Smart, sjuk blondin

Just nu sitter en smart blondin vid sin dator och tycker synd om sig själv. Hon och hennes sambo möblerade om lite i går, städade och gjorde lägenheten fin. Enda kruxet var att hon var väldigt förkyld, och i morse efter ansträngningen vaknade hon knappt. Tänk vad lite överansträngning gör när man är sjuk. Jag hatar verkligen att vara sjuk!

Men det är mysigt att vara hemma med sin katt. Hon har en tendens att vilja lägga sig i ens knä och gosa hela tiden. Idag har hon legat i mitt knä, och krutpit upp längs täcket för att nå min haka medan jag låg i soffan insvept i täcket och kollade på film. Det var mycket länge sedan jag kände mig så dålig att jag såg på film då jag var sjuk. Urch. Just den här veckan också, då så mycket ska hända!!

Men en positiv sak är att det nästan under en veckans tid har varit uppehåll i kattens kissande. I förrgår kom vi på henne att sätta sig på en kudde, men vi hann reagera och ta bort henne. Medan jag gick och slöljde kudden satte hon sig dessvärre på golvet där kudden legat. Därav är nu alla golv i lägenheten skurade.

Jag vet inte vad jag ska tro. Vi har försökt att ge henne mer uppmärksamhet den här veckan, och någonting har ju uppenbarligen hänt då hon höll upp. Jag funderar på att ringa vetrinären igen nästa vecka, men det känns ju ändå som om en förbättring har ägt rum. Troligtvis är det ingenting fysiskt.

Nu är kattfan förresten fint klippt i rumpan, för att förhindra andra läskiga saker att följa med från lådan ut på golven. Förutom det, visar hon inga tecken på att vara sjuk. I dag försökte hon jaga en geting som kommit in i lägenheten, så hennes mod är det knappast fel på. Hon var inte glad på matte när matte släppte ut getingen istället.

Nä, nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv och snyta mig igen. Jag får hoppas att er torsdag flyter på trevligare än vad min gör.

Hund och Danne före städningen
Innan städningen

Tattens utkikstorn
Kattens spaningsställe nr vi ska gå med hunden.

Har jag nämnt att min kattunge stjäl mina hårband?
Skatt vi hittade när vi flyttade TV:n. Sanden kommer från mitt ljusfat katten välte.

Det färdiga resultatet
Vårt nystädade, ommöblerade storarum.

Våra fina, billiga utemöbler :-)
Vår billiga utemöbler från jysk :-) Vi behöver dock en stol till.

Fint väder
Och sist, men inte minst: det fina vädret som jag inte orkar vara ute i när jag är sjuk.

Flopp

Det där med brandsäkerheten... glöm vad jag skrev. Idag ringde Danne och kollade upp vad olika betalningsallternativ skulle kosta... och fick bland annat höra att det fanns en ränta på 20 %! Jag frågade klart och tydligt om det fanns någon ränta, och försäljaren sade, "nej, det är bara de 399 kronorna x 10". På pappren jag fick, där nämns ingen ränta!! Det fanns inte ens någon finstilt text att läsa!

 Så nu när vi går och handlar skickar vi in ångerblanketten, och går och köper oss en billig, opålitlig brandsläckare istället. Jag litar mer på Claes Ohlsson nu än på TM Brandskydd. De ljuger än inte rakt upp i ansiktet då man frågar om priset.

Jag fattar verkligen inte hur den mannen som kom hit har mage att stå och ljuga ärliga människor rakt upp i ansiktet. han påstod att han varit brandman. Antagligen har han bara varit en simpel försäljare som lärt sig att ljuga övertygande. URSCH!! Jag är så besviken. Hur kan man luras om sådant som är livsviktigt? Krämer, vitaminer och dammsugare förstår man ju, men kommer det en "FÖRE DETTA BRANDMAN" som vill "PRATA OM RISKERNA" med att bo i lägenhet, och vill "PREVENTERA ANTALET LÄGENHETSBRÄNDER", tycker jag att man ska ha hjärtat på rätta stället. Visst, med deras produkt blir min lägenhet trygg. Men man ska ha råd att bo kvar också :-P

BLÄ.
Dessutom har jag ont i min förkylda näsa.

Kattduschardag

Jag måste verkligen säga att vi har en väldigt snäll katt. Idag duschade jag henne tre gånger, utan att hon försökte bita eller riva vid. Sprattlade gjorde hon, men hon förskte inte skada mig.

Varför duschade jag min katt tre gånger? Jo, såhär är det. Hon har väldigt lång päls. Häromdagen upptäckte vi att avföringen gärna fastnar när hon är på lådan. Därför tog jag katten och klippte henne i rumpan, ingen fräscht eller roligt jobb. När de värsta var borta (jag ska klippa mer när hon tvättat sig bättre) tog jag in  henne i duschen och sköljde lite. Efter en stund ser jag katten klia rumpan mot golvet, och jag tog henne till duschen igen. Då satt det fortfarande kvar, och jag försökte duscha bort det. denna procedur upprepades, så jag tog henne till badrummet och tvättade henne ordentligt i rumpan med svamp. nu vet jag att ingenting hänger i pälsen, men det är upp till henne att tvätta sig ordentligt nu.
Vi får väl klippa henne i baken med jämna mellanrum för att förhindra att detta upprepas. Hon har rejäla pälsbyxor, vår dam.

Så efter att ha varit så duktig belönades katten med lite blötmat. Då blev hon en aning mindre sur på matte. Vem vet, hon kanske till och med förlåter mig för mitt elaka tilltag?

Blöt kattsvans

Blöt svans

Nöjd katt

Pappa: för pengarna får man en brandsläckare (larm har vi redan) med 10 års garanti och fri påfyllning och utbyte om trycket går ner i den. Kostnadsmässigt är det mycket billigare än att köpa en ny brandsläckare om året, vilket man egentligen måste om man vill haålla sig med vanliga billiga. Kika på deras hemsida :-)


Livförsäkring



Det kom en försäljare hem till oss förut. Och jag köpte hans produkt. Det kan ha varit det bästa beslut jag någonsin tagit, för det kan verkligen göra skillnad i en pressad situation.

Läs själva om judet det företaget och deras utbud: http://www.tmbrandskydd.se/

Visst, det är dyrt, men jag är hellre fattig än död, hellre fattig än att förlora de jag verkligen älskar. Det kommer att kosta 3999, eller någonting liknande, för tio års skydd. Kan jag köpa en dator för 4000 känns en riktigt bra, pålitlig brandsläkare inte särskillt mycket dyrare. Den har 10 års garanti och påfyllning ifall den används.

