Lady, Lasse och Flocken

Idag hände något oväntat men roligt!

Vi var ute med Lady när vi träffade på en jättehärlig äldre man med en golden retriver vid namn Lasse. Ursnäll och go hund och lika härlig ägare. Lady tyckte att Lasse var jättefarlig men samtidigt väldigt roligt. Det tog inte lång tid för henne att inse att han kunde bli en lekkompis, även om det tog en stund innan hon slutade skälla ut honom. Men när hon väl fattat att han inte tänkte äta henne till kvällsmat, då hade de riktigt roligt ihop!

Vi stod länge och pratade med Lasses ägare, och rätt som det är nämner han en hund (som jag tror han sa tillhörde hans son), som är Lasses lekkamrat. Han beskrev en hund på 60kg som påminde om en labbe men som var blandras. Då började klockor ringa i mitt huvud, och i min sambos, och genast började vi fråga ut hundägaren om mer detaljer. Och jovisst, hunden hette Bamse. Ägarna Andreas och Malin. Ja, de bor också här i Backa. Hm...? Jo, det måste ju vara samma Bamse som mamma sålde för två år sedan, samma Andreas som tog med sin gigantiske, fina hund till träffen för ett tag sedan. Och jajjamän, det var det. Så vi bestämde att vi ska ses i morgon, med Bamse, Ladys storebror.

Knappt hinner vi säga det, förän tre hundar dyker upp längs med cykelbanan. Det var Bamse, hans kompis/familjemedlem och en liten pudel. I andra enden av kopplet går Bamses ägarinna Malin och den mysige mannens fru. Så det blev en syskonträff redan ikväll! Båda var lika fåoinga (skällde ikapp och sprang åt andra hållet) men det tog inte särskillt lång tid förän de lugnat sig och alla (utom den lilla pudeln, som var gammal och förståndig) sprang runt runt och lekte. Lady blev väldigt osäker men efter en stund insåg hon att flocken inte var farlig, och slutade skälla varje gång någon oväntat vände sig mot henne.

Trots att det var regnigt var det riktigt trevligt. Jag trodde att Lady skulle vara helt slut när hon kom in igen, men nej då! Då hittade hon en ny (dock något ovillig)lekkamrat: katten!

Men men. Vi har sagt att vi ska träffas igen i morgon. För Lady är dessa tillfällen guld värda! Danne tog lite bilder på Lady & Lasse med sin mobil. Dock stod de inte stilla så länge, i alla fall inte Lady. Lasse, något överviktig, orkade inte riktigt lika mycket. Men medan han låg och blev kliad spranf unghunden och hämtade kottar och pinnar. Så hon hade lika roligt ändå.

Det är kul att Lady & Bamse bor i samma område nu!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0