En liten update

Nu ska jag gå och sova en blund, men när jag ändå var inne på datorn tänkte jag bara säga att Gandalf överlevde flytten med Mycket Väl Godkänt! Inte rädd alls, snarare nyfiken och förvirrad. Och ibland väldigt sur, eftersom matte hade mage att stänga in honom i badrummet när alla roliga leksaker (möbler och kartonger) bars in. Men men. Han är överlycklig, nu har han dubbelt så mycket golv att jaga fötter på. Utförligare inlägg kommer väl, och lite söta kattbilder med. Just nu har vi fullt upp med att hitta allt igen :) Inklusive kattunge, eftersom att han har en förmåga att gömma sig i alla öppna skåp eller roliga & trånga utrymmen.
Jaja, Go' natt!

Gandalfs framsteg

Jag måste bara få skryta om Lillkillens framsteg! Även om det var ett par dar sedan nu. Jag sitter i skolan och har ingenting att göra (ingenting kul i varje fall). Och så kom jag på att jag kunde skriva lite om mitt gulliga vilddjur. Gaah, han har verkligen tassat sig in i våra hjärtan.

Häromdan stod jag och diskade, och som vanligt när man är i köket hade jag sällskap av Gandalf. Han satt tätt intill mina fötter och skrek åt mig att han minnsann också ville smaka det jag nu höll på med. och jag stod och förklarade att det inte var mat, utan disk. Men han trodde mig inte. Vi stod där en bra stund och pratade, om vad har jag ingen aning om, men han sa nog något i stil med: "Du är en dum matte som inte matar mig med det där du håller på med!"
Så plötsligt hoppade han upp mot bänken, men klarade inte att nå enda upp. Istället blev han hängande i tassarna några sekunder, stirrade häpet på mig och fick en häpen blick tillbaka. Han har aldrig ens försökt hoppa upp på bänken innan! Och han lyckades nästan.

Vi stod och pratade lite till, när han kaxig efter det första misslyckandet, testade igen. och lyckades! Vem som blev mest förvånad vet jag inte: Jag, för att han lyckades hoppa så högt, eller han, som upptäckte att matte inte alls lagade mat utan lekte med vattnet! Till hans förargelse stod hans matte och gnuggade en rolig borste mot en tallrik, men i vatten bara för att han inte skulle vilja vara med. Jösses vad sur han blev. Så lyckades han trassla in sig i diskstället, och matte bar ner honom från den roliga bänken.
Men jösses vad stolt jag var! Gandalf har lärt sig hoppa så högt!! Han, som knappt kunnat hoppa upp på datastolen!

Senare på kvällen satt husse och matte och åt choklad och tittade på Morden i Midsomer, och liten kattunge satte sig i mattes knä. Och försökte stjäla chokladen. Så nu vet vi att Gandalf kan hoppa, och att han älskar choklad. Jag hoppas att han njöt av det lilla han fick, för det lär han inte få ofta! Jag har ingen aning om det är farligt för katter att äta choklad, men det kan ju inte vara nyttigt. :) Men nu är han mer lik Matte än någonsin: Han är jobbig, ivägen, tjatig och pratig och älskar choklad.

Wiiie, livet leker!

När jag ändå håller på kan jag ju lägga upp de senaste Gandalf-bilderna också! Jag tog dem i helgen, efter att jag och Danne börjat packa. Ni kan tänka er hur överlycklig vår kattunge är just nu. Vi har byggt en lekplats till honom, mitt på golvet! Den består av en hel del kartonger och papperspåsar som man kan ligga i och tugga på... det roligaste måste vara när Husse är med och leker, då blir det jage bland påsarna! Wiie, livet leker!

Eller, hm, en annan version är att matte och husse påbörjat flytten och har packat ner böcker och en hel del köksgeråd i två banankartonger och åtta papperspåsar. Som husse inte vill att sjövild kattunge råkar välta.

 

Lekplats.

Leksak!

Kikhål!

Utkikstorn!

Jägaren närmar sig...

Jägaren från andra hållet...

Finn fem fel... (fyra tassar och en svans..)

Trött kattunge vilar efter ett pass på lekplatsen.

jäkla matte och den där förbaskade kameran!

Närbild :)


Ett litet inlägg!

Hejsan! Här kommer ett litet inlägg... fullt med de utlovade kattbilderna. Bonita har också tagit sig in på några av dem. Fotografen är min mamma, modellerna är Gråroll och Bonita, och kameran var en gång i tiden MIN :)

Puss

Latmask

Gos!

Gråtroll!

Jägare och Byte!

