Gott nytt år!

Gott nytt år, grått nytt hår och hela faderittan!

Julhelgen

Jaha då var julen över för i år, och jag ber om ursäkt för torkan på bloggen. Men ingen har väl haft tid att kika in här, kan jag tro? De allra flesta har väl öppnat julklappar, lagat god mat och njutit av sina vänners och familjers sällskap. Det hoppas jag att ni har, i varje fall.

Här har det varit livat över julhelgen. Och självklart har vi varit på mellandagsrean i år och kikat en del. Men framförallt har vi varit hemma, spelat kort och traskat i snön med vovvarna. Lady och Bonita har invigt varenda snödriva i sina brottningsmatcher. Och när småglinen blir för jobbiga har Catchy gått emellan. Hon har förresten gått ner ett par kilo - hon kanske är den enda som lyckas med det under julen?

Varken jag eller min mamma har julledigt från studierna, och mamma lämnade in sin C-uppsats om slöjdämnet dagen innan nyår. Så det har inte bara varit skoj här hemma. Även om vår katt tycker det, för hon och mammas lillkatt (Pixie, sex månader) har härjat runt och bland annat lekt i julgranen. Lady försökte också med det, men efter utskällningen föredrog hon sin julklapp, ett robust märgben.

Jag har inget bildredigeringsprogram, men jag tänkte ändå bjuda på några bilder från julhelgen.

Julgranen i plast

Julgranen... som tur var en aning större än den rena tvätthögen... ;-)

Julbak

Julbaket innan julafton. :-) Mamma gör RIKTIGA lussekatter.Julfirande

Några dagar senare, på julafton, innan julklappsöppningen. Catchy, som vanligt mitt i smeten.

Jag & pappas kamera

Jag, när jag testade pappas nya kamera.

Den sista julklappen

Mamma & hennes julklapp från oss. Och Lady, som ville stjäla snöret.

Nea & Gråtroll

Nea och Gråtroll


Så, mer blir det inte just nu. Jag hoppas på att få lite bilder av pappa, på när vi var ute på ängen och lekte med alla tre vovvarna. Och han har fler bilder tagna på julafton. Men vänta inte på det. Ha en härlig kväll, drick inte för mycket och beundra fyverkerierna!

Catchy

Catchy är sig själv igen. Vi tänkte åka till veterinären idag men det behövdes alltså inte. Vad felades henne? Det är en hemsk och väldigt pinsam sak, tror vi i varje fall.

I helgen arbetade mamma långhelg. Hundarna var hemma med min lillasyster och vår låtsassyster/hennes kompis, som pluggar i Göteborg och hyr ett rum hos mamma. Som vanligt, när mamma jobbar, bad hon dem att rasta och mata hundarna. Gjorde dem det? Nej, hundarna fick kissa någon enstaka gång på baksidan, men några promenader fick de inte. I söndags fick de ingen mat, förrän mamma kom hem på kvällen. Som ursäkt skyllde de på varandra och på att de "glömt" och "inte hört". Istället satt de vid sina datorer.

Antagligen blev Catchy helt enkelt deprimerad, apatiskt. Det kan lätt hända. Vissa hundar reagerar med att bli stökiga och överenergiska, andra hundar blir helt enkelt apatiska då de inte får uppmärksamhet, kärlek och aktivering. Det är så otroligt pinsamt att något sådant ska hända. Personligen är jag arg och besviken, vilket antagligen är milda känslor jämfört med vad mamma känner. Jag hoppas de båda skäms. De har båda val, särskilt min syster. Hennes kompis/mammas inneboende kan jag ha viss förståelse med. Ändå har de haft hundarna många gånger under det senaste halvåret, och båda flickorna har haft ansvar att ta, ansvar som de inte tagit ordentligt. Jag hoppas verkligen detta aldrig upprepas, men jag tvivlar starkt på att detta blir en engångsförteelse.