Anledningen till att jag faktiskt gjorde det berodde på ett tv-program danne såg för några veckor sedan. Jag lyssnade med ett halvt öra. Det var något SOSprogram då man följer poliser, ambulanspersonal och brandkår. I just det programmet började det brinna i en lägenhet, och katten fick panik och började tjuta. Det räddade den gamla tantens liv, men katten blev innebränd.

Jag grät floder. Jag klarar fortfarande inte att tänka på hur rädd katten måste ha varit, och vilken hjälte den ändå var. Kan jag göra någonting för att förhindra detta att hända mina djur, då gör jag helt enkelt det. Skulle sammas ak hända här, att vi glömt ett ljus eller att det blir kortslutning någonstans och lägenheten brinner, då kan vi i bästa fall släcka elden och rädda vår älskade katt. Går det illa kanske det går att släcka såpass att man kan ta med henne ut. Och om det värsta inträffar, att honr edan dött atv röken, då har vi med all sannolikhet också gjort det och behöver inte bekymra oss om saken.



Brandsläckare



Jag ser detta som en livförsäkring. En trygghet. Och jag anser att liv och trygghet är värt mycket mer än 4000 kronor. Jag känner mig inte lurad. Jag känner mig trygg.

Hästens Bön

Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida
till mitt fjärde levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp - på solskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära,
låt mig då få gå i skritt.

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
- tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då skall jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära,
till hästens evigt gröna land.



Denna dikt hade jag på min vägg då jag var en liten hästtjej. Igårkväll snuddade minnet vid mitt sinne och jag hittade den på nätet. Den är för mig en ledtråd hur människa och djur, oavsett sort, ska leva tillsammans. Utan tvång och våld, i harmoni och i samförstånd. Jag vet inte vem som skrev den, men detta måste ha varit en väldigt klok människa. Eller hur?


Underbar dag!

Den 22 mars har varit helt underbar, och jag tror att kvällen kommer att sluta likadant. Det hände en sak som väldigt sällan händer.

Jag och Catchy gick upp med Danne vid 6-halv 7 och traskade lite ute. Hemma igen somnade jag om med katten intill örat. Steg upp halv 11 igen i ett sovrum badandes i solsken. Genast ut en sväng, träffade grannen och pratade lite med henne, för att sedan traska runt lite och sedan hem igen, äta frukost, duscha och fixa till sig inför dagen. Sedan bar det av!

Det var Alvestayran (7 tråkiga stånd med 700 människor trängandes omkring sig), så jag och Catchy strosade omkring, hade lite stadsträning och letade efter något mysigt ställe att köpa glass på. Eftersom vi inte hittade det knallade vi till ICA, köpte glassar där och drog iväg till spåret. Minns ni den där sjön jag nämnde? Det finns en betongbänk där. jag satt där och åt glass medan Catchy badade, försökte tigga eller bara låg i skuggan och log sådär förnöjt som bara hundar kan. Sammanlagt var vi väl ute i två timmar: strax innan tolv till kvart i två.

Medan jag satt där i solen ringde en gammal, underbar kompis och vi tjötade i säkert fyrtio minuter/en timme. Det var underbart att få prata med henne igen! Vissa människor kan man vara ifrån i flera år, men när man väl återses/hörs känns det som om tiden stått stilla.

Väl hemma sedan, satte vi oss på balkongen jag och vovve och pluggade lite. Sedan kom husse hemifrån jobbet och gjorde oss sällskap. Jag brände mig lite, men inte så att det gör ont. Äntligen sommar!! Efter en stubnds diskuterande kom vi överens om att knalla bart och köpa riktig glass, kulglass. Efter en dusch traskade vi iväg alla tre. Vi köpte våra glassar och hittade en bänk att sitta vid, men efter en stund flyttade vi oss till skuggan.

Plötsligt kom en tvååring springande och ropade att hon ville hälsa på hunden. Min första tanke var "Tur att vi har en snäll och lugn hund". Catchy var helt ointresserad av den lilla flickan, hon ville hellre ha min glass. Flickan fick klappa hunden, och hennes mamma kom skyndande tillsammans med flickans jämnåriga kompis. Flickorna klappade catchy, som under tiden försökte nå min glass, och jag berättade för flickorna att hunden skulle ha bäbisar.

Vi pratar lite, den ena flickan tröttnade och gick iväg, men mamman och tvååringen stannade. "Är det din hund?" frågade flickan. Ja, svarade jag. "Är det din glass?" frågade hon då. Jag undrade vad hon tyckte var mest intressant, min glass eller min hund.

Flickan kallade Catchy för "han", och mamman rättade henne. "Det är ingen han, det är en hon", sa hon. Dottern svarade bestämt: "Det är en HUND".

Sedan hände det som imponerade på mig. Mamman frågade "Är det en rottweiler?"
Jag blev helt paff. "Du är nog den andra någonsin som sett det! Hur såg du det?"
"På ögonen" svarade hon.
Jag berättade lite om blandningen, och om Catchy och hennes familjeförhållanden och om valparna. En väldigt trevlig, skånsk, ung mamma. Att hon kunde se att det var rottweiler i henne! 98 % av alla som frågar vad Catchy är gissar på labb. Jag kan inte minnas mer än en gång då en äldre herre utbrast "Jag har aldrig sett en svart rottweiler förut!".

Ännu roligare var det att hon inte verkade ett dugg orolig över att hennes dotter klappade en rottweilerkorsning. catchy slickade henne i ansiktet och flickan backade undan och tittade på mig: "hunden bet mig?". jag skakade på huvudet: "Hunden pussar dig, den tycker om dig." Då blev flickan blyg.


Bild från skogsturen:

Skogsdag


Morgonbestyr

Idag är jag "ledig", det vill säga, kursen är avslutad och jag ska bara vara i skolan för att sy. Bussen går om en timme, så att Catchy inte ska behöva vänta ensam så länge hemma. Danne jobbar idag men kommer hem på lunchen och går ut med henne, så kan jag ta henne när jag kommer hem senare. Men sovmorgon har jag inte fått, för jag var uppe sju ändå och gick med henne då Danne skulle upp :-)

Så dötiden däremellan, mellan 7 och 10:20, har jag tillbringat med att testa mitt nya smink. jag sminkar mig aldrig längre, så mitt gamla hade helt torkat ihop. Så nu när jag köpt nytt får jag se till att använda det. jag tänker faktiskt lägga upp en bild på mitt nysminkade öga för att visa hur det blev. Jag hoppas att det färgmässigt passar med klänningen. Ettuiet innehåller 6 olika nyanser och blå samt gröna färger. Ovan som jag är försökte jag att få det att inte likna en blåtira...