Gråtroll igen

Hand-tering av matte

Systeryster och Katta-strof.

Latmask!


Vika tvätt

Eftersom en söt valp bitit av mammas kamerasladd blev det inga bilder på liten grå att lägga upp på bloggen. JMen istället har jag söta bilder på när Gandalf hjälper miga tt äta upp tvätten. eller vika den, var det nog... ärsch, kul var det i alla fall!

Om någon undrar varför jag allt mer sällan redigerat Gandalfs ögon på bild är det för att han är lite naturligt rödögd, och jag vill inte röra det. Ibland vill jag försöka, men oftast ser det konstigt ut. Med mina numera "skillade" photoshopkunskaper vet jag att jag skulle lyckats. "Skillande"... ett typiskt Danneord och typisk svengelska. jaja, oavsett, så har jag hunnit lära mig en hel del i photoshop senaste året, och det är jag stolt över. Nu ska jag lägga upp mina bilder och laga mat till mig och min "skillade" pojkvän. :)

busungen

Klädfåtölj

Finn ett fel (Finn en katt)

Hittad!

På spaning!

Liten jägare

Närbild!

Och en trött klädjägare som vilar ut på brottsplatsen...

Utmattad jägare


Hundansvar

Det är nästan kul, att alla de valpägare vi hört av fått problem med att deras valpar tuggar sönder saker och ting. Men själva problemet är inte roligt, men det är lättare att lösa än vad man tror. Nyckeln är tålamod, de är valpar. Och det finns hjälp att få. Det finns jättemånga orsaker till att en valp gnager sönder dina favoritprylar. JKag har sammanfattat en kort lista över de vanligaste orsakerna:
- Dålig stimulans: din hund är uttråkad. Träna den, menatlt och fysiskt, så slutar den att äta upp favoruitskorna eller mobiltelefonen. Den orkar helt enkelt inte. 
- Trotts: din valp gör det helt enkelt för att jäklas med dig. Om det skulle vara så, vilket skulle vara välldigt svårt att bevisa, så måste du ta en tydligare ledarroll över hunden. Till det ger jag samma tips som för en hund med dålig stimulans. Din hund ska leka när du vill det, inte annars. Även om de flesta är slappa på den fronten är det i grunden så. men innan du blir hudnens ledare, se till att hålla mobiler, telefoner och märkesskor ur vägen.
- Osäkerhet: Många hundar blir stressade och osäkra när de lämnas ensamna på stora ytor. De är flockdjur. Avgränsa deras yta: bygg en liten hundgård inne, ha dem i endast ett rum och plocka noggrannt undan allt du är rädd om.

Din hund gör i regel ingenting för att göra dig ledsen. Den vill hålla samman flocken, och du är dens flock. Det hjälper inte att skrika, skälla, slåss. En hund förstår inte det. Olika människor ger olika råd, men jag tror personligen på dem som säger att hundar inte minns att de gjort fel. Du måste komma ihåg att rätt och fel är moral, som du uppfostrats till hela ditt liv. En hund föds inte med moralen. Deras mammor lär dem inte att inte tugga på skor. De har ingen aning om vad som är rätt eller fel - eller ens att det finns något rätt och fel.
Däremot blir de välldigt rädda när deras älskade matte/husse morrar hotfullt och skriker, skäller och viftar med händerna framför nosen på dem.Hade inte du blivit det? Självklart kryper de ihop och ser ynkliga ut när du får syn på den sönderbitna skon. Även om vi männioskor är känsliga som hösäckar iklädda pälsjacka, så är hundar välldigt känsliga för stämningar och förändringar. De märker om du stelnar till. Om du blir arg. Om du kryper ihop och knyter nävarna. De förbereder sig på att du ska bli arg och reagera - som du alltid gör när ditt kroppsspråk blir sådant. Hundens enda sätt att komunicera med dig är genom kroppsspråket, har du glömt det?

Jag visste inte allt det där när vi skaffade Catchy. Det är lärdom jag skaffade mig då, senare och nu. Inför nästa hund. Något annat är att vi människor gärna romantiserar vår värld. Vi tror på en massa trams "bara för att det skulle vara så sorgligt om det inte fanns något att tro på". Gud, övernaturliga väsen, spöken... sanningen är enkel. Det är därför den är så svår att acceptera då man förväntat sig något enormt.
Många gillar Ceasar, mannen som talar med hundar. Jag rekomenderar Hundcoachen i Sverige, Fredrik Sten. Hans metoder är simpla. Därför fungerar dem. Det är inget "tala med hundar". det handlar bara om att vara en tydlig och bra ledare för sin hund. Se hans program, köp hans bok, sök till honom. Ge inte upp.