En hund är ett ansvar. Har man en hund i en familj, då är det främst föräldrarnas ansvar, men vuxna människor som är hemma med hundarna kan inte skylla på att man "glömmer" eller "inte hört". Det spelar ingen roll om det är kallt ute, jobbigt osv. Då kan man flytta. Hundar förtjänar också ett drägligt liv. 


I Bohus

Nu är vi i Bohus. Vi kom för någon timme sedan. Ett hastigt beslut, men resan gick bra trots en del små incidenter. Bland annat fick vi ta en ny väg genom Borås på grund utav en olycka. Vi hade ingen aning om vägen, men vi förföljde en lastbil som såg ut att vara på väg åt Göteborgshållet. Som tur var var den på väg åt rätt håll så vi kom rätt :-)

Sedan propsade Danne på att vi skulle svänga av vid Olskroken. Det resaulterade i en sväng inne i Göteborg Centrum. Men vi hittade ut därifrån också. Med andan i halsen, eftersom vi råkade hamna på den enda gatan i hela stan där det är dubbdäcksförbud. Hade vi åkt dit hade det varit Dannes fel!! Mn som tur var hade polisen annat för sig och vi kom hem utan problem.

Dock är jag orolig. När vi kom fram var Catchy väldigt hängig. Hon har 38,9 grader så det är inte feber, men hon ville inte äta sin kvällsmat vilket är fruktansvärt olikt henne. Håll tummarna att det inte är något allvarligt.


Sista dagen på valpkursen.

I helgen avslutades valpkursen för Lady. Vi kommer att sakna alla härliga valpar och deras lika härliga ägare. Och det kommer nog Lady också, för hon hade verkligen roligt under kursen. Det var nog det bästa vi kunde gjort för henne. Nu fortsätter träningen hemma fram tills mars, då nästa kurs drar igång. Det är vardagslydnad, dubbelt så många timmar och mer teori. Jag längtar.

Efter valpkursen åkte vi ut till Jecka och Siri. Jeckas pappa har en jättemysig gård mitt ute i Skogen strax utanför Ingenstans (eller hur var det?). Småländska snöiga skogar, lurviga hästar och varm choklad - vad kan vara mysigare? Lady var riktigt nyfiken på hästarna, skällde ut en katt och var kanske lite väl fånig mot Jeckas pappa, men till största delen skötte hon sig fint. Det verkar som om hon och Siri inte riktigt vet vem av dem sopm är högst i rang. Flera gånger blev de lite väl hårdhänta mot varandra. Siri är den enda hund jag sett Lady verkligen visa tänderna mot. Det förvånar mig. På valpkursen berättade iunstruktören Linn en hel del om flock och rangordning, och pekade ut individerna och deras sätt att visa var de hörde hemma. På valpkursen var Lady i mitten, intelligent men saknade de kvalitéer i psyket som behövdes hos en ledare. Jag vet inte hur Siri är, men de båda är ju jämngamla och ungefär lika stora. Antagligen ganska jämnsmarta, annars skulle Lady ha vikt sig. Nästa gång de träffas tänker jag i egenskap av Ladys ledare, tala om för henne att hon är under Siri i rang. Troligtvis kommer de lugna sig då. Varför just Lady? varför inte? Hon är ju ändå yngst och fånigast.

Nu sover Lady i soffan. Vi håller på att öva in: "är du blyg?". Det går väl sådär, men det är mycket roligt. Och tydligen jobbigt, eftersom att valp har däckat. Nu är det snart jul. I morgon ska vi sätta oss i bilen och köra upp till Göteborg där vi ska fira jul och nyår. Älskade Göteborg! Först skulle vi inte åkt förrän dagen innan, men nu undgår vi kanske den värsta jultrafiken. Allting är fixat, det enda som är kvar är att packa.

Valpkurs

Sittövning: Ägaren skulle få hunden att stanna kvar bredvid sig trots att instruktören Linn (röd jacka) störde och lockade på valpen.

