Wishes from Spain

Vi är i Spanien.

Eller, kanske inte riktigt, vi är på Kanarieöarna. Fuerteventura närmare bestämt. Lady och Gandalf-Geisha är hos mamma, och ingen av dem saknar oss lika mycket som vi saknar dem! Taskmörtar. Men något vi inte saknar, är den Svenska vintern. Här har vi (just nu) strålande solsken och runt 20 grader. Plus. Men för att trösta alla som är kvar i Sverige, kan jag avslöja att det regnade igår kväll samt nu på morgonen. Vi tillbringade tiden på hotellets spa-anläggning istället och tog en sovmorgon.

Hur är hotellet? Tja, det kune vara bättre, men det kunde också vara sämre. Glasvägg på toaletten så att man ser rakt in om man ligger i sängen. En dusch där vattnet rinner ut åp golvet. I Hotellentrén läcker det vatten från spaanläggningen, som någon dummerjöns placerat på fjärde våningen. Vi kan sammanfatta det såhär: det är ett designhotell. Det finns mycket häftig design. Men de har glömt bort att design också ska vara praktisk och bra. Vissa saker är knasiga, men vackra. Andra saker är mindre knasiga, och mindre vackra. Sedan tar hotellet betalt för jättemycket mer än vad som stod på nätet. Så det har varit en del besvikelser. Maten är sisådär. Vissa saer är jättebra... annat är okryddat och tafatt. Men men, man slipper laga den själv, den är varm och det finns en del att välja mellan!

Dock har vi bara internet i hotellets entré, så där sitter jag just nu. Ni kommer inte få tag på mig även om ni försöker, så det är ingen idé. :-) Tefefonen är avstängd och kommer vara det resten av resan.
Nu ska jag föröka lägga upp detta inlägg också. Anslutningen här är mycket dålig...
Ha det gott där hemma i Sverige!
Ingen mer snö, hoppas jag...?
/Annie
Isen bar 25kg

Vi är hemma igen efter en två timmar lång skogsrunda. Det var mysigt. En grad varmt och solsken. Hundarna sprang och sprang och sprang. Det roligaste var när vi passerade bäcken. Vi kan säga såhär... tjugofem kilo, kunde isen bära. Men när trettiofem kilo kom kutande, då brast den. Jag har bilder på spektaklet, men de ligger i min telefon. Jag lägger upp dem när jag får möjlighet, i detta inlägg.

När mamma fiskat upp Bonita ur den iskalla bäcken skulle Danne ta sig över... vad händer? Jo, en tokig liten valp kastar sig mot husse, och hamnar i vattnet istället. Hon lyckades ta sig upp på kanten igen efter en stund, men det var två blöta men tokiga hundar vi fick skynda hem med. Bad i all ära, men i slutet av januari, i en isvak, är kanske inte att rekommendera...

En stadstur

Idag har liten Lady blivit stadstränad. Jag var inne på en salskrivning, och hämtades upp av mamma och Danne... och tre hundar! Så gick vi lite i nordstan eftersom att Danne skulle ha en väska till handbagaget på måndag. För då åker vi till Fuerteventura. Och lilla Lady lämnas alldeles ensam hos sin valpätande syster, griniga mamma och de där tvåbenta monstren som inte låter henne stjäla mat från köksbordet. Hemska öde. Nu måste hon bli pussad på, klappad på och kelad med. Stackars valp. Hur ska hon överleva? 
Katten, däremot, äger redan huset. Är man snäll kan hon tänka sig att låta dig kela med henne en stund innan hon återgår till sina tidskrävande sysslor. Som att putsa pälsen, spana på Gråtroll eller sova.

Det gick jättebra i stan. Mycket spännande saker att titta på. Fast, inte för att Lady tittade. Hon spanade tydligen bara åt det hållet matte och husse försvunnit. Vem vet, vi kanske försökte smita i förväg utan att pussa henne hejdå? På denna konstiga plats... med en massa människor! Lady vågade till och med hälsa på ett par... jaja, hon är men mes. Men en väldigt söt och nyfiken sådan.