                                                 Mitt öga

Matte sprang mellan speglarna för att se resultatet i olika ljus. Än så länge är fundation (den kladdiga krämen man smetar ut i ansiktet för att täcka sina finnar och röda fläckar) liite för mörk, men jag hoppas på mer sol innan balen så att huden hinner anpassa sig...
Hunden låg innanför dörren med min äckliga, slitna gympadoja som huvudkudde och studerade sin mellanmattes konstiga beteende. Hon behöver aldrig något smink, lyckost där! Hennes päls är lika svart året om ;-)
Jag kunde inte låta bli att ta ett kort på henne också. Jösses vad trött hon ser ut! Inte visste jag att dräcktiga tikar blir morgontrötta och tjuriga. Catchy gruffade på en barnvagn som överraskade henne när vi klev utanför ytterdörren förut. Hon gick och "muttrade" enda tills den kommit utom synhåll.

                      Skokudde

Jag hoppas verkligen att hon är dräktig. Allt tyder på det, men vem vet, man ser det man vill se? Det känns hemskt att hon snart ska hem igen... en anledning att inte längta efter balen, för när mamma åker hem då tar hon hunden med sig. Snyft! Det är förresten en 3:e juni. och studenten den 9:onde. Jösses, jag som nyss gcik i blöjor?? Tiden går fort när man har roligt, sägs det. Tja, det stämmer ju i alla fall med hundens besök. Det känns som om det var igår Catchy kom hit, och inte flera veckor sedan!

Pepper pepper & Salt

Ännu ingen olycka. Däremot har en viss hund varit i kattlådan och hämtat någonting ganska otrevligt därifrån som Danne sedan fann i hallen. Resten är uppätet. Jag ska aldrig mer pussa Catchy på munnen! Och stackars katt som alltid är så noggrann och gömmer efter sig, hon gick och krafsade i hallen för att gömma lukten... det var bara för matte att ta fram skurmedlet och tvätta rent. På tal om rent ska jag hälla vitpeppar i soffan så fort bloggandet blir avklarat.

Jag fick förresten se mer bilder på goldenretrivervalpar idag. Det får en verkligen att längta efter en egen liten valp att pussa på (beroende på vad valpen satt i sig, förstås) och gosa med. De är ju så små när de är en vecka gamla! Tikens tass är lika stor som hela valpen! :]


Datahund



Om någon förresten råkar irritera sig på att vissa meningar inte börjar med stor bokstav ber jag om ursäkt för det. Mitt tangentbord fick påskmust på sig för ett tag sig och har inte riktigt återhämtat sig. Ibland reagerar inte vissa tangenter. Men men, jag tycker om mitt tangentbord, hur knasigt det än är!

Till Sofia: Jag tog absolut inte illa vid mig, tvärtom!! För det första är det jätteroligt med kommentarer, särskillt sådana som innehåller lite tips och så. Men det påminde mig om att jag kanske ska repetera vad jag hela tiden tjatar om på bloggen. Jag tänker int riktigt på att någon faktiskt läser det, vilket kan resultera i att jag gärna maler på utan att riktigt förklara för eventuella nytillskott på läsarsidan :-) tack för att du läser!


Hästbild från sommaren 2009




Kattproblemet

Jag fick en väldigt bra kommentar igår, och tack vare den vill jag gärna spallta upp vårt kattproblem för att kanske göra det lite lättare att veta vad det handlar om.

Vår katt är nu 9 månader gammal, och har varit rumsren sedan hon lärde sig gå. Men strax efter första löpet började hon kissa inne. Då var hon 7 ½ månad, ungefär. Till en början höll de samma rytm som löpen, och vi provade p-piller för att se ifall kissandet berodde på revirmarkering.

Kissandet upphörde, ett par veckor. Sedan har de återkommit mer sporadiskt, även innan Catchy kom ner till Växjö. Det enda sambandet vi då lade märke till var att vi helgen innan varit i Göteborg hos min mamma, och första "olyckan" ägde rum på torsdagen eller fredagen.

Om man slår ut ett snitt händer en olycka kanske varannan dag, men vissa dagar händer det flera gånger, andra inte alls.

Vi har sökt i olika forum efter anledningar, och kommit fram till att det borde vara psykiskt eftersom detta verkar vanligare. Hon verkar inte sjuk, men jag vågar inte utesluta det eftersom det enligt vår vetrinär kan bero på en mängd faktorer, bland annat njursten, diabetes, urinvägsinfektion osv.
När det gäller det psykiska har vi gjort vad vi kan. Vi har skurat rent med citron, och ska börja med vitpeppar. Vi har storstädat för att se om hon reagerar på det, men utan synligt resultat. En teori är att hon reagerade för att vi båda arbetar långa dagar lite då och då, men det är väldigt svårt att avgöra om det finns ett samband.

Vad jag och Danne tror kan vara problemet är att hon kan känna att hon inte får tillräckligt mycket uppmärksamhet. Är det det kan det hela utlösas av både att vi jobbar mycket, eftersom vi då är hemma mindre och kan gosa med henne, eller av hunden. Hon kanske tycker att vi gosar för mycket med hunden och för lite med henne. Men som sagt, problemet uppstod före hunden, så att enbart skylla det hela på Catchy känns lite som att skylla på det som verkar enklast.

Vi har varken skurat hennes låda med något konstigt, möblerat om eller förändrat någonting hemma. Visserligen flyttade vi i december, men det var ca 3 månader före problemen uppstod, och då verkade hon snarare överlycklig en rädd och stressad. Det är en väldigt nyfiken och kaxig liten katt vi har.

En sak många föreslår är att hon kanske klagar för att hon är innekatt, men det är rena fördomar. Vi har kollat upp det ordentligt, till och med köpt en bok om just innekatter och deras beteende och behov. Enligt den längtar en katt aldrig ut så länge den inte redan varit ute, bara man utformar bostaden så att den täcker kattens behov. Och det har vi verkligen tänkt igenom. Hon har ett enormt klösträd som hon älskar, en soffa och flera mattor hon får klösa på (fast dem använder hon mest som fäste när hon sträcker på sig), flera favoritliggplatser i fönstren samt i min garderob och under sängen.




Jag gav Danne ett löfte. Om katten inte kissar inne innan fredag, ringer jag och avbokat tiden hon veterinären. Om hon gör det, då går vi dit och reder ut om det är någonting fysiskt. Om hon håller upp tills fredag, tiden avbokas, och hon börjar igen, bokar jag en ny tid.

Under tiden ska Danne verkligen prova att leka, gosa och underhålla katten. På så sätt kan vi ju märka om beteendet beror på understimulans/avundsjuka gentemot hunden eller ej. Jag gosar alltid med katten så fort jag får syn på henne, så jag tänker väl inte göra något speciellt, kanske möjligen leka mer med henne eller hålla undan hudnen medan Danne leker med katten. Jag vill gärna utreda om hon är sjuk eller ej, men jag håller med Danne om att 2000 kronor för att eventuellt inte få veta någontiong inte känns roligt. Men de pengarna gör att jag ändå får veta om hon är frisk eller ej, vilket betyder mycket för mig.