Min älskling...

Jag är otroligt ledsen för att Bamses familj gav upp. Han var en helt underbar liten hund, och jag hoppas att han finner sig väl hos den nya hussen. För annars är det Blå Stjärnan som gäller. Såsom han har blivit behandlad nu kan han lätt bli farlig. Jag är, ärligt talat, förbannad på alla människor som bara ger upp så. Inte personligt arg på hans forna familj, utan arg i allmänhet. Vi människor har ansvar. Vi måste ta vårt ansvar. Man skaffar inte en gullig valp, skiter i att ge han vad han behöver, för att sedan dumpa honom. Jag önskar innerligt att mamma låtit mig ta honom. Trots att jag vet att jag inte skulle fixa det: jag erkänner det. Jag har nästan ingen tid och inte den kunskapen att ta en hund som hamnat fel. Men jag vet att jag kan fostra en hund från början. När jag har tid. Det jag inte vet tänker jag lära mig. Det är mitt ansvar som hundägare. Jag tänker efter före, innan det är för sent. Jag hoppas att någon läser det här och inspireras av det. Och gör samma sak. tar sitt ansvar. Det är tungt, man förslorar sina kära ägodelar, men man vinner en vän. En trogen vän.
För resten av dennes liv.


Djuren i våra liv-montage

Titta, ett gulligt Montage som Danne gjorde i Photoshop :)

Dannes djurmontage


Datakatt?

Gandalf försökte lära sig att använda internet idag. Hm... låt säga att jag föredrar Datamöss framför datakatter. Men jag är stolt! han lyckades inte bara komma in i sökrutan, han lyckades även både skriva och klicka på sök. fast jag som hade tänkt läsa färdigt mina nyheter blev väl mindre glad... 
Såhär gick det:


Svar på Kommentar!

Just nu hjälper Gandalf Danne med att vika tvätt. Eller snarare, han försöker förstöra Dannes tvättvikning genom att skutta framför fötterna på honom. Han är ett vilddjur!

Gandalf är en äkta Blandraskatt, fader okänd. Enligt hans uppfödare (min mamma) är han av den galna kattrasen Al Qaida-katt. Andra passande namn är Monster. Busunge. Vilddjur eller Bustroll: kärt barn har många namn. Men någonstans i hans gener finns det Ragdoll. Och jag antar att han innehåller lite studsboll ocksåm, eftersom han studsar omkring på golvet just nu. Men det sista är bara en liten teori jag har.

Förresten, på tal om galen katt! Gandalf lekte Flyttkatt eller någonting sådant i morse. Han hade i alla fall väldigt kul i min väska.

Katttroll!


Det går inte.


Min busiga ängel

Det går inte att vara arg eller ledsen när dessa ögon tittar upp så oskyldigt från golvet. Det går inte att komma hem trött eller på dåligt humör när dessa underbara ögon och det pipiga mjauandet möter en i dörren. En sak är helt säker.
Djur förgyller livet. 


Ärligt talat?

Rubrik:
                                  Aftonbladet

Artikel:
                  Aftonbladet


Jag säger bara: Ärligt talat? Vem på aftonbladet hatar rasen rottwieler? Läs sista raderna. Förtjänar en händelse där en pojke fått några små sår i armen då han lekte med sin kompis hund, den rubriken? Vad har hundens ras med det hela att göra? Killen blev ju "omplåstrad"... Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det är en sak om han blivit biten i ansiktet och opererad i flera timmar då han överfallits av en hund...

Som det verkar när man läser artikeln lekte han fel med en alldeles för ivrig hund - ägd av en barnfamilj. Han blev antagligen rädd, men knappast allvarligt skadad. Skulle det bli en artikel om varje gång något liknande hände skulle aftonbladet aldrig skriva om annat. Hur många gånger har inte Catchy råkat missa bollen och nafsat mig? Eller Bonita? de är "farliga rottwielers". Förbjud idioter till reportrar. Inte glada hundar. 


Lite Gandalf-bilder

Jag tog lite kattbilder idag. Gandalf är ingen bra modell. Han står inte still. Men när han väl fastnar på bild - Wohoo, vilka bilder! Finns det någon sötare kattunge? Han har busat sig rakt in i våra hjärtan. Han är helt enkelt underbar.
I natt lät han oss inte sova mer än ett par timmar i streck. Men vi avgudar honom ändå! Hur kan man bli arg på något så sött som spinner så mysigt så fort man vidrör honom?


<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3


RSS 2.0