Jaha jaha

Härom dagen skrev jag ett inlägg, men det försvann för att jag kom åt någon tangent på tangentbordet i skolan. tappade skrivlusten då, tjugo minuters kreativitet rätt ner i soptunnan. Trist.
Jag har ingen lust att skriva nu heller, men jag känner mig lite tvången att uppdatera. Det var ju en vecka sedan nu.

Oskarshamnsresan blev gnällig men lyckad. Både dit och hem skötte sig kattungen, men hon gnällde. och den neddragna vindrutan gav henne panik. Men efter det gick det bra. :-) Helgens höjdpunkt var att se Dannes morfar leka med kattungen. Han som inte tycker om katter... vår katt tycker han om! Haha.

Just nu är tillvaron ganska strulig för min del. Vi har en del i skolan nu, och nu börjar dessutom planneringen inför studenten och livet därefter. Ursch och fy. varför kan man inte bara gräva ner sig? Eller lägga sig i fönstret och blänga på dammsugaren, såsom katten gjorde idag när jag städade? Hon avskyr dammsugaren. Hon verkar tro att den förföljer henne också, för när hon var i köket kom den dit, och när hon smet in i vardagsrummet följde den efter.

P-pillren verkar fungera. Men jag litar inte riktigt på henne. Den gamla tvättkorgen kissade hon på för en vecka sedan, så den har vi slängt nu. Kanske var det bara för att den (trotts tvätt) i hennes nos redan luktade. Jag fattar inte hur hon kan minnas vilka saker hon har kissat på. Det var samma sak innan p-pillren. Det spelad ingen roll hur noga jag tvättat det, hon letade ändå upp det och krafsade på det, för att gömma doften såsom hon gör i sin låda. Duktigt luktsinne?

Jaja, just nu fördriver jag min tid. Lagade god mat åt Danne förut och hade en riktig myskväll. det är skönt att få rå om honom!

Nu ska jag se lyxfällan! Hej då. :-)

Att resa med katt

Om ett par-tre-fyra-fem timmar går bussen till Oskarshamn, dit jag, Danne och Geisha beger oss i helgen. Danne är inte alls kry, men jag tror att han piggnar till då han blir omskött av sin underbara mormor och lika underbara morfar. Att någon annan diskar och lagar mat åt en när man är sjuk är ju bättre än att vinna på lotto! I veckan har ju både han och jag legat nerbäddade sjuka så vi har hjälpt varandra så gott vi kunnat och orkat. Blä för att vara sjuk, man är så trött!!

Men nu känner jag mig i stort sett helt frisk, lite hosta kvar bara. Det ska bli en mysig helgn, men resan vi har framför oss känns lagomt mysig. Nu slipper jag delta under första etappen: Danne och Geisha ska ta bussen till Växjö. Hon har aldrig åkt buss innan, men med tanke på hur det skakar och guppar tvivlar jag på att hon kommer att uppskatta det. Sedan blir det att vänta 45 minuter på stationen (tack för det underbara vädret!!) på nästa buss. Slutligen blir det två timmar med bussen innan vi stannar i OSkarshamn. Två timmar av oljud, buller och gungningar instängd i en liten bur. Vår katt kommer inte att vara glad på oss. Stackarn! Det är med ångest i hjärtat jag utsätter min lilla älskling för sådan stress.

Tågresorna har ju gått bra, men tågen har ju varit lugnare. Inte mycket skakningar jämfört med en buss. Vi har sluppingt springiga och skrikiga kuppeér - senaste gången var vi typ ensamma i en kupé. Bil gillar vår kattunge inte alls att åka, men tyvärr är ju det ett måste för att ta sig till tåget. Och det är ju lite lugnare, inte en massa dofter och ljud och andra människor. Jag hoppas verkligen att vi kommer ha råd med bil i sommar, annars kommer vi bli helt fastnaglade i lägenheten, jag, Danne, katten och en eventuell hund.

Önska oss lycka till! Det blir nog inte den roligaste resan vi varit med om, men bara vi slipper förseningar och dylikt kommer det att gå toppen, det är jag säker på. Det är ju inte SJ vi reser med denna gång ;-)
Men som sagt, önska oss lycka till!

Ank-toile

Nu är klänningen mamma börjat på utprovad och hemskickad igen. Det märks att vår katt är en liten flicka: Klänningen var jätteintressant! Hon hängde så glatt i kjolfållen :-) Toilen, som prototypklänningar så fint kallas, är vit med massa ankor på. Haha! Från början var det påslakan som mormor sytt. Gulligt. :-)

tack för kommentarerna igår! Det blir så mycket roligare att skriva på bloggen när jag får kommentarer!!! Och vet ni vad? 64 dagar kvar... ;-)

Max-imalt med bilder!