Så ligger det väl till. har jag glömt någonting nu?


Veterinär bokad

Veterinären ringd. Jösses, vad jobbigt det är att få tag på en sådan. Och dyrt blir det. Minst 1000 kronor, och då är inga test inräknade. Hon jag pratade med gav mig en offert på 2000. Roligt? Inte när man inte ens vet om det kommer att göra skillnad.

Men något som gjorde mig verkligt glad var pappa. Han sponsrar oss med 500 kronor, och det gör verkligen mig rörd. Han vet hur mycket en liten katt betyder. Pappa, tack, jag älskar dig.

Själva veterinärsamtalen kändes inte särskillt roliga. Först ringde jag distriktsvetrinären, och fick prata med en som hänvisade mig vidare eftersom att hon inte var så bra på smådjur. Så för Vetrinär nummer två drog jag hela historien, turbulensen kring vår lilla katt. Vi pratade i säkert fem minuter. Hon var mycket kompetent, trovärdig och duktig på att förklara samband. Hon lyssnade på vad jag hade och säga, och bemötte allt på ett väldigt proffsigt sättl. Så alla i Alvestatrakten, besök Viktiora på Distriktsvetrinärerna om ni behöver hjälp. MKen undvik djursjukhuset.

Jag blev hänvisad dit eftersom att de har utrustningen att utföra en riktig undersökning. Efter 25 minuters telefonkö kom jag äntligen fram. Till en otrevlig, sur och tvär djurskötare som varken lyssnade eller gjorde någonting alls för att få mig som eventuell kund att vilja besöka stället. Tvärtom. Hon neglegerade allt, ifrågasatte och var fruktansvärt negativ. det var nog det otrevligaste samtalet någonsin. Hon tog inget jag sade på allvar.

Hon tog för givet att jag var någon barnrumpa som var lite orolig över en engångsförteelse och frågade mycket otrevligt om jag visste vad jag pratade om, ifall jag frågat någon om problemen. Om jag frågat någon? Halva nätet, alla jag känner, två vetrinärer samt att vi kollat upp varje hemsida angående ämnet på internet. Jag tvivlar starkt på att hon varit så otrevligt om jag varit i hennes ålder (+ 50), eller kanske kille.
 
Jag var så frustrerad och ledsen efter det samtalet. Ursch!! Det ena bra med allt var väl att jag fick ringa från skoltelefonen och slapp betala för telefontiden. Jag skulle inte betala en krona för att prata med den kvinnan. hon skulle betala mig för att få jobba där. Människor passar inte till alla jobb. I kundtjänst får du inte ha så dåliga dagar att du får kunden att vilja flytta utomlands för att hitta ett bättre ställe att gå till. Om hon betedde sig så mot mig, som var glad och trevlig, hur beter hon sig då inte mot irriterade, ilska, sura, tvära människor??

Danne vill helst inte gå till veterinären. Jag har lovat honom att om katten inte kissar inne innan fredag, akn vi skjuta upp besöket och kolla på bättre allternativ. Vi ska testa om beroendet kan bero på understimulans eller liknande, genom att leka och gosa extra mycket med henne.
Personligen vill jag till vetrinären. Bäst att utesluta sjukdom från eventuella orsaker. Det är värt pengarna att veta att ens katt är frisk. Först då kan man ju verkligen börja analysera på allvar.

              Kattfan


Alvesta-syndromet

Ville bara berätta att Catchy fick hälsa på en annan hund i lördags. En 14 veckor gammal liten terrier. Hon är för snäll, vår Catchy. Hon lät valpen skulle och tugga och leka lite huller om buller medan de hälsade. Hon tycker väldigt mycket om valpar, vår vovve. Hon blev dock lite svartsjuk när matte och husse också hälsade på hennes nya valp. Då satte hon sig i mattes knä, eller så gått det gick när matte satt på huk.

Äntligen en hundägare som inte lider av det smittsamma, plågsamma Alvesta-syndromet. Det drabbar oskyldiga hundägare och får dem att istället för att själva vara ledare över sina hundar, bli livrädda för att under sina promenader möta andra hundar. När ett sådant skräckinjaganda möte äger rum, tar den drabbade Alvesta-bon sin hund i kopplet och traskar in till vägkanten, medan de väntar på att den livsfarliga ANDRA hunden passerat. När den hemska hunden kommit tillräckligt långt bort vågar Alvesta-bon och dennes hund ut på vägen igen.

Vissa människor har insjuknat mer än andra. De nöjer sig inte med att stanna vid vägkanten: de plöjer sig in i skogen för att undkomma detta fruktade hundmöte! Minst tio meter in i skogen går dem, svärandes eller muttrandes över att de trampar snett, att hunden inte vill gå där eller över att det är så bltt att ägarens byxor bli dyngsura. Ändå ska de prompt in i skogen.

Är dessa hundägare hundrädda? Är de skräckslagna för andra hundar än sina egna, rädda att dessa ska äta upp dem eller deras egna jycke på 50 kg? Eller är det deras egen hund de inte litar på, är de rädda att terriern eller cocker spannieln ska gå till anfall och äta upp min hund?

Jag tror att dessa människor skulle behöva ett Wake Up-call. Eller kanske att bli hundfri. För sådana människor skapar agrisivitet hos hundarna. Inte bara det att hundarna aldrig får lära sig att vara sociala mot andra hundar, beteendet gör också att hunden inser att det är den som är flockledare och att du inte har kommandot. en hundägare ska kunna gå förbi vilken hund som helst utan att hunden bryr sig. That's a good leader.

Om Alvestaborna inte är tillräckligt mycket hundmänniskor för att göra detta borde de sälja hunden och skaffa kanin. Dessa kan inte anfalla oskyldiga hundar. Fast å andra sidan, hemska hudnar kan ju komma och äta upp dem.

Ärligt talat, är det inte varje hundägares skyldighet att ha pli på sin hund? Att gå eventuella lydnadskurser om detta behövs? Att i alla fall ha ett hum om hundpsykologi och beteenden? Att vara hundägare innebär mer än att köpa en gullig valp. I Alvesta behövs en bruckshundsklubb, allternativt en hundägarklubb. Då skulle hundägarna kanske lära sig lite mer om hundar och inse hur deras beteende skapar hundrädsla, agrisivitet hos hundarna samt hur det försämrar deras egen position inom familjen.

Men som sagt var, skönt att träffa en hundägare som INTE drabbats av Alvesta-syndromet!