Nu tillbringar hon eftermiddagen med att springa runt i huset. Trött? Jag tvivlar på att valp någonsin hört det ordet. och om hon nog, mot all förmodan, har gjort det... för förstår hon det inte. 

"Underbar" morgon..

Morgonen började bra. Jag steg upp och matade Lady strax innan åtta och gick därefter ut i kylan ör morgonpromenaden. När vi gått vår vanliga runda vägrar Lady vara duktig, så det blev till att gå lika långt igen, och sedan stå still på samma ställe och stampa i en kvart. Utan resultat. S nu ägnas morgonen åt att snegla på Lady, ifall hon börjar visa tecken på att behöva. Då blir det till att springa. Hon är helt tossig i kylan, och isbitarna är tydligen hur roliga som helst. Vem kan tänka på att vara duktig då?

Nu ska det börja packas så smått. Idag åker vi antagligen till Göteborg, och på måndag bär det av till Fuerteventura. Jag längtar så att det nästan gör ont!! Efter värme, solsken och efter att ligga kvar i sängen på morgonen utan att behöva lyssna på Ladys andetag och hoppas att hon inte vaknar. Det brukar hon inte göra, hon är en mycket morgontrött valp. Just nu står hon och  tittar ut genom fönstret. Katten ville inte leka med henne, så då får hon hitta på något annat. Stackars hund.

Jag börjar bli riktigt trött på Alvesta nu. Här finns i princip inte en enda hund för Lady att leka med, och ingen vågar gå närmare än femtio meter så att träna hundmöten är det inte tal om. Jag har gått ut och letat upp hundar, men det är alltid samma sak. Det finns ett starkt rotat Alvesta-syndrom. en rädsla för andra människor och deras hundar. Bättre att tvärvända och springa, gömma sig femtio meter in i skogen eller bara vika av och låtsas som om man tänkte gå på gräsmatytan istället för på gångbanan hela tiden.

Vi fick oss en tankeställare igår, jag och Danne, när vi för första gången på ett par veckor eller nått, mötte en kille med två hundar (brukar se dem, två boxrar, brukar morra och skälla på andra hundar). Lady börjar tokvifta med svansen och tar ett språng frammåt med ett skall. Hundarna skällde tillbaka. Bara för det följde vi efter dem tills de vek av från vår runda. Killen verkade inte alls uppskatta det. Men efter kanske hundra meter hade Lady nästan helt tappat intresset, även om hon fnyste någon gång och viftade på svansen så fort någon av de andra hundarna stannade och tittade åt vårt håll. Stackars liten. Hon vill egentligen bara leka. Jag längtar till Göteborg! Där vet jag att det finns vettiga hundmänniskor och hundar vars ägare vill att de träffas, eller åtminstånde går förbi varanhdra på normalt avstånd!!

(Men man blir ju inte förvånad att folk är rädda, när man läser tidningarnas referat om olika hundattacker. Läser man mellan raderna upptäcker man genast överdrifter. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8437454.ab till exempel. En vanlig hund kallas "tysk vakthund". Den "anföll och bet så att två småflickor fick föras till sjukhus". En man "lyckades brotta ner hunden". Hade det gått till så kan jag svära på att flickorna fått mycket allvarligare skador istället för att bara "behöva plåstras om och skickas hem", och mannen som brottades borde också fått någon typ av skada. En "rasande" hund i attack är inget att leka med. Sedan är det en olycklig händelse för alla parter, men tidningen gör bara det hela värre.)

AftonbladetVisste du att...

...Idag fyller 10 små valpar 7 månader! Grattis!

(Men jag ser bara 9 på bilden? Jag gissar att den sista ligger gömd någonstans där inne i högen...)


Annons om bortsprungen hund

"Många men långt ifrån alla har kanske hört talas om hunden Sindy som försvann från Olsfors den 30/12-2010.

En stor grupp människor gör nu allt för att ägaren Sara Bengtsson ska återförenas med sin hund igen.

Sprid detta så mycket ni bara orkar och kan och hjälp oss hitta Sindy!

