Ridbilderna

Här kommer ett helt onödigt inlägg fullt med dagsfärska hästbilder!

Bohus fästning ur än mindre bra vinkel

Här stod vi och väntade på hästägaren.

Vy från gården

Gårdsplanen

Gårdsplanen

Mot hagarna

Infarten

Stallets hjärta - gödselstacken!

Utfarten från stallet

Tja, som ni ser på bilderna är det mellan 6-9 grader kallt. Brr... Om ni trodde stall eller manege var upopvärmt, då hade ni fel! Stallet är några plus varmt, om man minns att stänga dörrarna. Glömmer man det blir det iskallt, och hästarnas vatten fryser till is i sina ledningar. :) Glöm inte att stänga dörren!

Världens vackraste hingst

Syrrans favvo: Daytona

Arabkacklet Turbo

Mittard

jag och Lillen

Jag och Lillen igen

Jag och Lillen igengen!

Mamma på Arras

Igen

Riddax

Paret Galna

Jag & Lillen

Mi Madre igen

Mamma, Jessika & Arras

DanTheMan på Arras

Danne får en ridlektion

Närbild

Annie leker ryttare



Lillen sjunger lite...

Hästarna i hagen

Och äntligen hemma igen!

Djuren delar korg

Kattkjam

Gandalf är vaken.

Gloria Gråtroll är också vaken

Gandalf har somnat.

Och Gråtroll har sin egen hundkorg :)


Bilder blir det

Jaha, jaha.
Vad har hänt ida'?
Ingenting,
vi red omkring
och Annie blev kickad
av Stumpan!

Nja, typ sådär var det. Idag har vi varit på Marieberg Gård, och ridit! Jag, mamma och min Danne var iväg och träffade min gamla medryttarhäst och hans dräktiga flickvän. Hästarna heter, om ni nu vill veta det, Mittard "Lillen" och Arras P "Stumpan". Lillen var min medryttarhäst än gång i tiden. Jösses, det var fem år sedan ungefär som jag blev hans medtryttare, något jag gärna blir igen. Kruxet är ju bara att jag numera bor 26 mil bort...

Till saken. Jag lyckades bli sparkad. Arras skulle sparka Lillen, eftersom han stod för nära hennes rumpa. Men jag råkade stå där så sparken träffade mig istället. Rätt på vadmuskeln. Det gjorde sådär, vad ska man kalla det, vrålont? Men jag satt glatt upp och red efteråt, för det värsta försvann och blev till något som mest påminde om en jävulsk träningsvärk. Nu ligger jag på en köksstol med benet i högläge och kan med nöd opch näppe gå. Muskeln, som var varm då, har kallnat och blodet rinner trögt genom det ömma partierna, vilket gör att hela vaden är svullen och stel. Jag kan inte böja på foten ordentligt eftersom det strålar upp i vaden. Men jag kan lova en sak: DET VAR VÄRT DET! Att få sitta till häst, känna rytmen av trav, skritt & galopp, höra hingstens frustningar och det bekanta ljudet av ekon i manegen: det var som en dröm. Men alla drömmar vaknar man ur. :)

Ja, nu sitter jag här som sagt. Och eftersom jag inte kan gå ut med vovvarna har jag gott om tid att skriva en truddelutt här - och lägga upp bilderna från resan. Pappa var en ängel förut och kom hit med en sladd till mig, så att jag kan få ut dem ur mobilen. Tackar!! Jag ska bara brskära och kolla igenom bilderna sedan ridningen, sedan kommer de också upp. Men först: resebilder!! Dessa skilldrar bilresan till Oskarshamn :)

I husses knä



I husses knä



I husses knä



I husses knä



I husses knä



I husses knä



I husses knä



I husses knä

Och sedan en bild på när Gandalf anländer i Göteborg!

Möte



Möte



Några dagar senare, när kattungarna återupptäckt varandra, så ville mamma gosa med dem :-) Familjekram!!

Kram



Kram


Det är som sagt mobilbilder, så våga bara klaga på bildkvalité!