Lady brydde sig inte så mycket om instruktören, däremot hade hon full koll på var matte befann sig. Hon börjar bli lite väl "mammig".Övningen är mycket svårare än den låter. Valpar är "omogna" och kan inte koncentrera sig så länge åt gången. Därför började de snabbt intressera sig för annat än sina ägare. Som ni ser tittar de flesta av dem bort, eller på varandra. Några börjhade leka med snön eller lägga sig ner för att "smita". I Ladys fall kunde hon "skylla" siun ouppmärksamhet på att matte gick omkring med en kamera i handen, som hon var tvungen att titta på. Husse var något irriterad. (Förlåt för att jag störde er!)Men både valp och husse skötte sig utmärkt ändå. Valp var lika duktig med husse som med matte. Och lika rastlös.Leonbergern Jonas satt jättefint, men var helt ointresserad av matte.Grand Danoisen Kiwi verkar ha lärt sig en läxa och var jätteduktig, men fortfarande en aning dominant mot sin matte.Det roligaste för valparna var att få leka lösa i snön. Instruktören pekade ut enskilda rasers olika lekstilar och de olika individernas rang i flocken. Det var mycket underhållande.Lady hade så mycket pli på husse och matte att hon ofta hamnade utanför leken. Då ville hon istället leka med husse eller matte. Visst ska vi vara intressanta... men borde inte lekkamraterna vara intressantare? ;-)Lilla Inez (staffordshire bullterrier) ville vara med och leka med retriverduon Wilda (golden) och Texas (Tollare).Hon lade sig dock ner på rygg varannan meter så efter ett tag tröttnade retrivrarna. de ville ju hoppa och skutta, inte brottas! Detta pekade instrruktören ut. Trots sin storlek är Inez en brotta & tugga & brösta-hund, precis som Lady. Jag hann inte fånga det på bild, men de lekte mycket bra ihop. De lekte på samma sätt, dock såg det ganska lustigt ut då de försökte brösta med varandra.  Inez är kanske en fjärdedel av Lady i storlek... men de brottades friskt i snön. Dock lade sig Inez hela tiden, vilket förrvirrade Lady som förväntade sig motstånd.Här pekade Linn ut ytterligare några individuella egenskaper...

Kiwi, som är dominant och lite av en enstöring, hade enligt instruktören svårt att leka med de andra hunderna. Därför letade hon upp en pinne...

... Då slapp hon leka fysiskt med någon, eftersom att alla ville ha hennes pinne. Och blev det för närgånget släppte hon bara pinnen och sprang vidare. Som ni ser på sista bilden, där har Jonas fått tag på pinnen istället.Men varför springa efter en pinne? Människorna hade ju godis i fickorna! Dessutom, var det god utsikt där matte, husse och alla andra stod...

Gruppen

Jaha, här är alla som var med på sista tillfället.Förutom jag, för jag höll i kameran som vanligt! :-) Jag är aldrig med på bild... men strunt i det. Jag tog även några kort när vi var hos Jecka, men dem var inget att ha. Det var halvmörkt och blixten ville gå igång. Jag avskyr blixt :-) I alla fall den som man har inbyggd i kameran. Nä, nu ska jag stjäla några kakor från köket utan att valp ser det. Önska mig lycka till, hon verkar ha någon radar aktiverad när man öppnar skåpet där hennes mat finns eller när man går in i köket.


Grattis!

10 valpar fyller 6 månader idag, ett halvt år! Jösses vad tiden går fort!

Och vad passar bättre än att komma med lite uppdateringar då?

Häromdagen fick jag mejl från Nemo. Han äter som en häst och väger 30 kg nu. Hans ägare hälsar att hon inte kunnat få en bättre hund, från ett bättre ställe. Jag hoppas alla valpköpare känner likadant!!

Och här är lite bilder på Nemo i hans "nya" (Det kan man väl inte kalla det längre?) hem!