Jag vill börja med att tacka min kära mor för allt hon utstår för min skull. Hon har lyckats slutföra prototypen av min balklänning, men hon gjorde det inte ensam. Hon fick hjälp! Men jag måste bara tillägga att balklänningen INTE kommer att vara vit med ankor på :-)

Gråtroll

Och mamma var och träffade Carita idag igen. Med andra ord, Catchy träffade Max. Vi får hoppas att det tar sig!
:-) Tydligen har Max bra gener i det fallet, hans mamma ska ha fått (om jag minns rätt) först 4 valpar, sedan 6 och sedan 11. Vi kan ju hoppas på 6 stycken i alla fall, så blir mamma nästan rik på kuppen!
Dessutom har vi fått veta att Max är 75 % rottis och 25% berner. Pappan är fullstammad rottis och mamman var det uppenbarligen inte. :-) Kanske blir det fler våffelörade valpar i nästa kull (peppar peppar att det blir en kull!!).

Här kommer alla bilder mamma skickade till mig:

Max

Max

Max

Max

Max

Max

Max

Max

Max

MaxMax

Nu är Catchy betäckt - men inte med Bamse utan av Max. Eftersom att Bamse inte hittade rätt fick mamma snabbt tänka ut en plan B; och genomföra den. De ska träffa honom i morgon igen och förbättra odsen ännu mer. Det känns väldigt bra: synd att det inte blev vackra Bamse, men Max är ju så mysig och valparna från förra kullen var ju helt underbara. Så förhoppningsvis blir det helsyskon i sommar! Här har vi skönheten:

Max

Den största skillnaden mellan Bamse och Max, som jag såg det, är att Max har lite berner sennen i sig lång tillbaka, medan Bamse är en renrasig rottis från den gamla stammen. Nu tycker jag att den största skillnaden är att Max blir pappa till min valp, det blir inte Bamse.

Jag hoppas att det blir en valp!


Ursch och Fy!

Morgonen började bra. Runt halv 9 smög en liten katthona upp på min bröstkorg och spann för mig. Vi låg i ungefär en timme, jag kliade henne lite till och från, och hon spann och masserade min haka med sina små, pälsiga tassar. Vid kvart i tio fick hon tyvärr hoppa ner, för då tyckte jag att det var dags att gå upp. Förresten var detta min första, hela natt på flera veckor. Katten har hållt på att krafsa på ett par platser i lägenheterna under nätterna, och jag som är så lättväckt har haft jätteproblem med det. Men inatt gjorde hon det inte. kanske är p-pillren som börjar göra susen? 

Idag ska mamma, Karin och Catchy återvända till skroten och Bamse, men jag hyser inte längre så stort hopp om att det blir några valpar av det hela. Båda två är jätteförtjusta i varandra och försöker få det att fungera, men han hittar helt enkelt inte rätt. De måste låsa sig ordentligt för att det ska bli valpar, och eftersom de inte lyckades igår känner jag mer för att inte hoppas och bli överraskad än att hoppas och bli besviken.

Bamse kan inte hjälpa att han är oerfaren. Jag hoppas att de kommer lyckas. Vi har längtat och drömt om valp i snart... ja, det beror ju på hur man räknar. Själv har jag saknar hund sedan jag flyttade till Växjö. Jag försöker att inte hoppas, men det är så svårt. Jag fasar riktigt för att min telefon ska ringa och att mamma ska tala om för mig att det inte fungerar.

Ursch och fy!

Gråtroll & Geisha


Bilder!

Idag var Catchy åter på skroten. Bamse och hon försökte, men hon var inte riktigt redo, så de låste sig aldrig. Men enligt mamma sjöng det väldigt fint för varandra och var allmänt hundkärvänliga. :-) Mamma tog lite bilder, men de blev suddiga och lite halvdana. Men bättre än inget! Det är inte lätt att ta kort i halvmörkret.


Bamse

Bamse

Bamses tunga

Bamse igen

Bamse

Och när mamma väl kom ihåg att mejla mig så fick jag några bilder på köpet! :-) Det är min söta lillasyster samt vår kattunges lillasyster Gråtroll (Gloria).

Gråtroll & Nea

Nea & Gråtroll...

Idag ska Catchy betäckas! :-)
Håll tummarna för oss, okej?