Ett litet misstag

Jag upptäckte just något. Jag sitter just nu vid min lillasysters dator, som har ett sådant där sd-minnesutag. Som jag tänkte använda. Det var bara en liten detalj jag hade missat: att mitt minne inte är ett sd-minne utan något mikrominne. Så ni får glatt vänta på de gulligaste bilderna tills imorron, då jag har tänkt besöka min kära fader. Han borde ju ha någon kabel för Eriscsonsmobiler. Nu ska jag spela några tvspel med systern och sambon, så hej då!

:-)

Nu kommer bilderna!

Nu uppdaterar jag tidigare inlägg :-) Jag måste gå till pappa för att låna en kabel för att föra över bilderna från mobilerna, men här kommer de som är tagna med min RIKTIGA kamera!

Olikt tidigare inlägg går jag tillbaka och uppdaterar gamla inlägg istället för att bifoga alla nu, det känns lite rooligare om de kommer i rätt sammanhang :-) Och när jag ändå håller på kan jag lägga upp lite bilder från Bohus. Kattungarna leker glatt med varandra, det har inte varit några problem alls mellan dem. Tvärtom! Och Gandalf verkar komma ihåg hundarna, han är inte alls rädd för dem utan springer glatt mellan deras ben. De är lite läskiga när de springer, dock, eller när de skäller. Annars står hans största utmaning i att vinna mammas gunst: Kattmammas! Tenshi är inte alls förtjust i att få ytterligare en kattunge hit, särskillt inte när den hon har kvar envetet vägrar sluta dia. Vid fyra månaders ålder förstår jag att kattmamman blir en aning irriterad...

Jaja, som sagt! Bilder, var det ju. (Nu förstår jag uttrycket syskonlika: så olika att man inte tror att de är syskon men inte vill förolämpa modern eller fadern genom att antyda att någon av ungarna inte är deras... men då man ändå vill vara artig och säga något snällt!)

Mamma Tenshi



Mamma Tenshi igen, på rymmen för sina förföljare



Förföljarna...



... som tappade bort sitt byte.



... utan måste leka på egen hand istället.




God Jul!

Här kommer fyra små bilder på jyckarnas julafton och på deras julklappar, som i övrigt var mycket uppskattade. :) Vår kommer väl om någon dag eller två, men det finns bilder på det också :) Gandalf har vågat sig ut och fått julbord han med, och busat med Dannes kusiner Emma&Julia. Klapparna är öppnade och presentsnörerna är SÅÅ kul att busa med!

Jag kommer som sagt uppdatera med mer bilder, så håll utkik! Nu till Bonita (som för övrigt är inne i höglöp)
och hennes vrålhungriga och nybadade mamma Catchy :D God jul!

God jul!



& Gott nytt år



Ha kul



och många gråa hår!

 

UPPDATERAT: Julbilder från Oskarshamn!

Familjegos!

Gandalf hjälper morfar med julgranen :)

Och deltar vid julbordet :) Mums för köttbullar!

Och underhåller kusinerna :)

 


God dag!

Här kommer ett sånt där kort, onödigt inlägg som ingen läser. Gandalf är kaxig och busar för fullt i det stora huset. Han leker jage/kurragömma med Danne och spelar fotboll med en hasselnöt. :)

Snön var inte så djup som jag trodde, men den är vacker. Det är nästan varmt ute, runt 1 plusgrad! Där hemma är det ochså snö, i alla fall så mycket att man inte ser gräset :) Och det räcker! Catchy är överlycklig och Bonita börjar så smått fundera på om det inte är så illa, ändå. Om mamma tycker om det, då måste hon också tycka om det!

Jag kastar en blick på lille Gandalf där han just nu tar en rast på vardagsrumsgolvet. han är för söt! Och så frammåt! Det ser ut som om han ler. :) Vi hade en så mysig morgon. När det började bli liv i huset kom han krypande upp på min bröstkorg, låg där och spann/sov en stund innan han försvann igen och kom tillbaka. Om jag råkade vara så dum att jag lagt mig på sidan jamade han tills jag snällt lade mig på rygg igen. Bortskämd? Hm... inte alls...

