Koppeltvång

Förra fredagen åkte jag, Danne och Mamma till Huveröds på Backaplan för att köpa ett halsband och ett koppel till Bonita. Bimbos nya familj får ge henne ett eget, men tills vidare lånar vi ett halsband av vår granne. Hennes hund Harry har ju ändå vuxit ur det. Och Catchys gamla är uppätet.
De små blev föremål för en hel del leenden och beröm, men inte så mycket som jag hade trott. Till slut åkte vi hem. och Bonita fick på sig ett sött, rosa halsband med glittrande strass. Bimbo blev iklädd babyblå, och bägge små vovvarna ogillade skarpt både halsband och koppel. Det kliade och det var läskigt att inte kunna springa fritt.

På en äng inte långt hemifrån släppte vi loss deras koppel och lät familjen leka¨. Catchy älskade det. Ibland var hon lite väl våldsam mot sin äldsta dotter, men lade av när man sade till henne. Jag och mamma sa det, Catchy har kommit in i en tredje fas. Fas 1 var när hon älskade valparna, då de bara var söta och sov mest hela tiden. Fas två avskydde hon dem, för då tjöt de efter henne hela tiden och deras tänder gjorde ont när de diade, vilket de (särskillt Bamse) försökte göra hela tiden. Och nu, i Fas tre, har de slutat bita hennes tuttar och istället övergått till att busa med henne, på riktigt! Äntligen kan hon leka med dem!! Hennes favoritlekar är tt stjäla deras leksaker och sedan springa iväg, så att de jagar henne, eller att helt enkelt leka jage med dem: hon springer i en stor cirkel så snabbt hon kan, medan de springer i en liten cirkel innanför och gläfser och skäller.

Vi gick ut med dem hela tiden, först jag och Danne, sedan vi och syster min, sedan jag, Danne och min bästa kompis Hanna. Det gick bara bättre och bättre. :-) De verkar lättlärda!
Jaja, jag ska sluta babla och visa bilder från i helgen nu. Enjoy!


Syrran tycker visst om Bimbo

Bimbo hittar rolig pinne!

Bonita vill också ha Bimbos pinne.


Men Bimbo vill inte förlora sin söta pinne!

Och så fortsätter promenaden!

Bimbo vägrar gå i koppel.

Fast såååå farligt ser det ju inte ut att vara.

Bimbo var väl inte heller jätteförtjust i.

Ursch, vad det kliar! Men det var kul att springa löst...

Catchy var i sitt Esse.

Naa-nana Na-na naa! Titta vad mamma har!

Sedan blev det Tupp-juck på ängen!

Och Stolle-tyck med mamma!

Sedan på med det förhatliga kopplet igen!

Nöjd hundägare (Min lillasyster Nea)

Valp tar igen sig lite... i kopplet.

Bonita poserade som vanligt...

Hon var verkligen skitsöt i sitt nya halsband och koppel!

Innan det var dags att gå hem blev det en tripp till Sandlådan.

Där övervalade Catchy stolt hut valparna lärde sig gräva (Fast de kan de redan, ni ska se mammas rabatter!)

Sedan var det åter dags att ta på kopplet och vandra hemåt igen.

Sedan fick de små liven äntligen vila.

Tack för en mysig helg!

Om helgen som var

Jag lovade ju att skriva ett inlägg i kväll... ja, det gör jag också, men sedan vi formaterade min dator har den krånglat. Internet stänger av sig självt hela tiden. Inte särskillt roligt, när man har något man vill sitta med en stund. Som ett blogginlägg till exempel.


Bimbo


Men nu kommer det i alla fall. I tordags, runt fyra, halv fem på eftermiddagen, landade jag och min pojkvän Danne på Göteborgs station. Sedan blev vi hemskjutsade av min pappa. Genast rusade vi ner till valparna, som var överlyckliga att se oss. Sedan följde en intensiv "bita på extramatte och extrahusse"lek. Det är dags att säga nej, för de börjar lära sig ordentligt nu. Bimbo är den mest bitska av de två kvarvarandra bustrollen, antagligen därför att hon är högre i rang än Bonita, och vill hävda sig mot Catchy. Det ser riktigt brutalt ut ibland när Catchy säger ifrån. Då stoppar hon in hela vår lilla bimbogyckes huvud i munnen! Bimbo skäller mest också, medan Bonita gnäller och gnyr.