Och Dexter (fd. Baloo) skickade ett mms till mamma tidigare idag. Han älskar att leka i snön med sina människosyskon. Han är 56cm i mankhöjd, så det är nog mycket hund att älska!  Och så väger han 43 kg. (Vilket hans mamma också gör, men hon behöver banta... Hon håller dock inte med om detta, utan stal 2 kg kattmat häromdagen och avslutade det hela med en brödlimpa... ingen julmat för henne i år!)
Här kommer tre härliga bilder på Dexter:(Stark husse!!)


Fortsätt att sklicka bilder och små meddelanden då och då. Ingenting gör oss gladare. Klappa om era vovvar nu, önska dem en härlig 6månadersdag och en god jul!(Och se upp med julmaten. Hundar tål varken choklad eller lök, det kan göra hunden väldigt sjuk)

Grattis Nemo,
Grattis Dexter,
Grattis Messi,
Grattis Lafayette,
Grattis Bella,
Grattis Cleo,
Grattis Triton,
Grattis Ludde,
Grattis Lady
Grattis Nikita
Grattis alla tio!Mount Everest a la Alvesta

Vilken dag!

Jag fick sovmoprgon. Danne tog hunden, och sedan hade jag och Lady mys i sängen till 11. :-] Sedan skulle det ha blivit källarröj idag, men det blev storstädning av lägenheten istället! Källarröjet blir på måndag. Det ska slängas en del på tippen, och så ska det skänkas en del grejor till loppis eller välgörenhet. Det är bättre att sakerna kommer till användning än att de samlar damm i källaren.

Men innan storstädningen hände något jättemysigt. Jag sa åt Danne att plocka undan på golven så att jag kunde dammsuga. Medan han gjorde det skulle jag gå med hunden. Det blev... en något låmng promenad. Danne gick tydligen ut och letade efter mig, men hittade mig inte. varför inte? Jo, för jag och Lady var på vift!Först gick vi till ängen. Där lekte vi i snön en bra stund. först genom dragkamp och snöbollskrig, sedan genom att klättra på snöhögen (bättre beskriven som snö-Mount Everest) för att sedan återvända till ängen. Denna bild sammanfattar hur Lady tyckte om ängen:

Ladybus

Och resten visar hur kul hon (och jag) hade i snöhögen och på vägen tillbaka!Okej, den här visade kanske inte det?

Lady & Snöhögen

Snöhögen

Ingen liten snöhög!
I varje fall. Som ni ser på bilderna spanar lady väldigt mycket. Det var hennes sysselsättning medan den tråkiga matten tog kort på henne. Men där emellan var det fullt bus. :-) Några barn lekte mycket längre bort på ängen. Ni vet, dem kanske skulle äta upp Lady om hon inte höll utkik efter dem då och då...

grejen var, att det inte slutade efter ängen. Vi lämnade kameran i bilen och gick ner på "Alvesta city", det vill säga, de typ fem butikerna som kallar sin centrum. Vi hade socialträning och hundträning: Eftersom vi bor så lugnt känner jag att Lady inte träffar tillräckligt många hundar och människor. När hon väl gör det tycker hon att det är väldigt läskigt - men också väldigt roligt.

Det gick superbra. Hon ville väldigt gärna hälsa på en hund, men hon varken skällde eller fånade sig. Hon gick fint i kopplet, kanske något FÖR fint... typ tryckt intill mitt ben, som om hon ville upp i famnen. Hon sökte tröst och stöd. Viu träffade en barnfamilj som stannade och hälsadfe. Dem var, i Ladys ögon, väääldigt läskiga, trots att hon hälsat på ett av barnen tidigare. Vi pratade en bra stund, jag och barnens mamma.