Suck, snart mat. Just nu händer det ingenting. Som vanligt, dagen före julafton! Det är nog den segaste dagen på året. Men men, nu ska jag gå och pussa på Gandalf, och Danne om jag har tur :) Det är inte alla tjejer som har turen att ha TVÅ älsklingar :D


UPPDATE:
Lite lekbilder med vår stackars reskatt :-) han verkar lida sååååå svårt av allt resande! ;-) Eller hur?

Tokkatt!



Buskatt!



Cirkuskatt!



Studsarkatt!



Stollekisse!



Inte direkt räddhågad, inte!


Go'kväll!

Jag och Danne går och väntar på att morföräldrarna och mormorssystern och hennes make skall komma in genom dörren. Det råder snöstorm ute, och natten till idag var det 18(!)grader kallt. Jösses, vart är jag? Småland eller Antarktis?!

Magen börjar knorra så smått, och maten står på spisen/i ugnen. Vet ni vad jag skulle skriva om? Jo, jag ville bara berätta att vi just såg Gustav II, jag, Danne och Gandalf. Eller, Gandalf sov i mitt knä halva filmen och i Dannes lite då och då. Så han såg inte så mycket. Han vaknade till ibland och kom ihåg att spinna lite innan han somnade om igen. Det finns lite bilder på det, som jag får bifoga då vi är framme i Götet. En härlig film, trots att man sett den ett par gånger :) Vår katt är hm... nästan inte lika bortskämd. Än...

Jag tänkte testa och ladda upp en bild nu, det kan hända att det inte fungerar eftersom att bilderna är så högupplösta. Dannes morföräldrar har inte det snabbaste internetet, direkt...


:)



Oh, det funkade!!
Nu kommer dem!! Allt händer på samma gång. :)

UPPDATERAT:
Vill ni se bilder från tv-tittandet? Hm... det fixar vi! :-) Snacka om cool liten kille, ny i huset och allt!

I mattes trygga famn...



Vår



Ett nytt försök...

Nu provar jag att lägga upp bilderna igen... vet inte om det fungerar bättre idag. Men men :) Det finns inte så mycket annat att tillägga just nu, kattungen sköter sig finfint och vi väntar på att bli serverade pannkakor. Jo, igår fick Gandalf lite lax. Som han slukade. Dannes morföräldrar har svårt att komma ihåg vad han heter, så han har fått smeknamn som Alf, Hubert, Fredrick... ja, listan är lång och jag minns inte alla. :) Själv håller han sig snällt på rummet mestadels, men då och då vågar han sig fram.

Jaja, det verkar inte fungera idag heller. Jag ger nog upp... bilder får vänta tills vi kommer till Göteborg. Men som kul kuriosa måste jag bara säga en sak till: Gissa vad Gandalf har som spade till sin balja under Oskarshamnsbesöket?


















... en sådan där sak som man skrapar bort tapetrester med!

Tjoho!

Solen skiner, och det är runt 15 minus ute! Vilket vinterväder...! Snön ligger djup och gnistrar, vilket är underbart att se inne ifrån husets värme. Ut går jag antagligen inte mer idag. Fast 15 minus är inte så kallt som jag trodde att det skulle vara. Luften blir vass, annars är det ungefär som runt nollstrecket.
Men nu var det ju inte vädret jag tänkte skriva om, utan odjuret. I går kväll var han en liten ängel: han låg på mitt bröst och hindrade mig från att läsa. Sedan somnade han bredvid mig, och jag tror att han låg där en stor del av natten. Överlycklig över att ha oss så nära. När vi valnade blev han lika glad, men busig. Då tuggade han lite på mitt mumsiga hår, och på mina smarriga fingertoppar. Sedan lade han sig tillrätta vid Dannes mage.