Bonitabilder

Ja, dessa bilder tog mamma i förmiddags. Fräschare bilder läggs sällan upp på bloggen!

Bonita

Det fanns vatten sist jag var här..

Lite längre fram kanske

Ja! Dåär var det ju!

Jag & min kotte

Kotte bada!

Liggandes

Leka skog

Osynlig!

Åh, är allt detta mitt?!

Lik mamma men plaskar ändå.

Simma, simma!

Det är så in i vassen kul att leka i vattnet!

Fler kommentarer skulle göra det roligare att blogga...


Jaga Svans

Kollage Jaga Svans

Vårt hem är inget Godisspa, som mamma kallar det.
Det är ett dårhus. Denna aktivitet kallas Jaga Svans.


Ny soffa, någon?

Klockan var inte ens kvart över sex på morgonen, när jag och Catchy traskade ut, lika sömndruckna bägge två. Vi blev ute en halvtimme. Det var molningt men behagligt varmt och friskt. Fåglarna sjöng så vackert. Vi gick vår vanliga runda, och sedan till de stora grönytorna där vi lekte med henne i vintras, om ni minns det snötäcka bilderna. Det var helt underbart. Vi var på strålande humör, övade lite inkallning och gosade jättemycket med varandra. Catchy älskar när man pratar med henne. Då lyfter hon öronen, ögonen tindrar, munnen öppnas och tungan syns. Så kommer hon skyndande, ska in mellan benen och vill bli kliad på rumpan. jag haer aldrig sett en sötare hund. Jösses, vad jag älskar henne!
Tillslut var vi tvungna att vända hem så att Danne inte skulle utlysa skallgång.

När husse gått till jobbet lade sig matte, katten och Catchy i dubbelsängen. matte i mitten, Catchy till vänster och katten till höger vid matets fötter. Så mysigt. Klockan halv tio tog sig matte tillslut upp ur sängen. Då hade katten pendlat lite mellan mattes bröstkorg och fotänden. Catchy låg utsträckt på rygg. Djuren låg kvar medan matte gick in i duschen.

Sedan kom bakslaget. Katten hade kissat i soffan igen. Jag skulle ha ringt vetrinären nu på morgonen, men då jag behövde tvätta och skurat glömde jag det och kom på det tio minuter efter att telefontiden upphört. Klockan var väl halv elva då jag och Catchy traskade ut igen. Genom fönstret i trappuppgången fick Catchy syn på en lös hund, och fick bråttom ut.

Grannen längst ner har en son i min mammas ålder, och i vintras skaffade han sifg en schäfervalp. Eftersom han ofta hälsar på sin mamma träffar vi valpen ganska ofta. Den har växt jättemycket nu, en ickehundmänniska skulle nog inte förstå attd et är en valp. Men benen är alldeles för långa och tassarna enorma, huvudet gigantiskt och ivern ännu större. Den rör sig med en valps osjälviska livsglädje.

Jag hann bara öppna ytterdörren till trapphuset, och valpen kom rusande. Den är inte så gammal att ägaren kan ha kontroll på den, men det var ju ingen annan ute, så för en gångs skull hade han valpen lös. Den blev helt till sig när den fick syn på Catchy. Hon blev dock inte lika förtjust över att bli totalt överfallen av ett vilddjur. Hon gruffade indignerat när den skuttade runt henne och försökte få henne att leka. Ägaren kom skyndande och vi bytte några ord. Jag bad bland annat om ursäkt för hur hon lät, och förklarade att hon är dräktig. Sedan gick vi på vår promenad och de gick in.

Jag skrattade för mig själv halva vägen. Det hade varit så sött att se. Catchy hade ju gnällt av iver att få träffa valpen, men när hon väl fick det, jösses vad hon tyckte att han var jobbig! Haha, aldrig nöjd. Men jag förstår henne: en gravid, butter kvinna i sina bästa år vill inte leka med en sjövild sexåring som inte har vett på att låta henne hälsa ifred. Typ.

På promenaden träffade vi ytterligare en hund, en "tikilsk" liten sak ägd av en finne. Ägaren var jättetrevlig, hunden var det inte. Den morrade och skällde i ett kör. Men jag och ägaren bytte några ord. Catchy sjöng så fint för hanhunden. Han skällde ut henne. Jag skojade och sa det till Catchy; "Han är tydligen sådan, ta det inte personligt gumman."
Finnen skrattade.

När vi kom hem igen möttes vi av en busig kattunge, som genast började skutta efter catchys svans. Ingen rast, ingen ro. Nu har jag, under bloggandet, intagit en efterlängtad kopp kaffe. frukosten åt jag nyss på balkongen. Vädret är underbart, lite mer solsken skulle dock önskas. Har vädrat lägenheten (vilket inte uppskattades av katten som blev isntängd i badrummet) för att få in sommarkänslan. Men det lyckades väl inte så jättebra.

Är det någon som har en soffa över? Vi måste slänga vår inom en mycket snar framtid. Jag är öppen för alla förslag.

Haha ägd.

Disskutionen hemma kring förra inlägget.

Jag: Läser du inte bildtexterna?
Danne: Jo, vackert träd.
Jag: ... vackert V-Ä-D-E-R.

De utlovade bilderna

Jag utlovade bilder från långpromenaden. Det känns avlägset med solsken och värme just nu. Regn  & rusk. Usch och fy. Det blev förresten en bra dag. :-) Redovisningen gick toppen, och jag tror att jag givit läraren vad hon sökte efter. Håller tummarna för ett högt betyg...

Men nu till bilderna.

Fint väder

Vackert väder.

Vitsippa

Annie ligger på marken med kameran hårt arbetande.

Skogen

Alvesta friluftsområde, ingången till elljusspåret.

Catchy & Danne

Världens sötaste husdjur. ;-)

Vitsippa

Världens finaste blomma (enligt Annie Brickman).

Skogspromenad

Alvesta Elljusspår (lagom dött hur man än ser det).

Lycklig hund

Alvestapinnar! Mumma!

Skogen

Spåret.

Smutsig bäck

Lagom gyttjig bäck (Där fick Catchy inte lov att bada).

Catchy på väg

Men hon ville!

Utsiken... död hed typ.

Den vackra, grönskande skogen...

Mer vitsippor :-)

Fler vackra visippor :-)

Sött fågelhus.

Förlåt, den var så söt att jag var tvungen att ta kort på den.

Hund får syn på liten sjö!

Hund har fått syn på sjö.

Lugnet före stormen...

Hund på väg ner i sjö.

Plask!

Hund nere i sjö.

Blötdjur

Hund tar med sig sjö upp till husse.

Hund vill i igen.

Hund längtar tillbaka till sjön.

