon är! Jag är så stolt!

Nu ligger Catchy på sin matta igen. Katten ligger på sin pelare. Jag och Danne sitter rygg mot rygg, vid varsin dator. Sociala ungdomar. Nej, vi ska strax se en film, hade vi tänkt, och lägga oss tidigt ikväll. Och ni ska få se lite bildbevis på det mesta jag just skrivit. Dock inte på långpromenaden (som jag inte ens nämnde ovan! Ups!), men det beror på att det bara var Catchy & Danne som gickl den. Jag har fortfarande lite ont i benet sedan Arras råkade sparka mig. Dessutom var jag lite lat och sysselsatt med annat.

Sista bilden på Gandalf&Gråtroll denna resa: Gandalf gäspar.


Sista bilden


Och så till Alvestabilderna:

Soffpotatis

Knäkatt

Kisse i kattkorg

Kisse i Kattkorg Utzoomad


Och förresten: Catchy verkar lida oerhört av att vara här. Se själv!

Soffpotatis har slagit rot

Vilken stor, fet mage! :D

Närbild ;)

Danne lagar mat

De två tiggarna

Föremålet för deras begär.

Efter maten gick vi till ICA och tillbaka, och när vi kom hem mötte Gandalf oss i dörren. Catchy blev överlycklig och lade sig nästan på honom i sin iver att få leka med eller pussa på honom. istället för att springa lade sig kattungen ner, halt upptryckt mot väggen, och lät henne stå där och sjunga för honom. gud, vad hon gnällde! De varade i kanske tio minuter, han låg där och stirrade misstänksamt, oh hon ömsom stod, ömsom låg ner och gnällde.

Catchy friar till Gandalf

Catchy har varit jätteduktig. Det här blir första gången hon bor i lägenhet, och hon verkar klara det bra, trots jobbiga trappor och läskiga ljud i trappuppgången. hon skällde en enda gång, på hela dagen :) Det känns bra, dethär! Äh, nu avslutar vi med en bild från resan hit!

Tågresan

Även detta skötte vår älskling galant. Hon blev lite orolig när husse eller matte försvann, annars låg/satt hon mest på golvet och försökte nosa på de som passerade förbi. många log åt henne, hälsade snabbt eller klappade till och med på henne.

Jaja, filmtajm!

Och så hittade kattunge gardinen...

Mjau, mjau. Matte håller tummarna att den får hänga kvar. Hon bröt mot en oskriven lag idag. Hon tog ner julpyntet. Vi hade ju ändå bara några få tomtar, en gardin på fel gardinstång och en adventsljusdake. Nu sitter vår nya, normala gardinstång på plats.

Det är bara en liten detalj. Matte har hängt två leksaker i den. Trådgardiner! de är nästan lika kul att leka med som julgardinerna var; dem kunde man klänga och klättra i. dessa är lite tråkigare, men det går att leka med dem också. jag saknar julglittret matte hade uppe... DET var kul att leka med!

Jag har förlåtit matte. För att hon lät husse trycka in mig i en hemsk bur och sitta i tre timmar med ett flämtande svart monster på vakt utanför. vad håller mina människor på med egentligen? Jag som precis slappnat av i det där stora, stökiga huset och hittat en lekkompis att tugga på!

Mjau, mjau. Vi är hemma nu, äntligen! Men det är en detalj i det hela som jag inte riktigt kan begripa. Det svarta monstret är kvar. Jag hade hoppats att det skulle vara en mardröm, men när jag vaknade på mattes bröstkorg i morse låg monstret på golvet nedanför. Aj fan. Jag vet att hon inte är farlig, men hon är ju så klumpig! Och hon stjäl mina leksaker. Matte hade kastat en boll till mig, och när jag började leka med den kom monstret och tog den! Vilken fräckhet!

Jag har tillbringat större delen av dagen i mattes famn. Tills att hon slänger ner mig. Ytterligare fräckhet! Jag kan inte hjälpa att det kliar i mina tänder. Jag måste få tugga. Hallå där, matte! Visa lite hänsyn! Och förresten är husse lika dum. Han steker köttbullar utan att mata mig! Fast monstret satt bredvid mig och tiggde, och hon fick heller inget. Så jag antar att det är rättvist, i husses ögon. Men ni kan tro att jag klagade! Och när jag tillslut gav upp och berättade för matte kliade hon mig bara under hakan och kallade mig för bäbis. Hm? Ingen förstår mig!

Nä, nu ska jag sova i mattes knä igen. God natt!

Hört talas om Kolakakor?

Hej där hemma! Hur har ni det nu, efter jul och nyårsfiranden? Det är snart dags för oss att packa och ge oss av hemåt. Äntligen! Visst, släkten är bäst, men borta bra - hemma bättre. Jag och Danne kommer att stiga på tåget 12.12 i morgon, konkandes på en massa väskor, en kattbur och en hund. Fast har vi tur slipper vi konka på hunden, vid fyra, snart fem års ålder borde Catchy kunna gå själv, även om det blir hennes första tågresa. :-)

Något som hon dock varit med om förut inträffade igår. Det kallas nyår, närmare bestämt nyårsraketer. Jag hoppas att de andra valparna ärvt hennes totala ointresse för smällare. Ingen av våra vovvar brydde sig nämnvärt om de där oljudet och de där färgskenen på himlen. Det första Bonita gjorde, när hon följde med oss ut på baksidan för att skåla vid tolvslaget och se på raketer, var att sätta sig och kissa.

Däremot var Gloria Gråtroll mer intresserad av de där lustiga ljusskenen. Hon satt, något senare när altandörren var stängd, och stirrade på dem genom kattluckan. Gandalf stod kvar i trappan tills att jag lyfte upp honom i famnen, och då började han spinna. Han spinner som en bergsprängare. Kattungarnas mamma vågade sig in ännu senare, men om hon varit rädd kan jag inte avgöra.

Idag var min syster gullig och bakade kolakakor. Till katterna. Trodde dem, i alla fall. Men för första gången sedan vi kom till Göteborg kom Gandalf frivilligt och kröp upp i min famn. Förut har han bara ställt sig i min närhet och jamat tills jag ordnat lift upp i famnen till honom. Lata kattskrälle! Men nu tog han sig upp i soffan helt själv och lade sig i min famn. Där låg han och spann - enda tills syrran kom med en nybakad kokakaka till mig. Då började han slicka mina läppar och söka smulor på min kofta. Jag erkänner... han fick en liten bit av min andra kaka...

Så, nu har vi upptäckt ytterligare en maträtt att skriva in på No-No-listan. Först Choklad, sedan Kolakakor. kattungar har konstig smak, varför inte kaviar? Den dissar han... hm...
Det blir sorgligt att tvinga iväg Gandalf här ifrån. han stortrivs här. Han och Gråtroll är bästa polare, man kan leka med de där svarta vovvarna och man blir bortskämd vare sig man vill det eller inte! I morgon vänder vi hem till den lilla lägenheten, utan kattkompisar eller dukat matbord i hoppvänlig höjd... stackars kattunge.

Jösses, vad jag längtar!
Home, sweet home!

RSS 2.0