Facebook-skoj

Jag hittade just en bild på Birka på hennes ägares facebook. Inte bara det att bilden var härlig, posen ännu härligare, utan konversationen därunder slog allt. Facebook kan vara totalt meningslöst, men väldigt underhållande.Texten under


Igår

Igår var Catchy och träffade Bamse. Hon var inte riktigt redo, så de återses igen på fredag. Men enligt mamma sjöng de väldigt fint för varandra, och lekte/brottades väldigt mycket. Catchy betedde sig ganska annorlunda, tydligen. rottis-generna visade sig tydligt när de två härgade runt.

Mamma lovade att skicka en bild på honom åt mig att lägga upp, en dålig en, men i alla fall. jag skulle fått den igårkväll, så troligtvis får jag den om ett par dagar, då hon kommer ihåg det ;-)

Det känns skönt att någonting äntligen händer!

Ett steg närmare...

Facebook kan vara bra till mycket. Det finns en chattfunktion där, och ett par gånger har jag och min mamma använt denna för att komunicera. Billigare än telefon om vi nu ändå sitter vid datorn redan. :-) Men det är inte funktionen jag tänkte skriva om. Inte heller om min mamma. Hon skrämde mig jättemycket.

Det blir kanske ingen betäckning i helgen.
För de ska dit idag. Och i morgon. Och kanske på lördag!

Äntligen kan jag dessutom släppa vem pappan blir. Han heter Bamse, och är en underbar rottweilerhane som vi kommit att lära känna genom mammas vänner och skroten. Bamses öde berörde mig djupt för några månader sedan. Rätta mig om jag har fel, men versonen jag har hört lyder:

Bamse kom från en barnfamilj som inte hade tid för honom längre. Men han fick raskt ett nytt hem, hos en som hade en äldre rottweilerhane sedan tidigare. Men den äldre herren gillade inte alls det nya sällskapet. De rök ihop, och fick aldrig göra upåp om vem som stod högst i rang, utan drogs isär. Det kan tyckas förnuftigt, men det ledde till att de blev aggresiva mot varandra. Bamse fick flytta igen.

Så kom han tioll skroten, där han numera är vakthund. I alla fall hund, för vaktar gör han antagligen bara då han tycker att det behövs. Enligt mamma, som träffat honom några gånger, är han helt underbar, härlig och snäll. Och vacker. Mamma hade honom i tankarna länge innan hon tog mod till sig och frågade om det var OK. Inget illa mot Max, Bonitas pappa, men det är någonting speciellt med Bamse.

Ikväll ska jag ringa mamma och höra hur det gick. Troligtvis är Catchy inte riktigt redo än, så det kommer att ta sig imorron eller på lördag. Men hoppas gör jag ändå!

Catchy och Max -09Max & Catchy förra vintern.

"Inatt jag drömde..."

I natt drömde jag att jag hade hund. En svart, liten valp, och vi lekte på framsidan av det hyreshus vi bor i. Jag förskte få henne att vara en duktig flicka. I drömmen hade jag sytt klart de tre klänningar vi ska göra i Textilen, och jag visade dessa för min lärare.
- Vad ska du göra resten av terminen, då? frågade hon.
- Jag ska vara med valpen! svarade jag.
Det var en oerhört löycklig dröm, och jag blev väldigt besviken då jag vaknade, och upptäckte...
1. Jag har ingen valp. 2. Jag måste fortfarande sy de tre klänningarna.

Det var bara att dra sig upp ur den sköna sängen med de sköna drömmarna och pallra sig bort till skolan. Men på lördag... då kanske drömmen blir till, på riktigt.

Valplängtan

             Annie vill ha valp

Såg du på Kunskapskanalen klockan åtta idag? Jag gjorde det. Programmet var inte så bra som jag trott, saknade delar som pappa berättat om. Måste ha uppfattat fel om programmets innehåll. Oavsett var det ett ganska tankevärt program om DNA och avel, om utseendefixering och strävan efter perfektion. Det visade hur människan påverkat sin bästa vän - hunden.

Men att se ett program om hundar, där mängder av valpar glimtade förbi, det är inte nyttigt för ett längtande hjärta. Jag vill ha hund, helst igår! På lördag ska catchy betäckas. Och förhoppningsvis (vi håller tummarna!!) så blir det valp för oss i sommar. I värsta fall blir det valp, men inte en Catchyvalp. Men blir det så illa, då kanske vi väntar ännu längre efter en liten, luden livskamrat.