Efterlysning!

Vår hund Sindy försvann torsdagen den 30/12-10 vid 17 tiden från våran hus i Olsfors.

Antagligen har hon blivit skrämd av en smällare så att hon har sprungit iväg ifrån vårat hus.Vi har letat överallt, varit i kontakt med polisen, satt upp efterlysningar på internet och i affärer m.m.

 

Det hetaste tipset just nu är att hon sågs på Jönköpingsvägen i Ulricehamn, i korset mot Hössna. Detta var den 15/1!

 

Om Sindy:

Hon är en 4 årig renrasig Berner Sennen

Tatuering i örat (ID-märkt)

När hon försvann hade hon ett mörkbrunt läderhalsband med guldiga "nitar" på sig. Hon har ett litet överbett.

 

Om någon ser en hund som likar Sindy, en granne om helt plötsligt har fått en likadan hund, ser en annons på internet eller i en butik m.m.. Alla tips är viktiga!!

 

Vi behöver all hjälp vi kan få för att få tillbaka våran älskade tjej!

 

Vet inte hur vi ska klara oss utan henne!!

 

Vet du något, hör något eller har annan viktig information,

ring vilken tid som helst på dygnet!

 

Sara Bengtsson 0763-053810

Fredrik Lindvall 0722-972496

Eller ring hem till oss på 033-295262

eller ring till polisen på 11414

 

 

SPRID GÄRNA DETTA VIDARE SÅ VI FÅR HEM VÅRAN TJEJ"


Annie är på krigsstigen!!

Adrenalinklick!

Jag var nyss nere och bråkade med grannen. Hon tycker i varje fall det, Jag vill bara göra upp och gå vidare. Jag vill ha grannsemja, inte någon rasistisk, elak kärring som blänger och slår i fönstret och gapar inne i lägenheten om man passerar. Är det så svårt att prata civileserat? Jag är 20 och hon är typ 70. Och av oss är det hon som gapar, skriker, slår i fönstret, klistrar upp otrevliga lappar, blänger och beskyller.

Idag kommer jag ut med Lady vid 12. Varför? En ordentlig sovmorgon med tanke på hur sent det blev igår. Lady hade inte varit ute tidigare på morgonen, senast var tre på natten. Hon kissar två steg från dörren. Strax utanför kärringens fönster. Som vilkenj annan kissenödig valp som helst.

Tanten blir vansinnig. Hon börjar slå på fönstret, gapa och skrika. Det är ganska bra isolerat, så jag hörde inte vad hon sa. Men gesterna visade "försvinn" eller "lägg av" och med tanke på vårt förflutna kan jag gissa vad hon menar. Men jag blev skitsur och bestört. Man bankar inte i fönster. Man knackar inte i fönster. Det fick man skitmycket skäll för när man var liten. manb gör bara ionte så. Har man något att säga, gör man det till den personen. Och kan man inte säga det snällt, kan man likagärna hålla tyst.

Oavsett, när vi är tillbaka från vår "morgonrunda" går jag in och lämnar Lady uppe hos Danne, innan jag går ner till henne och ringer på. jag vill prata ut. jag vill veta vad hon menar, så att jag kan förklara för henne sakerna hon fått om bakfoten. Men icke. Hon öppnar på sin höjd två centimeter, skriker att hon har hunden där inne (sin sons schäfer), coh skäller igen. Efter tre signaler öppnar hon kanske fem centimeter, men går inte att prata med. För det första var Ricko ivrig att se vem det var, så hon fick kämpa med att hålla hans halsband. Hon lyssnade inte för fem öre, utan fräser bara otrevliga kommentarer. Låter mig inte vcarken fråga elelr svara någonting, utan smäller gång på gång igen dörren. Efter ca fyra sådana samtal, varje kanske 1 minut, innan tanten smällde igen dörren, ger jag upp och går upp till mig igen. Jag kan haffa henne någon annan gång. För prata, det ska vi.