Han fick vara ensam, instängd i vårt sovrum, medan vi var i stan, sedan dess har han smygit runt i huset. Han vågar vara på undervåningen nu också, dock är han väldigt rädd för Dannes morfar, Georg. Det är lite komiskt, tycker jag allt. Han borde vara rädd för Christl istället, Dannes farmor, för hon hotar med att använda honom som dammvippa.

Nu har han ägnat en bra stund åt att klösa på soffan (inte uppskattat) och ha stolleryck över golvet och uppför trappan. Vilken yta han har till sitt förfogande! Såhär mycket har han aldrig kunnat springa förut. :) Han verklar lycklig. Sedan höll han oss sällskap en bra stund, liggandes på en tom stol.

Jag har två bilder som jag tänkte lägga upp. Denhär datorn har inget bildprogram, inte ens paint, så jag kan inte göra något alls med bilderna. Inte ens beskära dem! Men men, finn en katt...

Det tar jättelång tid att ladda upp dem...

fem minuter senare...

...

Oh, snart laddas den första klart!!

...

Men hallå?

När som helst...

När som helst nu...!

Har den hängt sig!?

Äh, får försöka lägga upp dem senare, det här verkar inte funka... :(

...

Men BLÄÄ vad synd!

UPPDATE: BILDER

Gandalf i



Gandalf på



Gandalf utforskar



Gandalf får syn på mig!! AAHH!



Husse räddar matte.




Hej hej!

Nu sitter jag i Oskarshamn :)
Jag ville väldigt gärna skriva hur det gick för kissekatten att åka bil i två timmar. Tyvärr har vi glömt sladden till mobiltelefonen, där söta bilder från färden finns. Såhär var det: Lille Gandalf blev lite förrvirrad av all packning, och jag tror allt att han var lite nervös när Georg och Christl kom och hämtade oss. Sedan blev han instängd i den där hemska buren. Först när buren stod still i bilen började han klaga, men det gjorde han sedan med jämna mellanrum hela vägen. Det blev två korta stopp, ett på en bensinmack, där Gandalf fick lov att sitta i husses knä, och sedan ett lite längre på en loppis. Den sista biten satt han i husses famn... eller snarare låg. Bilder på det kommer så snart vi får tag på en sladd.

Sedan släpptes han ut i det största hus han någonsin sett, och där smög han runt hela kvällen. Men han verkade snarare avvaktande än rädd, för busig var han! Och han hade inget emot att bli buren och nu rusar han omkring i hela huset, sjövild! Han är för härlig! Coolare katt har jag aldrig sett. Han har gått på lådan jätteduktigt också, så helt klanderfri är han. :) Än så länge...
Nu återstår två (en och en halv) lugn dag innan nästa lass människor dyker upp här. På tisdag kommer Christls syster och hennes man. Sedan dröjer det till julafton innan kusinerna trillar in. :) Då blir det nog liv i huset! Jag tror att Gandalf kommer att fixa det galant. Han är så duktig!!

Och nu har jag skrytit klart för ikväll. :) Dags att slå in julklappar!

UPPDATERAD: BILDER

Norrbylund



Gandalfs matplats :)



Räddhågad upptäcktsfärd




Catchys julklapp

Woho! Det är rätt kul att kika på bloggstatistiken numera! Det finns uppenbarligen ett fåtal läsare därute :) tackar så mycket!

det finns snö i Bohus, påstår mamma. Ett tunt lager som man nästan kan göra snöbollar av... vovvarna är överlyckliga, i alla fall Catchy. Bonita är lite tveksam, efter att ha fångat en exploderande snöboll i munnen... Här i Småland har vi en decimeter snö, men enligt en säker källa (mamma) är snön en halvmeter djup hos min farmor uppe i Hallstahammar. Åhh... fast det är tydligen 15 grader kallt... Brrr... tackar vet jag Småland! 

Om En och en halv timme (cirkus) åker jag, Gandalf & Danne med hans morföräldrar till Oskarshamn. Spännande! just nu sitter jag iförd morronrock med lille Gandalf i knäet. Mysigt! Jag satt och sorterade lite bland alla mina bilder...vet ni hur många jag har? Tja, en aning för många, kan man tycka:

För mycket bilder...