Bonita och Nea


De är verkligen varandras raka motsatser, men har grymt kul ihop. Bimbo är den pigga, glada sällskapshunden, medan Bonita mer är den blyga familjevovven. Kanske har hon ärvt mer Berner sennen-psyke medan Bimbo ärvt mer Flatcoat eller rottweiler? Oavsett så ser det bra ut för bägge: de verkar vara lättlärda och väldigt smarta. Särskillt Bimbo. Hon stannar kvar när man säger "Nej", även om hon försöker att smita ändå om man inte tittar. Hon är verkligen den roligaste valpen i hela kullen! Hade jag valt valp, så hade jag valt henne. Utan tvekan. Hon är en blanding av attityd och kärlek instoppad i mjuk, svart päls. Hon älskar verkligen att pussas och sitta mattes knä.

Systrar


Gaah, det kommer att kännas hemskt att skiljas ifrån henne!! Men men, jag antar att hennes nya ägare tycker lika mycket om henne som jag. Hon blir nog en söt liten plåga i början, tills dess att tänderna slutar klia. Om hennes nya ägarinnor läser detta vill jag bara uppmana om att stå ut. Hon kommer att sluta bita på saker då tänderna slutat klia, och på er slutar hon bita så fort hon lär sig vad som är rätt och fel. Med tanke på att Catchy var så duktig tror jag starkt att Bimbo också kommer att lära sig av med det snabbt. Jag läste om Birkas framsteg och blev alldeles varm i hjärtat. Och jag längtar att få se samma sak hos Bimbo och Bonita. Men det är lite svårt att träna dem medan de är två stollhundar i samma hus.


Nog babblat om det. Här kommer en hel drös med bilder!

Blyg tös

Söt tös

Kurragömma

Catchy och Danne


Hon flirtar med dig!

Bara söt

Liten skönhet

Trött skönhet

Sötnos

Vacker tjej igen

Stor och liten latmask

Och den härligaste valpen i världen!

God natt. Klockan är nu 00.42, och jag vill gärna sova. :-)


Bloggar

Idag har jag besökt två "valpbloggar", alltså två bloggar som sköts av valparnas nya ägarinnor. Jag blir så oerhört glad av att läsa hur allting går i detalj! jag vill tipsa om deras bloggar, för alla som är intresserade!

Balders nya ägare: http://meller.blogg.se/
Birkas nya ägare: http://www.rideronthestorm.blogg.se/

I kväll läggs härliga från-helgen-bilder ut också! Så kika in i morgon bitti eller senare ikväll, om ni orkar! :-)

Mejl från Birka

Jag tar mig friheten att lägga ut ett mejl mamma fick, av Birkas nya ägare. Det är helt underbart att höra av valparna och se hur det går. Än så länge bor ju Bonita och Bimbo kvar hemma, så deras framsteg följer vi ju redan. Det kommer ett inlägg om dem i morgon, då jag får bilderna från i helgen (det finns massor!) som just nu är på villovägar. Den som väntar på något gott!
Alltså, rapport från Sofie, Fredrik och lilla Birka!

"Hejsan! Vi tänkte ge en liten uppdatering på hur det går med Birka ;)

Det går jätte bra, hon verkar trivas som fisken i vattnet. Hon vet mycket väl vad hon får göra och vad hon inte får göra, men testar så klart allting hela tiden. Varken igår eller idag har det skett några olyckor inomhus så rumsrenheten är nog på god väg även om hon inte är rumsren än... Hon sätter sig ner när hon ska få mat, men är lite för ivrig för att vänta på ett varsågod ;) Men det kommer så sakta. Koppel går bra, och hon lyssnar när man säger till henne att komma.