På hemvägen stötte vi på en härlig gammal man, som testade oss. Han såg att jag och Lady tränade, att jag ställde krav på henne och att hon lydde. Han såg att hon var valp, så han gick väldigt nära oss, efter, men Lady brydde sig inte. Då utbrast han: "Vilken bra pli du har på henne!"
jag blev närmare 22 meter lång. Vi tog följe en bit hem, pratade om hundar, ekonomi och köttindustri. Det ena lkedde till det andra. Jättetrevlig var han, han hade två jakthundar hemma sa han. Lady var dock måttligt road. Hon tyckte det var roligare att jaga snöflingor.

Sedan kom vi hem och storstädade lgenheten. Handlade, gick en runda till. Bar upp mattorna och gjorde lägenheten ombonad och mysig. Lady är officiellt rumsren nu. De olyckor som händer är trots-olyckor eller väldigt klantigt framkallade från vår sida när kommunikationen mellan husse och matte brister. Så nu får mattorna flytta upp igen. och gissa vem som har däckat på vår lurviga ryamatta? En MYCKET trött valp.


Julkul

Lady är lycklig!!

Det har kommit ytterligare sisådär 20 cm snö :-) Nu har hon åter mjuksö  att skutta i. och hon kan sitta i fönstret på soffan och fascinerat stirra på snön som vräker ner :-) Det är så kl med djur och barn. Den okonstlade glädjen över livet. Det bästa med djur är att de sällan växer upp och ändrar åsikt om till exempel snön.

Det ska bli så roligt med jul, när det gäller djurens reaktion! Hur många gånger kommer Lady välta julgranen? Kommer hón stjäla julskinkan? Hur många julgranskulor kommer katten stjäla från julgrahnen, och hur många av dem kommer Lady, Bonita och Catchy spela fotboll med så att de hamnar under soffan för att återfinnas i mars?

Well well. Endast en julklapp kvar att inhandla för min del. Danne är väl lite mer efter med klappar till sin släkt. Karlar! Aödrig ute i tid ;-) Tur att han i varje fall vet vad han ska ge dem...

Nä, nu ska jag ta en kopp kaffe och en lussebulle! Sedan ska vi röja i källaren och slänga bort en del skräp :-) Det ska bli kul! Ha en härlig dag!

Lady sommaren 2010I morgon fyller denna råtta, och hennes nio syskon, 6 månader! Tiden går fort när man har roligt!


Julbak Tisdagen den 14 dec

Detta inlägg påbörjades ihgår men glömdes läggas upp. 

Min valp är sur på mig. Hon får inte bryta sig in i köket och äta upp de nybakade lusekatterna och pepparkakorna. det luktar såååå gott, och så får hon inte smaka! Matte är jättetaskig. Och valp nog att jag har ögon i nacken. För hur kan jag annars se att nosen börjar likna en mysloks när den närmar sig fatet med pepparkakor?

Och liten valp tycker inte att snön är lika rolig längre. Något har hänt med den. Den har fått en frusen yta, så det är lite läskigt att hoppa i den. När vi gick till ängen häromdagen vägrade Lady leka i snön. Hon följde den upptrampade vägen och såg olycklig ut så fort hon råkade avvika och hom på varför hon gått på stigen en stund. Det var nog lite läskigt när snön kändes hård för att sedan brista. Men nu börjhar det bli lite bättre igen. men jag tror att valp vill ha lite ny, fräsch snö att busa i. Jösses, vad hon älskar snön. Särskillt vill hon klättra i snödrivorna. :-]

Här kommer bilder från Julbaket med friidrottarna. Det är två år sedan nu, vart tar tiden vägen? Det blev väl fina kakor, Hm? Kakorna på sista bilden bakades av min underbara tränare Ingela... en kvinna med humor. Jag skulle dock inte vilja äta upp dem. :-)

Förra årets Julbak

Ingelas kakor

Mina egna pepparkakor blev mer normala. Eller, sötare, kanske. Jag har inag kort på dem, därför loade jag upp gamla kort som inspiration. Mne jag har bakat pepparkakssniglar och igelkottar. :-] Jag har älgar och hästar och dinosaurier också. Jag gillr mina udda pepparkaksformar! De är i varje fall barnvänligare...