Man beter sig inte så där. Jag ogillar tanten skarpt, för att hon är en sådasn no-lifer som inte gör annat än att sitta och glo ut genom fönstret och sedan skvallrar om det hon ser med andra. Allt hon säger är rasistiskt, elakt eller fördomsfullt. Hon är patetisk och sorglig. Man ska ha respekt för äldre, hgar jag fått lära mig. Men på senare tid inser jag att man ska ha respekt för alla människor, inte särskillt någon åldersgrupp eller kategori. Överallt finns idioter. Jag hyser ingen respekt för den här damen. Jag tycker mycket synd om henne.
 Hänsyn får hon enbart för att vi är grannar.

1. En hund är valp eller unghund under sitt första år i livet. Man kan inte begära att de ska hålla sig särskillt länge. Lady är rumsren nu, men det kan fortfarande hända någon olycka om vi inte är tillräckligt kontaktbara nog att läsa hennes signaler. Jag är glad att hon lyckas hålla sig tills vi är utanför dörren.

2. För det andra, (tanten vill inte att Lady kissar i området) är det mycket svårt att hindra eller tvinga ett djur att göra ifrån sig. Mycket kan man bestämma, men när var och hur det sker är väldiugt naturligt. Visst, jag kan nog försöka springa ut med någon lkeksak viftandes. Då skulle Lady kanske vara upptagen med den tillräckligt länge för att vi ska hinna utanför området. Men jag tvivlar på det. Djur är djur.

3. Tanten är fortfarande arg för att hon tror att vi bara rastar hunden på området. Visst, det stämde när jag skadade ryggen. Numera har vi en bestämd runda vi går med henne. Självklart börjar den utanför dörren - förväntar hon sig att vi ska klättra utför balkongen eller? Hade vi bara rastat hunden på gården skulle vi snabbt få en mycket ostimulerad och jobbig hund att jobba med. Men med tanke på att hon inte kan ett skvatt om hundar tycker jag att det är starkt av henne att alls våga ha en åsikt. Men så har hon åsikter om allt och alla, som hon gärna sprider men inte vill stå för.

Är det så svårt att prata med någon? Det måste vara mycket roligare att gå omkring och vara arg och sur hela tiden.


Sjukt sjukt

Jag ber återigen om ursäkt för torkan. Jag har legat i soffan hela veckan med feber, för ovanligheternas skull. lady är den som verkligen borde få en ursäkt, det är hon som har blivit lidande. Hon har tvingats ligga och gosa i mattes knä eller sova vid mattes sida. Det är mycket synd om henne. Husse klagrade sig lite bäåttre, och slapp antagligen feber, eller så märkte han den inte. Men det har varit mycket lugnt här hemma, till Ladys stora besvikelse. Både husse och matte har varit tråkiga, hängiga, snuviga och trötta. Tur att det har kommit massa snö som hon kan rasa av sig i? Någon måste ju tycka om eländet :-)

På tal om att tycka om, här ser vi en tiggerska. Passade på att tigga mat när husse och hunden försvunnit. Och vilken matte kan motstå en sådan skönhet? Hon råkade kanske få lite blötmat... man är lättövertalad när man är sjuk ;-) Det kan man alltid skylla på.

Och om drygt en vecka åker vi till Fuerteventura. Då ska denna lilla skönhet och hennes stora, svarta lekkamrat bo i Göteborg en vecka. Det är en sju månaders trotshund mamma kommer få på halsen ;-) men det vet hon inte om, än, så skvallra inte!

Yay

Tiggerska

7 månaders rottistrottsBarnbok?

Artiklen kommer publiceras den 25, då vi inte är hemma :-) Jag har läst den. Jag är glad att jag inte är hemma då... man ska vara stolt över den man är, även om ens intressen låter töntiga i en tidning.

Jag ligger hemma förkyld, och det är inte alls roligt. Som tur är verkar valp vara mycket förstående. Hon har tillbringat nästan hela dagen med att sova. Jag har inte hört av GP om de vill puvblicera min artikel. jag antar att det betyder Nej. :-) Men jag gillar inte ett nej. Jag tänker skicka dem mejlet igen ända tills de säger åt mig att sluta eller publicerar den. Det är ett viktigt ämne!