Idag träffade hon min (Sofies) systers 2åriga Staby houn, hon skrek till först av rädsla men vågade sig snabbt fram för att nosa. Och nafsa till mot honom så det slutade med att han var rädd för henne... Haha, men han är lite mesig...
Hon sover nästan hela nätterna, favoritplatsen har blivit precis innanför dörren i en liten hög bland våra skor.

Men kort sagt så går allt väldigt bra än så länge, hon är helt underbart mysig och har en himla massa energi i den lilla kroppen ;)
På onsdag ska hon förmodligen träffa Luna också. Och snart drar ordentlig ensamhetsträning och buss/vagn vana igång.
Vi tror garanterat att hon kommer att bli en oerhört vacker, ståtlig och underbar hund! Och jag (Sofie) är oerhört glad att dom som skulle köpa henne från början aldrig dök upp! ;)

Med Vänliga Hälsningar Sofie och Fredrik
(Bifogar en bild på det lilla underverket)

Sofies bloggadress är www.rideronthestorm.blogg.se och där kommer det upp en hel del information om Birka ;)"

Birka, hos sina nya ägare

Underbara Birka, på kortet som Sofie skickade i mejlet!

Nya ägare

Titta! Här har vi Balders nya familj! Är de inte söta?

Balders nya familj


Jag hoppas på en bild på Birkas nya familj i morgon, men den dröjer i så fall några dagar innan den kommer upp. Som sagt är Birka såld, sista valpen i kullen. Jag tror att hussen i familjen kommer att bli den som älskar Birka allra mest i slutänden ;-) Det finns något gammalt ordspråk som lyder att den som är rädd för kärleken är den som har mest kärlek att ge. Och i det här fallet måste det vara: den som tvekar mest på att bli hundägare blir den mest omtänksamme ägaren. Hoppas jag i alla fall, och det gör antagligen Birkas matte med! Och Birka. De tar hem henne i morgon, torsdag. Det känns lite sorgligt eftersom jag och min pojkvän kommer till Växjö den dagen men efter att de hämtat henne, så vi får inte träffa henne igen. Men självklart hoppas jag att vi kan annordna en återträff någon gång, så som Ritzies matte och husse gjorde med Catchys äldre syskon. Och så hoppas jag på i alla fall bristfällig mejlkontakt med alla nya ägare. Bristfällig är bättre än ingen.

Dessutom vet jag att i alla fall en av ägarinnorna (alla valparna står skrivna på kvinnor!) har en blogg man kan kika på, och då hoppas jag att vi får följa lite framsteg hos de små liven. Här kommer det inte hända särskillt mycket när alla väl är borta, antar jag ialla fall, men jag kommer ändå att skriva mycket om Catchy och Bonita, deras upplevelser och framsteg. Hoppas jag. Jag tänker försöka. Och får jag höra om de andra valparna kommer deras historier också upp här :) Men nu ska jag fortsätta att slötitta på TV:n innan svärmor anländer. Hon ska hjälpa sin son att byta en glödlampa  ;-) På återseende!

Birka är såld!

Balder åkte hem igår, måndag. Det blev väldigt lyckat och känslosamt.
Bamse åkte redan i fredags, och har nu installerat sig i sin nya omgivning. Varje gång en valp har åkt har jag velat säga att just den valpen kommer att få det bäst, men alla nya ägare verkar redan betagna i sina små älsklingar. Vilket är fullt förståligt, de är ju supersöta!


Familjen Bamse :)
Här är Bamses nya familj :)


Birka är såld nu. Äntligen har alla valpar hem! Även Birka kommer till ett ungt par, där killen i förhållandet tydligen behövde övertalning innan han gick med på att bli hundägare. Men Birkas nya matte däremot föll genast för våran sötnos, och enligt mamma verkade Birka genast falla för henne också. Och med skratt i rösten måste jag säga att jag tror att Birkas nye husse kommer att bli överförtjust i henne inom några få dagar. Pappa var emot att skaffa katt, men när vi väl gjorde det blev han helkär, och idag har han två egna i sin lägenhet. ger man det en chans så upptäcker man oftast att glädjen bakom ett djur är större än ansvaret. Eller, det väger i alla fall tyngre. Grattis Birka, och grattis hennes nya familj!