Det är kul hur ljud och bilder kan påverka en. Nyss mindes jag knappt föra valpkullen, nu minns jag allt: dofter, ljud, mjuka pälsar, blöta nosar, kissfläckar, blå ögon och stora hundtuttar omgiven av hungriga små munnar. Det riktigt suger till i magen av hopp och förväntan. Min syster längtar inte, eftersom hon måste hjälpa till med dem, men jag, här nere, längtar så in i norden! fast hade jag haft en marsvinskör att se efter hade jag kanske inte heller varit lika peppad för en kull till ;-) Å andra sidan... jag är rätt tokig och konstig av mig... så jag hade nog uppskattat det!

                                 Valp


Kaninerna hare bra nu


Det finns inget ont som inte för något gott med sig! :-)

Aftonbladet.se

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6929050.ab


Världens bästa köp

Ett par kattögon
tindrar så,
I mörkret röda,
men i ljuset blå,
Som diamanter
i päls så len,
busiga tassar
och snabba små ben.
Vår lilla flicka,
en källa till skratt,
Det kan man kalla
vår lilla katt.
Med klor så vassa
men hjärtat så stort,
är hon det bästa
köp vi gjort.


Stora blå ögon


Kattmat

Idag åt hela familjen lyxmat. Danne stekte fläskfilé och potatisgratäng, och vår bäbis fick sin beskärda del av festmåltiden. Jag vet att katter helst inte ska äta fläskkött, men helt ärligt, så tror jag att de stoppar i sig värre saker på egen hand. Läste en artikel idag om torrfoder och hur bra det egentligen är, och min personliga åsikt är att man ska variera djurens mat: både torrfoder och vanliga matrester. Då borde man få en lagomt stabil kost. För enligt andra källor ska ju djur inte äta kakao, choklad, lök osv, för att de inte är gjorda för det. Logiskt, tycker jag. Ofta är logik det bästa man har, så lita på din logiska hjärnhalva. Det brukar ge positiva konsekvenser, i alla fall för mig. Sen är ju jag som jag är ;-)

Oavsett, så fick katten lite mat. Hon fick det som Danne rensade bort från köttet, alltså fettet som jag annars blir så kinkig över. Hon älskar det, särskillt fettet, det äter hon först. problemet är bara attd et är ganska segt...
Jag önskar verkligen att jag haft en videokamera, för det såg för lustigt ut, när hon fick tag om ena biten av fettslamsan, och biten med kött/fett gungade i takt med att hon åt. Det såg ut som en katt med jojo. och inte kunde hon stå still heller, utan hon gick runt, runt vid sin matskål. Här finns lite bildbevis:

Kattmat

Bildbevis

Bildbevis

Bildbevis

Bildbevis

Bildbevis

Bildbevis

Tillslut hittade hon tillbaka till matskålen.

Ser att det ligger en blå bläckpenna där. Hm, undra vems skrivbord hon snott den ifrån? Kattenm är mästare på att stjäla roliga saker från husses eller mattes skrivbord... jaja, det ska ändå städas lite i morgon, skulle ha gjorts idag, men tiden rann bara iväg. Och i morgon är det högskoleprov... önska mig lycka till! :-)


Snart blir det på riktigt...

Längtan

Äntligen har catchy gått in i löp! Parning om låååånga 10 dagar :D


Lite krasslig

Jaha, jaha. Kattfan ska börja med p-piller, den saken är klar. Går det bra, får hon  göra det ett tag, annars blir det sterilisering i sommar. Hon är en av alla katthonor som revirkissar inne när hon löper. Det är tydligen väldigt vanligt, men då jag aldrig haft katthona visste jag inte detta. Man lär sig någonting nytt varje dag!

Jag har varit krasslig, och inte orkat uppdatera bloggen det senaste. Ont i halsen och så. Blä för det. Nu blir det väl nya tag! Mitt påsklov är över om en dag, vilket känns tråkigt. Vart tog tiden vägen? Just nu befinner jag mig på en sådan punkt i livet då jag måste ställa den frågan. Studenten närmar sig, det är das att söka vidare och göra en massa arbetsprover. Plötsligt har allt vänts upp och ner och man vet inte vad man vill eller vad man orkar med. Tungt, men tur att jag har mitt jobb och tryggheten i att i alla fall kunna försörja min lilla familj.

Nu ska jag in i duschen och förhoppningsvis piggna till. Den lilla katten har hållit oss vakna i flera dygn nu med sitt krafsande och sitt jamande. Men nu verkar det vara över för denhär gången. Jag håller tummarna för en hel natts sömn inatt. Det vore helt fantastiskt. :-)

Förresten är det inte kul att skriva när ni aldrig kommenterar.

RSS 2.0