Oavsett, så hittade jag en söt Före och Efter-bild på Catfhy från förra julen. Kvalitén är väl sådär, eftersom att de är tagna med mammas något obra digitalkamera. Jag tyckte de var lite söta, så jag lägger upp dem nu före jul för att skapa lite julkänsla här på bloggen! Catchys julklapp:

Catchy hittar sitt paket...

Catchy hittar sitt paket...



Catchy har helt själv öppnat sitt paket!

Catchy har helt själv öppnat sitt paket!



... Grisöra! På tal om det måste jag ut och köpa julklappar åt djuren när vi är i Oskarshamn. Det är ju ett måste :) Alla ska ju få julklappar, eller hur? Nej, nu kurrar min mage. Jag ska nog inte äta grisöra, däremot har jag Vörtbröd hemma! Julfrukost. Kaffe drack jag för en timme sedan.

Bizzingar!

Så... nu sitter jag här och känner mig alldeles groggy. Jag har en kopp te bredvid mig och känner mig äntligen mätt efter en väldigt sen frukost. Efter tre ipren och en alvedon känner jag mig piggare, men huvudvärken vägrar ge med sig. Så är det att ha migrän. Eller att lida av det, snarare. Idag var en sådan dag då jag verkligen led utav det. Det var skolavslutning idag, och jag vaknade strax efter sex för att ha gott om tid att göra mig fin. Istället kände jag det där karaktäriska dunkandet i pannans vänstra sida. Jag tog en tablett och hoppades på förbättring. En timme senare hade det inte givit med sig, och jag bestämde mig för att vara hemma. Ursch, migrän är det värsta som någonsin kan hända. Man är tvingad att ligga orörlig och blunda, kan inte lyssna på radio eller tv eftersom ljudet får huvudet att dunka... enda tills det går över, men för det krävs det att man tar tabletter.

Så jag steg ur sängen kvart över två idag, men min migrän har ännu inte övergivit mig helt. Håller jag mig bara hyfsat stilla så kan jag stå ut med det, men som sagt, jag känner mig groggy. Jag ogillar att sova så pass länge på morgonen, det känns som om man slösar bort dagen. Och när man tänker på vad man missar: lärarnas flummiga luciatåg, julbord och kareoke med vännerna, så blir det hela knappast mindre trist.

Det är då man uppskattar att man skaffat katt. För vem var överlycklig över att matte stannade hemma hos honom? Gandalf så klart. Han tillbringade morgonen (och halva eftermiddagen) på min bröstkorg och mage. Ibland skulle han upp i mitt ansikte, ibland ville han bli klappad. Och sedan ville han tugga på mina fingrar. Och jag kunde bara ligga där och muttra genom mitt tandskydd, halvt lycklig och halvt irriterad.

Den 26 december blir Gandalf fyra månader. Jag tror att han kommer tappa sin första tand snart. Plötsligt har hans intresse för att tugga på fingrarna (och allt annat han kommer åt) exploderat. Innan har han bara bitit mig sådär när han busar, nu gör han det irriterande ofta. När han låg i mitt knä och såg mig äta min frukost tröttnade jag på att ha de där små tänderna i lillfinger, så jag placerade honom framför hans torrfoder. Och han började äta! Det såg jag som ett tecken på att det verkligen kliade, annars ratar han sitt torrfoder om det vankas godare föda (såsom mattens frukost).

Jaja, nu ska jag återgå till att tycka synd om mig själv. Och ni ska äntligen få lite kattbilder. :-) På grund av mitt tillstånd tänker jag inte retuschera dem. Enjoy!

Flyttkatten:

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)

:)


Underbart...

Jaha, min dator är tillfälligt ur funktion, så det blir att vänta lite till med nya kattbilder. det mesta i mitt liv måste vänta på grund av det. Jag snodde dannes bärbara dator för att kunna plugga, men det var trögt att skriva på den, och jag saknar mina filer. Därför undviker jag allt som har med datorer att göra ett par dagar framöver.