Det var som 17...

Mamma, klaga inte på Catchys tio valpar. Jag läste precis om en tik som fick sjutton (17!!!) valpar. Och alla överlevde. Snacka om full rulle!

17 valpar

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8281079.ab

Catchy och Bonita är inne i höglöp, men några valpar blir det inte. Däremot blir det Viktväktarna för vår hundmamma. Hon väger runt 43 (Om jag minns rätt?) och hennes normalvikt är ca 35. Det kan bli farligt. Så nu går hon på specialfoder, och ska på vägning med jämna mellanrum. Jag ska trösta henne med låååånga promenader då jag/vi kommer hem i jul.

Nu ska jag lyssna på några föreläsningar och fika på mina lätt vidbrända pepparklakor :-) Jag älskar lätt vidbrända pepparkakor!! Man har sina idéer ;-) Tur att man har olika smak. Och att det finns gott om "normala" pepparkakor till min sambo.

Dagens sanning.

Catchy är inskriven på hundarnas "Viktväktarna". Önska henne lycka till!

En glad överrasking!

Jag och Danne hittade just något roligt!!

Vi avslutar snart valpkursen med Lady och plannerar inför nästa steg. Så vi gick in på Tex & Terry's hemsida, där vi går kursen, för att se vad de erbjuder. Då fick vi en trevlig överraskning!!

Lady

http://www.texandterry.com/page.php?id=44

Vidare fanns ern bild på min favvovalp i kursen. en jättehärlig 6månader gammal tik vid namn Inez. hon är så härlig. Hon är kursens köttbulle. Litem stabbig, och ligger på rygg medan de andra valöparna brottas bredvid henne. När hon inte är upptagen med att tigga godis, förstårs. :-) Henne hade jag gärna tagit med mig hem! Hon är jätteliten, rund och en riktig kelgris! ;-) En äkta kamphund... *host*

Inez

Klickar ni omkring på sidan hittar ni nästan alla valparna från vår kurs. Leonbergen Jonas, den prickiga Grand Danoisen Kiwi, Goldentiken Wilda, flathanen Rocky. :-) Ladys lekkamrater.

Kursen går jättebra. Man får lära sig så enormt mycket, och hittils har vi stannat kvar efteråt varje gång och fått lära oss en mängd mera saker. Om hur man tar kommandot över en envis hund, och vilka tecken man ska kika efter. Vi kommer bli superbra hundföräldrar, det är jag säker på. Vi fick indirekt beröm efter kursen, då jag frågade instruktören om nästa steg. Hon tyckte att vi kunde hoppa över nivbå ett och gå till nivå 2 direkt. Men det vill vi inte :-) Vi vill gå båda. Så nu ska vi plannera in det och anmäla oss vidare. Jösses, så stolt jag är! Över min söta valp och min engagerade sambo.

Lady gjorde ett riktigt framsteg idag. För första gången hoppade hon in i bilen på kommando. Tidigare har hon förökt göra allt för att slippa, även om själva bilturen gått bra. Nu var det inga problem. Tror dock mest att det beror på att både jag och Danne börjat lära oss ordentligt hur vi ska visa henne att det är vi som bestämmer. Och hon verkar resignera. Det är en divig dam, enligt iunstruktören, som försöker visa sig ynklig för att slippa det jobbiga :-) Men det har hon inget för! Nu ligger hon och tar igen sig i soffan. Det har varit en tuff dag för liten valp. Man måste vila lite mellan busstrecken.

Julträff?

Jag ber om ursäkt för bloggtorkan. Det har sina förklaringar. Den främsta är att det inte hänt så mycket värst att skriva om. Och det har det inte, eftersom att jag inte varit frisk nog att leka i snön med lilla Lady. Inflammationen i ryggen börjar ge med sig nu i varje fall. Men så har en av visdomständerna fått för sig att börja växa igen. Så i ett par dagar har jag istället haft grym tandvärk. Men men, nog om mig!!