Leka pinne

Hund kopplas då människor kommer inom synhåll.

Catchy ser andra människor

Hund får syn på andra människor.

Pinnhund

Fri hund återfann en förlorad pinne till. Hon borde bli pinnspårare.

Hunden igen

Hund poserar för matte.

Sötnös

Husse gör roliga gester bakom matte så att matte får bra bilder. (TACK!)

Vackra Catchy

Vacker tik.

Livsfarlig hundblick

Livsfarlig rottweilerblandning. Redo att hugga. Äter spädbarn till frukost.
(Knappast.)


En mysig morgon

Regnet smattrar mot fönsterrutan. Tvättmaskinen surrar och mullrar bakom mig i badrummet. Radion skrålar en av de vanliga dängorna vars namn man aldrig lägger på minnet. Mysigt? Det hade det nog varit på en lördag. Min buss går strax efter tolv. Tills dess räknar jag med att bli av med min återstående huvudvärk. Låt mig beskriva detta vrickade dygn.

I går skulle jag göra presentationen av mitt Projektarbete, och jag hade bara tänkt ta några foton och fixa lite små detaljer på en av prylarna som ingår i det projektarbete jag gjort. Det borde inte ha tagit så lång tid. Halv tre var nog klockan när jag klev i säng. Jag är dock osäker på tiden, jag var för trött för att riktigt lägga det på minnet. Jag avskyr att vara perfektionist. Jag, som bara skulle ta några foton, byggde helt om en pryl, fixande till alla bilder i photoshop, designade en presentation som jag inte ens tänkt på från början samt ställde utt stativ, staffli, lakan och lampa för att ta korten jag skulle använda.

Idag skulle jag upp klockan 7. Helst halv, kvart i. Jag vaknade, men mådde verkligen kasst. Huvudvärk och en trötthet så stor att det knappt gick att få upp ögonen. Har ni varit med om att man är så trött när man vaknar att man somnar om och drömmer om att man går upp? Det hände i alla fall. Men jag steg upp, tog en tablett, en dusch. Då hade huvudvärken stegrats till migrän. Jag gick och lade mig.

Vad gjorde Danne då? Jo, han var lika trött, steg upp samtidigt och gick med hunden. Sotarn skulle komma, så Danne ville städa lite efter gårdagens pluggkväll. Efter det hade han piggnat till såpass mycket att han satte sig vid datorn istället för hos mig i sängen. Han skulle inte börja förrän halv 11.

Sotarn dök upp vid nio. Catchy skällde. Roligt att vakna av. Men jag förstår henne, först ringer ringklockan, sedan en främmande röst i hallen. Och när hon lyssnat på matte och slutat skälla, då kommer ytterligare en okänd röst! Då började hon skälla igen. Men jag fick tyst på henne rätt snabbt. En av dem var nämnligen hundrädd så jag och hunden (och katten, så att hon inte skulle rymma ut genom ytterdörren) var instängda i sovrummet.

Jag somnade om. Hade fortfarande huvudvärk.

Jag drömde en så rolig dröm. Jag, Catchy, danne och min lillasyster satt på en parkbänk (Ja, Catchy med, hon tycker om parkbänkar). Ca 15 meter bort satt en äldre herre med en rottwielerkorsningsvalp på kanske 10-14 veckor i ett koppel. Catchy gnällde och ville dit. Hon började rycka i kopplet.
Då knäppte Danne loss henne, satte på sig hennes halsband och började hoppa runt på marken imiterandes Catchy. Hunden blev så förvånad och sedan glad, att hon glömde valpen och började leka med kopplet istället. Då blev den där valpen jätteavundsjuk och kom springande och var med i leken. Det såg roligt ut. Ägaren kom springande efter och hux flux hade Danne och hann kopplat varsin hund igen - fast fel hund. Jösses, vad jag skrattade. De höll som bäst på att ändra misstaget då Danne väckte mig.

Danne ville bara vara lite social, så jag kämpade med att hålla ögonen öppna. Han lade sig bredvid mig och gosade med katten. Hon spann som ett helt väveri, och började tvätta honom. Efter en stund övergick (för kattens del) de ljuva känslorna i leklust, och hon började jaga Dannes händer. Nu när hon är så stor ser hon riktigt läskig ut när hon gör så, och klorna är ju jättevassa. Aj aj, stackars Danne.
Jag somnade om.

Och vaknade av att en bekant röst skrek "AAAAAnnie! Vi har ett problem". Det var en frustrerad Danne som just upptäckt att katten kissat i soffan, på en del av vår nytvättade tvätt, memn framförallt på ryggstödet. Hna kunde inte ta hand om det, han var tvungen att springa till skolan och göra ett prov (som han pluggat till medan jag skötte mitt). S då fick jag, urtrött och mned ett fortfarande dunkande huvud, ta mig upp ur sängen och kika på förödelsen. Köra det som blivit kissat på i tvätten. Tack vare det här hade Danne nämnligen varken rena kalsonger eller strumpor. Men som sagt, nu surrar maskinen. Katten ska till vetrinären. Jag misstänker urinvägsinfektion, eftersom p-pillren inte fungerade. Hoppas på det, annars får vi väll överväga kastrering. Ska ringa dem på fredag, det är ju stängt i morgon och idag är telefontiden slut. Måste boka ett besök.

Och regnet faller mot fönsterrutan. Himlen är tung och grå. Ändå känner jag att morgonen blev kaotisk men på något sätt mysig just eftersom den blev så vrickad. Det är en morgon jag kommer minnas ett tag framöver. En sådan här misslyckad dag kan ju bara vändas till det bättre. Det får jag hoppas, för jag ska redovisa mitt projektarbete sen.


Dags att traska ut

En lång dag, tar just slut. Det är dags för oss att i kylan traska ut. Det blir bara kallare för varje lång minut. Innan kvällspromenaden tagit slut.

Catchy har gått rejält idag. Först en rejäl runda med Danne, sedan runt spåret med oss båda. Vackert väder, många bilder och ett dopp i sjön (hon, ej vi!). Bilderna lägger jag ut i morgon. Nu ska vi, som jag just skrev, ut och gå för att sedan traska ner i sängen. Inte Catchy, för hennes päls är fortfarande fuktig ;-)

En helt meningslös men mysig kväll har nått sitt slut. :-)


Sola sola

Igår bäddade danne rent vår säng. Men han hade en sådan huvudvärk att han var tvungen att ta en paus halvägs in i bytandet. När han återvände till sängen fann han... tja, det ser du ju själv :-) det är inte bara vi som tycker om vår prinsessäng!