Förresten har jag fått för mig att jag ska skriva en barnbok om hundar. Jag fcik en idé här om dagen och nu har jag och en gammal klassskamrat slagit våra kloka huvuden ihop. Vi får se hur det går! Jag har slutfört manuset, och nu ska hon illustera. Hon är grym på att göra roliga figurer. :-) Sedan får vi se! Vem vet, det kanske blir publicerat någon gång? Det handlar i varje fall om ett Hunddagis. JAG tycker i varje fall om den :-D

Nu ska jag gå och dö i soffan en stund till. Där har jag tillbringat större delen av dagen. Det finns inget bättre än glass, en soffa och en bra film när man är sjuk och febrig. Ha en bra kväll allesammans! :-) 

Tidningsbesök

Så har Smålandsposten varit här. Det känns lite konstigt. De kom eftersom att jag snart fyller 20, och de brukar ha artiklar med folk som fyller år. Så det kom en trevlig kvinna hit och intervjuade mig. Skitläskigt! Vad kan jag ha att komma med som är intressant för andra att läsa om?

Tyvärr tror jag att de kommer skriva en hel del om friidrotten. När jag sa vilken klubb jag tävlat i här nere kom förljdfrågan självklart om jag tränat med Caronlina Klüft. Jag skämtade bort det, men jag tror ändå att det kommer stå någonting om det. Jag hoppas bara inte de gör en grej av det. Jag menar, för mig är det inte det. Jag har bytt några ord med henne, inte mer. Jag känner henne inte och jag är rädd att de kommer skriva någonting som får mig att låta mallig. Växjö är väldigt stolta över sin kändis, med all rätt, men verkligheten är inte likadan. Carro tränar mest i Karlskrona och även om vi tagit lag-SM-silver i samma lag innebär det inte att vi känner varandra. Som tur är kommer jag att få läsa innan det publiceras och kan korriogera om de skriver något läskigt.

I övrigt, vad finns det att säga om en normal 20 åring? Gillar foto, konst, historia... intressant? Not. Jag försökte prata om hundar, men jag tror inte att det intresserar allmänheten tillräckligt för att hon ska vilja skriva så mycket om det. Även om det intresserade henne. Hon hade en schäfer och är med i schäferklubben här i Alvesta. Jag har fått deras webbadress nu, så jag ska kontakta dem. Även om vi bara stannar här ett halvår finns det kanske chans att lära sig något nytt. :-) Den som är arrogant nog att tro att den kan allt, har mest kvar att lära.

Men jag tror att hon, journalisten, tyckte mycket om Lady. Lady fnös en hel del åt henne men godkände efetr en stund hennes närvaro. Hon hämytade leksak efter leksak och låg sedan i mitt knä under tiden som vi drack kaffe. En av hennes favoritleksaker slängde vi nu. Det var bara trasor kvar av Abbe, Abbe Aborgine, hennes gosedjur med rep som hon fick i somras. rest in Peace, Abbe! Att man kan bli så nostalgisk av en hundleksak!

Nä, nu ska jag hitta på något. Vad vet jag inte. Jag har tre oljemålningar på torkning sedan igår, så måla har jag ingen lust med. Istället borde jag plugga lite. Mycket nyttigare, om än inte lika roligt!

Mysig morgonrunda

Det blev en lång morgonrunda idag. Ovanligt lång. Så lång att Danne tllslut sprang ut och letade efter oss. Men jag kom hem före honom! :-)

Jag klev uppp vid nio och var på ovanligt bra humör, så jag beslutade mig för att gå spåret istället för vår vanliga runda. Jag vet inte hur långt det är, men några kilometer gissar jag. I snö/snöslask/kramsnö. Det tog en stund att traska dig (det är på andra sidan av lilla Alvesta) eftersom att det var blankis halva sträckan. Men jag och Lady traskade på, glada i hågen.