Birka!


Jag hade hoppats på någon bild där Birka och hennes nya familj fanns med, eller en på Balder och hans, men inget sådant fanns med i mammas mejl, den här gången! Så istället måste jag passa på att lägga ut två roliga bilder på valparna.

Syskonen Bus städar mammas trädgård
Äntligen har de lärt sig att städa upp efter sig! ;-)

 Bimbo gillar inte fotsvett
Och Bimbo har upptäckt att det luktar illa i skor. Men Birka tuggar glatt på ändå!

Valpversionen av arga blicken
Min stol! Bonita och Balder leker valparnas egen "arga leken".


 

Kram!
När man blänkt på varandra en stund är det dags att kramas lite.


 

Morgonmys i sängen
Morgonmys i sängen med Växjöborna... Morgonmys? Jag menade morgonmums!

Balder is no more for sale

Jag läste nyss mejl från mamma. Det löd följande:
"Undras om valpar kan känna på sig om de hör hemma i huset/skall stanna kvar. Hittade Bonita med nosen i mammas matskål i morse kl 6 när jag smög upp för att sätta på kaffet och göra valpmat innan jobbet. Hon såf inte det minsta skamsen ut snarare tvärt om, bara glad över att få sällskap. Hon skall byta namn! Houdini! Hur kan hon smyga förbi hindret i trappat utan att det hörs eller att någon av de andra vaknar och börjar pipa? Håll tummarna i eftermiddag. Då kommer det spekulanter på både Balder och Birka.
puss mamma"

Birkabus


Jag ringde genast upp och fick en rapport om dagen. Balder är såld! Ett ungt par har köpt honom och kommer på måndag för att hämta honom... så jag hinner inte träffa honom igen. Men lika glad för det är jag, när han får ett underbart hem.

Birkapuss


Tydeligen hade båda paren egentligen fallit för Balder, men bara ett av dem dök upp. Så nu är Balder såld. En valp kvar: Birka. Jag ska drista mig till att säga att jag inte är förvånad. men att jag samtidigt är det. Hon är ju mest lik en rottis för oss dödliga med lite kunskap om denna ras, och bland många är den rasen inte uppskattat till den grad den borde. Men å andra sidan är hon tik, vilket jag tycker är positivt. Jag vill i alla fall ha en tik, när jag skaffar hund!

Balder på gång

Nu är Balder också på väg att lämna familjen Brickman.

Hej då, Bamse!

Bamse har åkt nu. Nu bor han hos sin nya familj. Lite sorgligt, men jag tror att det hela kommer att bli väldigt lyckligt. Jag tror verkligen att familjen är perfekt för honom. Men det är ändå sorgligt när ens lilla bäbis försvinner! Jag hoppas verkligen att få träffa honom igen någon dag!

Catchy verkade inte alls bry sig när Bamse blev hämtad, utan låg lugnt i dörren och såg på, enligt mamma. Och när hon senare ringde hem så låg Catchy och sov fridfullt. En terrorist mindre i hudet, för hennes del. En rapport från Bamses nya familj kom också, och den lille stackarn känner sig nog rätt ensam nu, kan jag tänka mig. Även om han har sin nya matte & husse, så finns där inga lekfulla syskon... men snart har han nog vant sig. Och Catchy har fortfarande tre valpar till som hon vill bli av med! Fyra, om hon själv fick bestämma, men nu får hon ju inte det.

Tack för veckorna du bott hos oss, lille bustroll.
 
Hej då, Bamse!

Lycka till, Bamse!