Dock har jag några smått roliga bilder på den lilla kattungen. De är antagligen värda att vänta på, jag hoppas det i alla fall. Snart är det jul, vilken jag, Danne och katten firar i Oskarshamn. Vi får se om julgranen håller! Jag kommer aldrig att lämna ifrån mig min kamera, den saken är klar!

Igår sorterade jag papper och hängde tvätt. och självklart foick jag hjälp av Gnadalf :) papperstussar är jätteroliga...

Förlåt mig

Förlåt för att jag inte uppdaterat Cannea särskillt mycket nu på senaste, men det har hänt en hel del i våra liv. Jag och min söta lilla pojkvän har flyttat ihop, så det har varit en hel del att organisera och städa. Vi har ännu inte kommit i ordning, eller vi är inte nöjda med det vi har. Det saknas en gardinstång och allt mitt julpynt är spårlöst försvunnet. Det känns sådär. Dessutom är det två väggar kvar att täcka med något kul, men vi har inga idéer. men det får stå tills efter jul.

Förutom det så har vi båda haft jättemycket i skolan just nu. Dock tror jag inte att jag har mer prov den här terminen. Det ska bli väldigt skönt med jullov! Först ska vi packa in oss i en bil och fira jul i Oskarshamn hos Dannes underbara morföräldrar, sedan ska vi hoppa på tåget från Kalmar till Göteborg för att vara hos mina föräldrar över nyår. Jag är bra nyfiken på hur Gandalf kommer att reagera. Först en jul på ett nytt ställe med en massa nytt folk (stackars katt) och sedan en fem timmars tågresa till ett ännu läskigare ställe, som han kanske rent av kommer ihåg! Med två stora, svarta, läskiga demoner.

Nog om Gandalf. Demonerna i fråga, Catchy och Bonita, har förrestem fått det lite jobbigt hemma. Bonita har gått in i löp, vilket inte uppskattas. Catchy morrar åt henne och Bonita luktar sig förrvirrat där bak. "Va? Är det jag som luktar?". Till råga på allt har mamma införskaffat varsin refexsele/väst åt vovvarna. Bonita är inte alls glad. enligt mamma sprang hon och kastade sig ner på sidan för att bli av med den. Men nu syns våra vovvar i alla fall! Förut var de ju osynliga i vintermörkret.

På tal om det måste jag bara sucka för mig själv och titta upp mot himlen. Vinter? Nu har miljöförstöringen gått för långt. Det är typ två veckor kvar till jul, och vi i Växjö har inte haft snö än enda gång. Frost har vi haft typ två gånger... vad nu? Förra och förrförra året hade vi jättefina vintrar här nere. Mer snö än vad jag sett sedan snöovädret på 90-talet (-94 eller -95?). Jag är inget Fan av snö, men hellre det än regn. Hellre det än råd, fuktig kyla. Jag har varken vinterskor eller vinterjacka, så jag kanske borde uppskatta regnet ändå...

Jaja, nu ska jag återgå till lektionen. Läraren är sjuk och vi har inget att göra. Inspirerande! Så nu ska jag vara duktig och se om det finns något annat kul att hitta på. :) Kramar!

Oj, jag glömde nästan! Bamses nya hem verkar vara helt toppen. Han är hos en som verkligen kan rasen Rottweiler. Enligt mamma, som har mejlkontakt med honom är hans enda problem nu att han gärna snor maten på bordet... jag kan inte beskriva hur glad jag är över att det går bra! Jag avskyr att tänka mig de små sötnosarna som jag såg födas, i fel händer. Tänka att de kanske blir illa behandade. Eller värst av allt: oälskade. I mitt hjärta kommer de fem valparna alltid att ha en särskilld plats:
Bimbo, Bamse, Balder, Birka & Bonita.


Växjö Domkyrka


RSS 2.0