Catchy



Idag var jag och Danne iväg och testade någonting vi aldrig tidigare gjort, och som vi heller aldrig lär göra om. Vi solade solarium. Obehagligt, läskligt och tråkigt, och som om inte det vore nog, cancerframkallande. I framtiden kör jag hellre på med "brun utan sol" om jag nu måste skaffa fejk-bränna. Jag får se blek ut på balen. Hellre det än att ligga instängd i en klaustrofobisk, lysande och farlig kub.

När vi kom hem möttes vi av någonting ännu hemskare. Spisen stod på! det luktade bränt, men som tur var brann inget. Först fattade vi ingenting, men efter lite dektektivarbete insåg vi att katten måste ha satt på spisen. Den hade inte använts av oss idag, men på bänken bredvid stod disk med slickmärken på. Och hade det varit Catchy som varit boven i dramat hade hela alltet varit renskrapat.

När matte är borta dansar katten på bordet. Hon är aldrig på bänken annars. Men det var tur att ingenting hände. Ursch och fy. Ursch..

Nosa nosa

Bonita har en bra nos. Det upptäckte mamma häromdagen. Hon och Bonita var ute och gick, när Bonita irrade omkring som vanligt. Vad mamma först inte visste var att Bonita hade fått upp ett spår. Först när Bonita stannat framför harboet insåg mamma att någonting var på G. Bonita stack ner huvudet och fiskade upp en harunge. Harungen skrek av rädsla, och bonita blev så rädd att hon tappade den. Men hon lyfte den väldigt försiktigt. mamma lade tillbaka den i boet hos sina tre syskon.

Vi är stolta över Bonita. :-) Det kanske blir hund av henne också!


en skymt av en blå himmel

Jag lovade mig själv att denna blogg skulle vara så fri från mig och mitt liv som möjligt. Den skulle mer skildra djuren. Bloggar om divor, fjortisar coh bimboblondiner finns det nog av. Världen behöver inte en till: Den behöver inte ens de som redan finns. Men det är svårt att hålla inläggen fria från sig själv. det är bara tanken på vilken deprimerande och tråkig läsning somd et skulle bli, som får mig att anstränga mig att hålla bloggen så fri som möjligt.

Men för att göra händelser begripliga måste man ibland förklara. Just nu mår jag till exempel inte särskillt bra, och jag vet att det avspeglar sig på bloggen. Det blir färre inlägg. Mindre bilder. Just nu är livet fruktansvärt stressigt och på många sätt varken roligt eller behagligt. Men det är en övergångsperiod. Både jag och Danne längtar mer efter framtiden än efter morgondagen.

Jag längtar efter valp. Att se hur söta Catchy och Geisha är värmer verkligen i hjärtat. Igår låg de och sov på golvet ihop. Nära varandra, i varje fall. På kvällen lekte dem. Katten hoppade och skuttade runt hudnen, försökte fånga hennes svans och försökte få hunden att jaga henne. I morse lekte de med en av kattens bollar. Hela natten sov Catchy på golvet nedanför sängen på min sida, katten låg på min sida vid mina fötter. Jag låg i fosterställning för att inte störa henne. Jag har inte hjärta att flytta på katten när hon somnat. Hon låg ju där först.

Promenaderna är ett välkommet avbrott i vardagen just nu. En skön stund då man inte behöver tänka. En tid för mig och danne att bara prata, om allt mellan himmel och jord. En tid då man glömmer bekymren, för att man har fullt upp med att titta efter glas som Catchy inte ska trampa i, eller spanar efter andra hundar och fotgängare om Catchy är lös.

Jag förstår om ovanstående inlägg låter tungt, men sådant är väl livet periodvis. Just nu finns det en hel del "måsten" och bekymmer att ta ställning till. Oro för framtid och ekonomi. Vetskapen om kommande gräl, om fördomar och om att vissa människor inte ser världen somd en är, utan förskönar den. Det är jobbigt när deras verklighetsuppfattning krockar med vår. När personer som borde förstå inte gör det. Men sådant är som sagt livet. Nu hoppas jag på att solen ska orka bryta molnen och huvudvärken, så att jag hittar kraft att göra klart mitt skolarbete. Vad är det där? Det ser ut som en skymt av en blå himmel.


Lydnad- & Promenaddag

Vilken dag det har varit. Det känns verkligen som om jag och hunden fått ut det mesta av den. Jag var hemma från skolan idag, det var friluftsdag. Med förkylning och feber i kroppen är det inte alls roligt. Och jag vill inte riskera att bli utslagen igen. Nåväl.

I morse var jag väldigt duktig och gick med Catchy. Jag var jättetrött, men vaken. Och den kyliga men mysiga vårluften var uppiggande. Vi tog en annorlunda runda, och Catchy hittade en fotboll som hon tog med sig hem. Hon är för söt med de där retrivergenerna, som gör att hon gärna vill bära någonting med sig.

Framåt eftermiddagen glömde jag bort hunden, och fick så grymt dåligt samvete. Hon skulle gått vid ett, men klockan hann bli halv två innan jag tittade på den. Som kompensation tog vi en längre runda. Det skulle ha blivit runt gymnasieskolan i Alvesta och sedan hem, men vädret var så vackert att jag istället hamnade på Elljusspåret. Det var nästan inte en enda människa där, så Catchy fick vara koppelfri. Vi hade lite lydnandsträning under tiden. Jag ropade på henne, belönade henne för att hon kom, fick henne att sitta, ge tass och sådana saker. Övade henne på att ha uppmärksamheten riktad på mig. Det klarade hon perfekt. Det enda som inte var perfekt med promenaden, i mina ögon, hände någonstans i mitten. jag spanade efter fotgängare, och såg inte vad hunden upptäckte. Den lilla sjön.

Hon knallade bara rätt ut i den, som om hon gick ner i ett dike. När hon inte bottnade började hon simma så glatt. Jösses vad jag skrattade! Hon såg ut som om hon inte märkte att hon hamnat i vattnet istället för i gräset. Lycklig hund.

Det var skönt att få frisk luft. Vi gick ganska långt, och jag var rejält trött efteråt. Konditionen tar stryk när man är förkyld. Catchy däckade på vardagsrumsgolvet. Hon kan dock inte skylla sin dåliga kondition på förkylning. Haha. Ett par timmar senare gick hon och jag och handlade. Danne har lite ont under foten, något konstigt värmeutslag tror vi, så jag tog lite mer ansvar för hunden idag. Trots förkylning. Jag känner mig duktig. Den känslan slår lätt trötthet och hängighet! Finns det någonting mysigare än att hjälpa någon som står en nära? Eller att hjälpa någon över huvud taget, kanske.