Valp-Besök

[Uppdaterad!]
Idag fick jag ett mejl från mamma, som sammanfattade vad hon berättade i telefon igår. Såhär stod det:

"Hej snutt.
Nu är de små odjuren vaccinerade, chipade och besiktigade. Till skillnad från mina ganla bilar så klarade valparna det utan några anmärkningar. Dom var jätteduktiga hela tiden och gjorde det som valpar brukar göra, kräktes i bilen, klagade över bilåkningen, skällde på veterinärens hund och pep lite när de blev chipade. Sedan bar det av till jobbet för att hälsa på mina gamla, dom har fått vänta länge på besöket men nu är det gjort och mina damer blev överlyckliga. Valparna själv var fullkomligt ovetandes om vilken succe de var, de somnade i den sedvanliga högen efter en stund.
"

Till mig förklarade mamma att hon hade lovat besöka de gamla med valparna innan hon sålde dem. Min mamma håller alltid sina löften, annars ger hon inga. Särskilt hade hon lovat de som hon är kontaktperson åt. Som förklaring får jag säga att mamma arbetar 75% inom äldrevården som vårdsbiträde medan hon studerar (vilket jag beundrar henne för!).
En av de gamla älskar hundar, och det var till henne mamma lovat att kika in just den dagen. Sagt och gjort, så kom hon och valparna till äldreboendets uteplats, och de som ville fick komma ut och hälsa. Tanten mamma lovat hade verkligen väntat och längtat efter dethär, och det säger en del då hennes minne inte är det bästa. Men valparna kom hon ihåg! och hennes min när Bonita fick sitta i hennes knä var verkligen idel lycka. Mamma trodde att tanten skulle börja gråta! Djur betyder så otroligt mycket för äldre, särskillt de som haft djur tidigare i livet. Jag fruktar att hamna på ett hem utan djur! Och så är det ju tyvärr på de allra flesta ställerna.

Så valparna har alltså förgyllt några människors liv redan. Jag hoppas att mamma skickar mig bilderna på det hela så att jag kan lägga ut dem. Men oavsett om det händer, så kommer även de glömskaste tanterna på avdelningen att prata om valparna i flera veckor...

Valparna på Uppdrag

Valptime!

En rymling smet in i köket

Ung och Äldre


Vem är... Birka?

Namn: Birka
Status: till salu!
Kön: Tik
Personlighet med tre ord: Busfrö, social, pigg!
Älskar: att få all din uppmärksamhet.
Favoritsyskon: Bonita, då de bildar duon Tantrollen, som mamma kallar dem.
Favoritlek: boll!
Sött minne: Då hon upptäckte en rolig lekkamrat i vår damtuss Tenshi! Jösses, vad sött det var att se dem.
Kuriosa: Birka är en orädd liten tös, som kämpar för att komma ikapp Balder! Hon leker gärna och är gärna med där det händer saker. Hon är den som nästan alla utnämner till favoriten. Och du kan ju förstå varför!

Kurragömma

Birka!

Vår egna lilla Viking

Tittut!

Birka och Balder ser dig!

Vi ser dig!

Vem är... Balder?

Namn: Balder
Status: Till salu
Kön: hane
Personlighet med tre ord: Slöfock, snäll, mysig!
Älskar: att se söt ut.
Favoritsyskon: Bamse, och sedan lillasyrran Bonita.
Favoritlek: Jaga, äta och leka med fötter!
Sött minne: När de var mindre var de instängda bakom ett trähinder i mammas sovrum. men Balder lyckades ändå rymma, 5 grr under en natt. Och gissa vem som fick bära tillbaka tjockisen? JAG! Och vet ni varför han rymde? Han var hungrig. Mamma Catchy låg ju och sov där ute...
Kuriosa: han har utan tvekan varit den valp som mest älskat mat. han älskar att prata med en, och ser verkligen ut som ett litet gosedjur! Han har dessutom varit störst i kullen sedan dag 1, men han är också snällast och lugnast. kanske vet han att han inte behöver hävda sig? Eller så tycker han helt enkelt om att ligga och mysa på sin dyna.
han fick sitt namn efter en nordisk halvjätte. Passande, eller hur?

Balderbus

Balder igen

Och sötnosen igen

Och en bild på Bröderna Bus!

Bröderna bus!

Bröderna Bus!