Vi gick spåret. Så dags var det knappt en människa där. Jag hörde någon prat ai telefon några hundra meter längre fram. Lady hörde det också, så hon gömde sig bakom mig. farlig rottweiler? Hm... nä, i övrigt stötte vi inte på någon. Vi lekte lite, övade inkallning och kontakt, övade på att stanna på kommando. En givande tur.

Så när vi traskat runt mötte vi en ung kvinna med tre cairnterriers. Hon klev vänligt åt sidan, och jag stannade för att låta henne gå. Men hon log och sa attr hon skulle åt hållet jag kom från. Då gick jag och Lady förbi. Men just då vi passerade rusade en av henens hundar fram mot Lady, som först rygagde undan men sedan kastade sig fram för att hälsa. Jag höll på att flyga omkull, eftersom fotfästet var så dåligt.

Jag bad om ursäkt och berättade att Lady bara är ett halvår. Hon skrattade och pekade på den lille vispen och berättade att han bara var 12 veckor. Sedan blevc vi stående och pratadde där, i strax över en timme. Vi kopplade loss dem, och Lady for runt i snön med den lille valpen. Dess föräldrar var inte lika roliga, de var mest intresserade av att rulla omkring i snön och att jaga snöbollar. Dessutom skällde tiken en massa.

Det var mamma, pappa, barn. En tjuvparning. Sandra, som deras matte hette, hade inte fått sålt den lille. Eventuellt hade hon en köpare på gång. Men vll DU ha en cairnterrier, meddela mig så fåpr ni hennes nummer. En jättesöt liten kille. Frammåt och pigg som en studsboll.

Vi pratade jättemycket, om bland annat valpkurser och lydnad. Hon gav mig numret tillö en väninna som har inofficiella hundkurser, mest för socialisering. Hon hade varit på valpkurs där och var jättenöjd. Jag tror att jag ska ringa i veckan och se om hon har något kul på gång. Vi ska ju gå i aprill/mars hos Tex & Terry, men det hade varit roligt att fortsätta träna tills vidare och att Lady får träffa andra. Vi får se. Kanske blir det inte av alls.

Strax innan vi skilldes åt kom ett par pensionärer med två spaniells. Lady blev jätterädd för dem och gömde sig mellan mina ben. Jag och Sandra hade väldigt roligt åt henne. Den tolv veckors valpen rusade glatt fram, men Lady gömde sig. Hon vågade hälsa sen, även om hon var osäker på hundarna med de långa öronen och den lockiga pälsen.

Vi kom hem nästan exakt två timmar efter vi gick ut. Hemma satt en lapp på spegeln om att jag skulle ringa Danne, som hade gett sig ut på Annie- & Ladyjakt. Precis när jag ringer hör jag hans nyckel i låset. Sedan åt vi frukost och drack kaffe medan  jag återgav min underbara morgon. Stackars Danne hade inte somnat om, som han skulle, då jag gåtrt, utan legat och väntat. Och i normala fall tar vår vanliga runda en kvart eller så. Stackarn... nästa gång ska jag nog ta med mig mobilen. Eller vad tror ni? :-)

Mer snö...

Idag är det tydligen trettondagen. En helt onödig helgdag i mina ögon, men säkert välkommen för alla som jobbar. Jag gillar idén med att varje människa skulle ha en egen kvot helgdagar att placera ut, istället för att anpassas till något gammalt kristet schema. helt ärligt vet jag inte vad trettondagen är, och jag är inte tillräckligt intresserad för att googla.Jag är mest sur för att gatorna inte plogas ordentligt och att mitt brev som jag väntat på sedan nyår inte kommer idag heller.

Men Lady älskar snön, och det är väl tur det. Hon var duktig idag på morgonpromenaden. jag gick på den plogade vägen, men hon gick på trotoaren. Den var oplogad, och lika djup som hon var hög. dset såg mycklet kul ut, men hon hade roligt. Det har kommit nästan två deciometer snö här i Alvesta, med ögonmått mätt på vägarna. Vi öppnade köksfönstret igår, och nu går det inte att stänga. Woho, var roligt! Så nu har vi gott om frisk, kall luft. Jag sitter i tofflor och morgonrock över mina kläder. Och funderar på att ta fram vantarna. :-) Vintern är underbar!