Men senare gick vi tillsammans, och nu ska vi gå kvällspromenaden. Lydnadsträning är det roligaste med hundar, tycker jag. Det handlar inte om att vara hård och sträng, utan konsekvent och tydlig med vad man vill. Catchy är duktig generellt, men vill gärna testa oss. Jag förstår henne, hon vill ju veta om hon kan bli ledare över oss, eller om vi är ledare över henne. Och just förra promenaden visade mig att jag är Catchys ledare. Hon ville gå till Danne under träningen, men tittade först på mig och väntade tills jag sade varsågod. Utan att jag behövde tvinga henne att be om lov. Att hon ber om lov självmant är verkligen bra. men hons lår gärna dövörat till och kan vara lite seg att utföra ett kommando. Det ska vi försöka träna bort. :-)

Men men, halsen gör ont och känns slämmig. Med lite sömn hoppas jag bota detta. Dax att walka doggen och gå å sleepa. ;-)

Historien om idag

Idag då jag kom hem från skolan var det strålande väder, och huvudvärkstabletten hade gjort resultat. Så jag och vovve begav oss ut för att göra stan. Vi gick runt bland frisörsalonger och beslutade oss för en av dem. Vovve var jätteduktig när hon väntade utanför medan matte gick in. Så nu är håruppsättning för balen bokad. Jag blir väldigt fattig. Hoppas bara att jag blir lika fin som jag blir fattig! 750 spän för att sätta upp håret? Synd att jag inte vågar lita på att det blir bra att göra det själv... annars hade jag gjort det. 750 för en enda kväll... men men, må det bli Kvällen med stort K, som jag aldrig glömmer.

Sedan knallade vi fram längs gatan till djuraffären. Där svängde vi in båda två för att köpa en så kallad fästingpenna. Det är en sådan som syns längst till höger, den med lite grönt på. Jafg hittade en fästing på Catchy tidigare, och ville slippa att ta den med pincett. Det går ju det med, men det är svårare och jag vill inte riskera att nypa henne.



Vi klev in i butiken, och blev varmt mottagna av butiksägaren. Catchy försökte nå alla läckerheter i butikshyllorna; torkade grisöron och hundben. Vid disken stod en tunna med löshundgodis som tydligen luktade väldigt gott, för den ville nosen hela tiden ner i. Butiksägaren log och när vi hämtat fästingpennan stack hon ner handen i tunnan.
- Vill du ha lite? frågade hon Catchy. - Kan du sitta fint?
Catchy kan sitta fint. Särskillt när någon lockar henne med en läcker godisbit. Hon satte sig på sin runda bak och skelade nästan i sin iver att se vad som fanns i handen.
- Duktigt, sa butiksägaren och räckte Catchy godiset.
Catchy luktade (det var sådant mamma brukar ha hemma), men dissade det och vände sig bort för att nosa på kattmatskonserverna bakom istället. Jag och kvinnan skrattade förvånat.
- Men Catchy! sa jag. - Är du kräsen idag?
Butiksöägaren stack ner handen i tunnan igen. - Vill du inte ha godiset? frågade hon Catchy. Nu sträckte hon fram handen, som plötsligt innehöll tre godisbitar.

Då åt Catchy. :-)
Hon är kanske så van vid sin nya diet att hon ratar godis ;-) Här har vi en hund som tänker på sin hälsa! Igår åt hon tonfisksallad. Utan att tugga. Så idag upptäckte jag hela majskorn som kommit ut igen. Hon är så glupsk att hon inte ens tuggar maten! Men mamma, så ni har uppfostrat henne!

matdags


Promenaden avslutades med en runda till Netto där vi mötte upp Danne. Sedan hem. Över en timme ute i busvädret. Det var uppehåll hela tiden. Ljuvligt! Nu ska jag äta ägg & kaviarmackor och dricka kaffe. Så det så! :-)

Så, så...

Så. Nu sitter jag hemma. I min datastol. Utan katt i knäet. Men med en full kopp kaffe och en bit efterlängtad toblerone framför mig. Mums!

Hunden mumsar märgben. Vi åt tonfisksallad förut, och då fick båda husdjuren smaka. Sedan var vi ute och promenerade en timme. Vårt mål är att gå en timme varje dag. Gärna mer, helst inte mindre. Allt beror på vädret, på hur våra dagar har varit och på humöret. Gott humör + bra dag + fint väder = tre timmar! Dåligt väder + Dålig dag + dåligt humör = korta promenader knappt värda namnet.

Idag var det svinkallt, men ändå helt okej. det skulle inte bli en lång promenad, men vi kom hela tiden på fler ärenden som behövde skötas. Jag letade till exempel frisörsalonger, för att se vilken jag ska gå till vid balen i sommar. Och vi gick till Netto. Och postade ett brev.

Igår gick vi ännu längre, runt elljusspåret och så. Att bara gå dit och tillbaka är ca lika långt som själva spåret, så man känner sig duktig. Vi såg en fasanhona i skogen! Jag visste inte att det fanns sådana söder om Jämtland, men jag hade tvärfel. Det var en underbar promenad, vitsippor överallt. Nästa gång tar jag med mig min kamera.

Catchy verkar njuta av att vara här. I morse hade vi morgongos. Jag satt på sängkanten, efter morgonpromenaden, med en spinnande katt i knäet och en hund bredvid mig, som blev kliad på huvudet. under tiden såg Catchy till att tvätta Gandalf-Geisha. Katten såg väl inte så glad ut, men hon fortsatte spinna trots blängande blickar på hunden. Det var riktigt mysigt.

Något annat mysigt var att Catchy kom och väckte mig kanske två minuter i halv åtta. Halv åtta skulle klockan ringa. Mysig, glad och helt underbar var hon. jag saknar att bli väckt av en lycklig hund. Bli pussad det första man blir på morgonen. Jag skulle kanske ha valt en annan pojkvän ;-) Den jag har orkar knappt prata om mornarna, än mindre pussas. Tur att vi ska skaffa hund så att jag får någon att pussas med! En stor, blöt tunga i ansiktet. Tja, det är faktiskt mysigt på ett skumt sätt. Kanske inte själva tungan, men glädjen bakom pussen.

Nu ska jag ladda upp lite bilder. Jag hoppas att det blir någonting kul att titta på! :-)

Tågresa

Tågresa

Kattsyster

Kattsyster

Liggteknik

Bonita

familjekjam

Mamma hund

Frisör a la Bohus

Katt på räcke

Ballansgång

Avskräckt


Mail from School

Rasten är snart slut och det blir dags att sätta sig vid symaskinen och ta upp kampen mot/med klänningarna. men först ville jag bara säga att vi är lyckligt hemkomna och att det ikväll dyker upp lite bilder från helgen ;-)

Nu är vi hundvakt åt Catchy, men mer om det senare.  Av den anledningen blir det en lugn period hemma framöver. Men nu, lektion!


RSS 2.0