Det hade varit kul att höra av alla årets valpköpare igen. Vissa har vi följt sporatiskt under hösten. Och om någon är i Göteborgsområdet över jul eller mellandagarna snarare, skulle det vara kul ifall ni kikade förbi på lite hundbus. Så länge ingen löper skulle det vara härligt att se i varje fall några samlade, kanske jämföra dem och se hur lika/olika de har blivit? Ta en fika och låta dem springa av sig och busa med varandra. Det vore superkul!

Tänk på det!

Elektriskt ljus - inte lika mysigt?


Andra Advent

Nu är det andra advent. Så fort tiden går!
Hunden stal just en ouppäten macka från bordet, husse är halvbakis efter firmafesten igår och matte är grinig på grund av dålig sömn. Det får bli TV-mys i soffan för vår del idag. Snön vräker ner ute. Vi har ungefär en halvmeter - de är ganska hårdpackat längst ner mot marken nu. Då är det desto skönare i soffan. eller i kattträdet, om Gandalf-Geisha får bestämma. Vad passar bättre än denna bild, tagen strax innan jul i fjol? :-) Ha en trevlig dag allesammans, och kör försiktigt om ni ska någonstans!


Oskarshamn 09Fin?

Hittade en fin bild på Bonita från i våras.

Bonita
Inspirationlöst

Jag har ingen inspiration eller lust att sätta mig med skolarbetet. Men jag har lust att måla, skriva, se på nån film, ta en varm dusch, krypa upp i soffan med hunden i mitt täcke, pärla några armband, städa lite här hemma, spela lite The sims... det är väl så man känner sig när man inte mår så bra. Istället för att göra något alls sitter jag och svävar bort framför olika hemsidor. Läser nyheterna 14-16 gånger i timmen. Byter nyhetssida. Läser någon blogg. Nyheter igen. Kollar om någon kommerntar dykt upp på Cannea, eller om jag fått fler bud på mina upplagda smycken på tradera. Så kollar jag m,ejlen, minst 26 gånger i timmen. Vem vet, något kul kan ju ha dykt upp? Det är exakt en vecka tills uppgiften ska lämnas in... plenty of time.

Igår jag var och Lady ute på äventyr. Vi åkte till Växjö sjukhus där jag röntgade ryggen och lungorna. Sedan åkte vi och hämtade ut mitt pass. Hon fick leka av sig i snön i en park. Sedan åkte vi hem igen. Jag har skadat en muskel vid ryggraden nere i svanken, och har haft fruktansvärt ont i en veckas tid. Nu ska jag gå på smärtstillande någon vecka, sedan blir det sjukgymnastik om det inte går över. Kul att ha ont i ryggen nmär man har en hundvalp som älskar snön och springer åt alla håll. Hon är mycket understimulerad nu, när jag inte kan leka med henne som förut. Men men, jag ska väl vara glad att jag inte brytit något. Eller skadat någon disk. vad har jag gjort? Jo, Lady drog till och jag halkade. Över en betingris. Inte att rekommendera.

Nu ligger det lilla livet i soffan och myser. Vi har haft en sovmorgon, en riktigt mysig sovmorgon. Hon kröp in under täcket och låg tätgt intill mig. Jag lade armen om henne och smekte hennes superlena bog. hur kan hon vara så silkeslen? Det finns inget bättre än att klappa henne där. Så varm och så go. Då och då fick jag en blöt kyss av henne. Att ha hund är underbart.