Vem är... Bamse?

Namn: Bamse
Status: Såld/tingad!
Kön: hane
Personlighet med tre ord: kelgris, bustroll, nallebjörn.
Älskar: att bli kliad på magen.
Favoritsyskon: Balder! Tillsammans bildar de duon Bröderna Bus.
Favoritlek: Äta fötter
Sött minne: Då han stolt struttade ut från mammas sovrum med Annies fgamla väska i munnen och axelremmen snyggt runt kroppen. ett sådant ögonblick då man verkligen önskar att man hade kameran i handen istället för i andra änden av huset!
Kuriosa: Bamse är än så länge helt svart, och det är han ensam i kullen om. Förutom det är han även en härlig, mjuk och nästan ullig päls. Hans nya familj kommer att vara perfekt för honom: lagom mycket bortklemande av matte och springande med husse! Det kommer han att älska. ytterligare kul att veta är att han, när den nya familjen skulle gå, stod och gnällde efter dem. Fast det kan också ha berott på att han ville tillbaka till köket, där han nyss suttit i knäet på dem.

Bamse!

Bamse, världens sötaste hund!

Bamse igen!

Vem är... Bimbo?

Namn: Bimbo
Status: Såld/tingad!
Kön: Tik
Personlighet med tre ord: Busfrö, piggelin, knätoffs!
Älskar: att bita i din näsa och slicka på din haka.
Favoritsyskon: Hon är den mest flexibla av galningarna.
Favoritlek: Pussas
Sött minne: Hon föddes först av valparna och är likast deras mamma, så hon är favorit i både Annie och Carinas ögon. Mamma Carina var orolig för att hon inte skulle bli såld, trots det, bara för att hon inte ser lika udda ut som Birka eller Bonita. Men det fick hon tji för!
Kuriosa: Såld till en djurkär familj som tyckte att namnet var roligt och än så länge tänker låta henne behålla det!

Vår Bimbo!

Ytterligare en liten Bimbo!

Sötingen!

Vem är... Bonita?

Namn: Bonita
Status: Ska behållas!
Kön: Tik
Personlighet med tre ord: Knähund, busfrö, fotogenisk!
Älskar: att sitta i knäet.
Favoritsyskon: Birka - tillsammans är de Tantrollen! Balder kommer tvåa.
Favoritlek: Tugga hår.
Sött minne: Då vi fick handmata henne eftersom hon var för svag för att själv klara av det. Men tack vare livsvilja och stöd från oss är hon nu liten men tuff!
Kuriosa: har otroligt söta, lurviga öron och den lenaste pälsen i kullen.

Vegetarianen!

Blyg

Sista bilden för idag

Två nya hem

God afton gott folk!
Nyss hemkommen från Bohus sitter jag nu vid pojkvännens dator och tänker tillbaka på en helskön helg med blöta nosar och vassa små tänder. Givetvis florerar valparna i mina tankar hela tiden. Men med minst 1000 bilder (jag skojar inte!) så kan jag i alla fall minnas dem med värme, även om jag inte kommer att återse några av dem på länge, om ens någonsin. I helgen fick jag nämnligen min systemkamera, vilken nu har invigits på de små liven. I morgon tänker jag fira detta med ett extra långt och innehållsrikt inlägg. Men mer om det i morgon.

Däremot tänker jag släppa en nyhet som glädjer hela familjen (mest av allt Catchy). Bamse och Bimbo har funnit sina drömhem. Bamses blivande familj blir ett ungt par, med både en energi och hundvana som övertygar oss om att de blir perfekta köpare för honom. Det verkar dessutom som att han får behålla sitt namn. Det gör mig extra glad, då det är som Bamse vi känner honom. Och någonting som gör mig ännu gladare är att de inte kan vänta med att få hem honom, utan hämtar honom redan på fredag! Det ser jag som ett löfte om kärlek och en jättebra framtid.