På tal om underbar hittade jag en söt bild när jag gick igenom årets valpbilder:Lady, ungefär tre veckor gammal. Jag tror minsann att hon vcuxit en aning sedan dess...Hem, ljuva hem!

Hemma igen. Det blev en lugn men tidskrävande resa, Vi är trötta alla fyra. Nu är i stort sett bilen tom, och vi ska äta lite innan vi packar upp. Vi hörs!

Dags att prova dagen

Idag ska vi köra hem. Håll tummarna för oss och för alla andra dårar på vägarna. Här har det kommit en decimeter snö inatt. Så all telefonkontakt undanbedes under dagen så att vi båda två kan fokucera på bilkörningen. Jag kör och Danne hjälper mig att spana så att inga djur dyker upp. Två par ögon ser bättre än ett. Jag bloggar i kväll, efter det kan ni ringa. Vi har inte bestämt när vi åker än, det blir väl i eftermiddag/kväll när vägarna är mer körda på och bättre plogade.

Stackars lilla Lady och Geisha kommer nog att sakna huset. Geisha kan gå ut här, och här har Lady massa saker att tugga på (leksaker, Bonita, märgben, köksstolarna...). Men det ska bli otroligt skönt att komma hem också. Tömma vår antagligen fulla brevlåda. Sova i sin egen säng. Komma ifatt med saker och ting som man halkat efter med under julhelgen. Hem ljuva hem.

Den här julhelgen har verkligen varit en nytändning för oss. Nu längtar vi till sommaren, för då kommer flyttlasset att köra till Göteborg. Vart vi ska bo vet vi inte än, men vi står i alla köer som finns här uppe. I värsta fall bor vi tillfälligt hos min mamma. Några möbler eller tillhörigheter får kanske slängas elleer ges bort, men bättre det än att bli hemlös. Vi har åkt lite sightseeing under helgen till kvarter vi nu får erbjudanden om. Just nu verkar det som om vi mest siktar mot Ale eller Partille. Lite utanför, men då kan vi behålla bilen. Det ska bli spännande! 

Nä, nu behöver nog vovvarna knalla. Kaffet är uppdrucket och det är, som Danne säger, dags att prova dagen.


Detta skickade jag precis till GP

Förbud mot att skaffa barn minskar mobbing.
 
Jag har en liten här hemma. Jag ser henne ligga ner, trött efter att ha lekt med sin storasyster. Hon är så vacker där hon vilar, och mitt hjärta värker för henne. Och för det jag vet att hon kanske utsätts för, om några år. Mobbing. Så kallas det när en människa trakasseras. Det kallas rasism om människan diskrimineras på grund av sin rastillhörighet och för sitt ursprung. Det är hemskt, mobbing. Och jag är rädd att min lilla kommer att utsättas för det, någon gång i framtiden.
 
Därför kom jag på en briljant tanke. Helt lysande. Kan vi inte förbjuda människor, i alla fall vissa människor, från att få barn? På så sätt skulle vi kunna se till att endast "rätt" männsikor blev föräldrar. I så fall skulle bara glada barn med god uppfostran gå i skolan. Mobbing skulle inte längre förekomma.
 
Nej, det skulle inte fungera. Det vet ni lika väl som jag. Är det inte lika diskriminerande att diskriminera dem som diskriminerar? Så om detta inte fungerar bland oss människor i Sverige... kan någon förklara varför så många förväntar sig att så ska ske i hundvärlden? Att man, genom rasism och diskriminering, ska få ett bättre hundägarskap i vårt avlånga land?
 