Det är ingen valpkurs nu i veckan, för intruktören skulle bort. Men jag har tränat stenhårt med det lilla jag kunnat. Mest ska lady vänta och stanna medan jag går iväg och kommer tillbaka. Eller så ska hon ha ögonkontakt med mig om hon går fot eller sitter framför mig. Hon är superduktig, men har så mycket energi att det inte riktigt räcker. Hon börjar bli trotsig också. Försöker stjäla mat ur handen på en när man tittar åt andra hållet. Man kan inte annat än att älska dem. :-P

I morgon ska vi in till Växjö igen. Danne har slut på linsvätska, och mina glasögon behöver justeras. Det hade varit skönt att fixa lite julklappsinköp till Dannes sida av släkten också. Min sida är i stort sett klar.  :-) Nu kom hunden och ville klappas. Jag fårt väl offra mig...
 

Lite julklappstankar & tips

Ursch ursch, vilket underbart men farligt väder. Det är så deprimerande att läsa om alla trafikolyckor och dödsolyckor. Barnvagnar, flygplan... Själv tänker jag lkåta bilen stå så mycket som möjligt. Det går bussar om man ska någonstans. Jag tror att riksen att dö är mindre. Du kan i varje fall inte få en bil i huvudet om du frontalkrockar. Använd bälte. Och sitt inte intill fönstret. Oj, vad det här låter fånigt. :-) Men jag är lite nojjig. Rädd om familj och vänner. Och gör inte som mig, trilla inte över betongrisar. Jag ska till läkaren idag och kika så inget allvarligt hänt. Min rygg gör mer än måttligt ont, så det är en plåga att rasta en överlycklig, tossig valp som älskar snön.

Jag har en liten aning om vad jag ska ge folk i julklapp i år. Och med tanke på det vill jag bara slå ett slag för tankar & avsikter. Vissa säger att det är en klyscha, men det håller jag inte med om: DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS. För mig är det viktigt att en julklapp uppfyller några kriterier:
- Den ska inte vara förutsägbar.
- Personen som får den ska behöva den, eller hett önska sig den.
- Man ska inte köpa något man själv vill ha, utan verkligen fundera på, vad gillar personen? Intressen?
- Ha alltid en tanke bakom.
- Plannera inköpet. Gör inga spontanköp. Det blir mest stressat och ofta inte rätt.

Jag läste någonstans att svenskar varje år lägger ut hundratals, tusentals oönskade julklappar på nätet. Sorgligt, både för den som köpt och den som fått. Ge inte någon en julklapp för att ni känner att ni måste. Det hände mig en gång. Inför julen 2008 kom jag på att jag ville tacka min svärmor för att hon ställt upp för mig under hösten, skjutsat fram och tillbaka, lagat mat osv, fastän vi knappt kände varandra. Jag bestämde mig för att köpa en blomma till henne. Men så råkade det vara ca en månad till jul, och hon fick panik. Hon trodde det var en julklapp, så hon skickade ut Jerry som köpte en julbakbok som dem slog in i smyg och skickade med oss i påsen med Dannes julklappar. Jag blev jätteförvånad på jul, när jag såg paketet. Så råkade Danne berätta det hela. Jag blev inte ett dugg glad. Jag blev jätteledsen. Jag hade försökt vara snäll, och det hade missförståtts totalt. Jag har aldrig använt den där kokboken. Jag förknippar den med tvång och skuldkänslor. Men den står plikttroget i bokhyllan.

Summan av kardemumman: Ha en tanke bakom. En genuin tanke. Annars är risken bara att det blir fel. Vi får väl se hur bra mina egna julklappsköp blir i år. Jag ser det som en utmaning. I år har jag en aning större budget än vanligt, och jag kommer göra en liten utsvävning till en som förtjänar det. Mer säger jag inte! Men annars har jag precs bokat en resa och nu vill jag bygga upp det förlorade sparkapitalet igen. Just nu är mitt sparande strax över 25 Haakonaktier. det är inte fy skam, men jag är girig. Och snål! Jag kanske borde ha fötts till smålänning ändå?

Nä, nu får det vara slut med utsvävningarna. Hunden har fått frukost. Det hade varit skönt om jag också fick i mig lite. Och en stooor, varm kopp kaffe! Go morron och lycka till med julbestyren!

RSS 2.0