Men jag kan ändå inte tycka annat än bra om Bimbos nya familj. Förlåt att jag säger det, men de påminner mig om vår familj när vi fick catchy. Två unga döttrar och en ensamstående mamma. Dessutom en familj som redan har djur och som verkar både seriösa och medvetna om vad det innebär att ha hund. Jag får en Flash back från vår familj. Under en jobbig tid kan en ny litn familjemedlem verkligen underlätta, och jag är säker på att Bimbo kommer att lysa upp deras tillvaro lika mycket som Catchy lyste upp våran. Jag gillar familjen skarpt, och det verkade Bimbo också göra i famnen på sin nya lill-matte. Men framförallt, tycker egoisten inom mig, är det skönt att de inte tar hem henne fören sommarlovet, för då får jag en chans att träffa henne igen!

Ja, kort sagt har både Bimbo och Bamse hittat underbara människor att dela sina liv med. Nu är det bara Balder och Birka kvar, men om allt går som det är sagt så är Birka helt tingad i morgon, då hennes eventuella nya ägarinna kommer. Vi får se hur det blir med den saken, men det verkar väldigt lovande. Och så har vi ju några till som har hört av sig. Förhoppningsvis får även familjens Stora Bäbis, Blder, ett eget, kärleksfullt hem inom några dagar.
 
Bimbo, mammas Favorit

Min och mammas favorit, Bimbo.

Sova hos mamma

I morgon kl 21:52 anländer jag och Danne till Göteborg, för att skjutsas vidare till lilla Bohus. Och till fem stora valpar!
Balder väger 8 (!) kg. Sedan följer dem i rask följd. Birka och Bamse närmast efter på ca 7-6 kg. Sedan Bimbo, som åter gått om Bonita, på 5, och minstingen själv väger bara 4. Men de är alla pigga och busiga, glada och härliga!

Mamma berättade någonting gulligt i telefonen. Härom natten hade hon och valparna gått och lagt sig, valparna på rad på golvet och hon i soffan. Men plötsligt kom storebror balder och stälde sig nedanför soffan. Gnällde sött. Och fick sova en timme under täcket med mamma. Mysigt?

Jag önskar verkligen att jag själv hade möjligheterna att ta mig an en valp. Men mitt rum på 10 kvadrat duger inte alls till det, dessutom har jag ju sommarjobb nu och sedan sista året på gymnasiet att kämpa med. Valparna förtjänar underbara hem där de kan älskas, lekas med och tränas hela dagarna för att sedan också vaggas in i de dagliga rutinerna. I framtiden längtar jag efter att ha ett just sådant hem till en söt, liten rottisblandning - helst något av Catchys framtida ättelägg.

Balder

Här har vi en underbar bild på knähunden Balder.

Mejl från mamma

Nu var det ett tag sedan jag lade ut någonting. Jag ber om ursäkt för det och får förklara att jag inte har varit hemma under långhelgen utan varit ute i Lessebo hos en av mina bästa vänner. Och träffat hennes valp/unghund Maja. Som väger 2200 gram. Gram! Vi som redan räknar kilon, och de är bara några veckor. 6 veckor i söndags. Balder väger 7 kg. Tiden går fort, inte sant?

Fick följande mejl av mamma tidigare idag:
"Hej Snutt.
Här kommer lite nya bilder på de små odjuren. Tantrollen som jag kallar Bonita o Birka har ärvt sin mors grävlingsgener mer än de andra små liven. Risken är att de snart ramlar ut någonstans i kina! Valparna har börjat leka på riktigt med varandra, med bollar, tuggben, vanliga ben (oftast mina), fötter och allt annat de kan komma över. Har varit tvungen att sätta dubbelt staket ut mot radhuset bakom oss. Valparna har kommit på att man kan krypa igenom maskorna men nu är det slut på det. Har fortfarande inga köpare men kastar ut blänkare åt alla håll så vi får se vad som händer. Ses till helgen.
kram mamma"

Vill ni också se bilderna? Då lägger jag väl ut dem då!Tandtroll!

Myspys!

Tripp, trapp, trull

Räcker det? Ja, ni får ju inte sukta ihjäl er! ;-)

RSS 2.0