Jag har en liten flicka här hemma. Hon är svart, hårig med mycket långa ben. Hon är en valp på sex månader, och en stor del av min unga familj. Och jag är rädd, för nu börjar hyresvärdar runt om i landet på allvar förbjuda vissa raser i sina hyresrätter. Jag är rädd, för tack vare sådana lagar öppnas nya dörrar. Nya förbud kan införas. Snart är jag och min rottweilerflicka kanske inte välkomna någonstans. Andra människor, som aldrig träffat mig eller min lilla flicka, hävdar att vi inte är välkomna. Att hon, min solstråle, inte är välkommen.
 
Många tror att en ras är farlig. Varje dag möter jag dessa fördomar. Jag och min familj lever med dem, utstår dem, av kärlek till vår lilla flicka. Folk tror en massa, särskilt dem som inte vet. Ju mindre kunskap, desto våldsammare fördomar. Vår flicka är den snällaste i världen. Hon är älskad. Vi har tid för henne och vi går kurser med henne, för att lära både henne och oss själva så mycket som möjligt som kan komma till nytta i det liv vi har framför oss.
 
I det liv många vill ta i från oss. För att vår solstråle är en viss ras. Farlighet, ligger inte i rasen. Farlig är en hund vars ägare inte tar sitt ansvar. Farlig är en hund där ägaren inte brytt sig om grundläggande behov hos hunden. Det är inte hundens fel, att den har en urdålig ägare. Precis som det inte är barnets fel att det har en dålig förälder. Ändå är det hunden som får ta ägarens straff. Ett dödsstraff, avvisning, för ett brott dess ägare begått mot hunden.
 
Den som är för ett förbud har aldrig träffat så kallade "farliga hundar". För alla som varit det, undertecknad inräknad, vet att en farlig hund inte är av en viss ras. Den kan vara vart som helst, i den lilla terriern eller i den stora golden retrivern. Och när den väl bitit är det för sent. Hjälp oss ansvarsfulla hundägare. Vänd er mot förbud. Inför istället hårdare tag mot hundägare som misslyckats i sitt ansvar. Kämpa för preventerande åtgärder, utbildning både för hundägare och för hundrädda. Inför licens, krav på utbildningar. Höj straffen för ägarna vars hundar bitit.
 
Skyll inte på det mobbade barnet, eller barnet som mobbar. Skyll på de vuxna, som brister i sitt ansvar. Som istället för att agera... bara ser på.
 
Annie Brickman, hundägare


Nyår hos Brickman's

Det var en gång en nyårsafton...Som avnjöts hemma hos Carina Brickman.Och det var tack vare svärsonen Daniel som familjen fick smaskig mat på bordet.Hans valp höll ett vakande öga på honom. Eller snarare på maten.

Förrätt

Vi serverades en mumsig förrätt... men så kom en valp och snodde åt sig en halv smörgås.Som straff spärrades valp och hennes medbrottslingar in bakom galler.Och under tiden vi väntade på att maten skulle bli klar roade vi oss med konversation och lite fotografering.Mycket seriös sådan.Här har vi en katt av rasen Linslus. Hon heter Pixie.Och här har vi en katt av rasen Kelgris.Hon heter Gråtroll. Eller, hon heter Gloria men det vet hon nog inte, eftersom att alla säger Gråtroll!Oavsett så är hon härskande Grevinna af Skolvägen, och tillsammans med sin syster Geisha försöker hon göra Pixie till en fin dam. Det går inte så bra.Men Geisha hade somnat i sängen. Istället fick hennes matte Annie vaka över Pixie så att oxköttet skulle få vara ifred.Och Annies mamma höll ett vakande öga över Annie. och över den där jäkla kameran som trycktes upp i den stackars mammans ansikte stup i kvarten.... och efter god mat, och god efterrätt...Fick vovvarna åter göra entré i köket.Och de samlade ägnade sig åt nyttiga saker...... som att konversera! ;-) Ända till klockan fyra, då det var dags att gå hem och sova.Det hela var en lugn och mycket trevlig tillställning. Med god mat (fråga Lady), trevligt sällskap och invigningen av ett nytt år. Ladys matte sprang ut och försökte fånga fyverkerierna, medan valp var mer intresserad av att fånga Bonitas öra. Vi har alla våra böjelser.

Gott nytt år!

RSS 2.0