KATTUNGAR!

Vet ni vad som hände hos Familjen Brickman på SkolväGen Förra veckan? Jo, en tonårsGraviditet toG slut. I dess ställe Finns nu två söta kattunGar!!
Pappa mejlade miG tre bilder till bloGGen. Se själva hur söta de är. Mamma har inoFFiciellt döpt dem till Knorrhane och Piplarsson. De är två stycken och antaGlien av samma kön.

Och undrar ni över varFör jaG skriver G och F med stora bokstäver? Jo, den nyblivna kattmamman är antaGlien boven i dramat, men eFtersom att vi inte kan bevisa det så kan vi Förklara det hela med att min bärbara dator har druckit en skvätt kaFFe. G och F tyckte tydlien inte om det, För så länGe man inte skriver med versalerFuGerar de inte. MellanslaG FunGerarberoende på var man träFFar. EFtersom att mitt bärbara modem krånGlar våGar jaG inte Flytta det bara För ett bloGGinläGG. Men i FortsättninGen kommer jaG skriva på min stationära dator. Det krånGlar också, men inte på det här sättet.

Jaja, nu så Får ni studera kattunGarna i Fred!

Pappas bild

Pappas bild

Pappas bild


Anza & Atlas

Nu tänker jag lägga upp en massa bilder på våra två mest älskade vovvar! Eftersom jag inte har photoshop på denhär datorn är de kanske inte så jättefina, bilderna. Jag måste ändra en inställning i kameran, men  har inte hittat rätt ännu. Jag är inte riktigt nöjd med färgerna i den, och jag orkar inte läsa bruksbeskrivningen utan vill lösa det på egen hand. Det går att ändra i efterhand i photoshop. Om man nu har det på datorn!

Jag måste också passa på att lägga upp några bilder på min pappas katter, Anza (hona) och Atlas (Hane). Anledningen till det är att jag råkade ta några (enligt mig) väldigt fina bilder på dem. Nu ska jag skynda mig att slutföra inlägget, klockan börjar bli Sent!

Mys i extrasängen

Bonita

jage

Catchys pinne!

Bonita

Bonita försökte förgäves springa upp till sin tvåbenta mamma men insåg att kanten var lite väääl hög...

Danne och Bonita

Tenshi!

Atlas - S*Vättungens Alrik Runsten

Atlas - S*Vättungens Alrik Runsten

Atlas

Anza - S*Stars Hollows Kansas

Anza

Anza

Anza

Anza

A little update

Jag måste bara uppdatera lite snabbt. Jag har en del gulliga bilder från vår lilla skogspromenad idag, men dessa orkar jag dock inte lägga upp i kväll. Men den som väntar på något gott! Jag lovar inte att de kommer i morgon, men jag lovar att de dyker upp senast på torsdag!

Det var däremot två-tre saker som jag ville skriva. Nu är det i och för sig några (i alla fall ett par) veckor sedan, men jag ville komma med lite Viktuppdateringar angående tre av valparna.

Balder väger nu över 28 kg.
Bamse väger minst  21 kg.
Lilla, lilla Bonita väger minst 19 kg.

Sedan vill jag bara berätta för hela världen hur underbar Bonita är. Jag vill skänka henne ett leende. Jag älskar henne verkligen. Hon är alltid så glad och överlycklig, helt fullkomligt stormförtjust i sitt liv och tillvaro. Jag blir så glad och lycklig bara genom att titta på henne. Vilken livsglädje!

Till alla er som tycker att en hund bara är ansvar, att man ska leva livet innan man skaffar sig en.
En hund är livet. En hund är en del av livet. En hund förgyller livet.

Stor dag för Valp

Idag är en stor dag för Bonita. Eller i alla fall för oss som är hennes stolta, galna ägare. Hon har nämnligen... *trumvirvel* tappat sin första tand!

Tanden

Hon har haft en jobbig helg, vår valp. Vi har varit upp till tio pers i huset! Först och främst husets vanliga medlemmar, Mamma, Nea och Xsenia, sedan plusmedlemarna Danne och jag (Annie). Sedan kom min moster Mimmi ner från norrland för att se Madonna, och med sig hade hon en kompis vid namn Nina. Och idag, innan de hann överge oss igen, dök tre bekanta figurer upp, två från Blekinge. Det var Mari Lundbladh med mor och bror och knasig liten vovve. En liten trasselsudd vid namn Ture.

Ture

Men nu är alla borta (inklusive lillasystern Nea). Så nu kan Bonita dö på köksgolvet ett tag. Det har varit en ganska tuff dag för liten valp. Men omtyckt verkade hon i alla fall vara. Bonita, valpen med de söta öronen.

Den lilla överraskningen!

Det är kanske inte så mycket att komma med, men jag har pillat ihop en litet stamtavla! Dock kunde Max ägare inte komma ihåg vad Max mamma hette, så den informationen måste jag lägga till med när hon hommer hem från Umeå. Men det kan ju vara kul att komma ihåg sina valpars förfäder trots att man inte själv känt dem. Personligen kände ju vi Catchys pappa och delvis mamman. Jag ska be mamma att be Karin att kolla upp vad Snoddas och Ritzies föräldrar hette. Men två generationer tillbaka är ju inte helt fel att veta om.

Stamtavla

Att lägga till då: Snoddas pappa var Berner och hans mamma var Flat. Ritzie var helrottis. På Max sida vet vi inte riktigt hur mycket som är vad, men samma blandning finns där någonstans. Dock är i alla fall 75 % rottis. Och någonting som är väldigt säkert är att deyhär inte är sista kullen mellan Catchy och Max. En kull till blir det. Frågan är bara när. Det avgör Catchys hälsa. Just nu är hon ju i topp igen, så mamma vågar nog vänta ett år. Är hon inte i topp blir det en kull 2010 och sedan No More. Och i den kullen har jag personligen tingat en valp. Om vi inte vetat det innan, så har dessa valpars ägare visat oss hur duktiga unga är med hundar. Tre av valparna tillhör ju unga par, och alla tre verkar ha det toppenbra. Det bådar gott för vår gemensamma valp ;-)

Som sagt, så ska jag utöka stamträdet mer. Nu är ju inte Hundsläktforskning det som är mest intressant, men lite kul tycker jag att det är. Jag hoppas att valpägarna också känner ett svagt intresse. Det är ju trots allt från dem valpen fått sina anlag till att bli de underbara Supervovvar de just nu sitter och klappar!

"Någonting extra"

Det var meningen att det skulle komma en gästbloggare till Cannea idag. Det blev dock inte av, men förhoppningsvis blir det av någon annan gång. Det hade ju varit roligare att läsa lite andra röster än bara min (Annies). Men men.
Jag tänkte passa på att berätta vad som hände idag!

Idag åkte vi ut till Guddehjälm och Karin. Där hade vi Caddy igen, så jag tänkte lägga ut de fina bilderna på honom från idag! Karin har två hästar, Sandy & Janne, som var utsläppta på sommarbetet. När Sandy skulle rulla sig trodde Caddy att hon ville leka med honom, så han susade skällande fram. och blev jätterädd när hon blev rädd för honom. Stackars, puckade Caddy! Lite Bonita-varning på det? Pucko har praktiskt taget blivit Bonitas andranamn nu.

Vidare hittade jag några söta bilder på Catchy och Bonita från tidigare i veckan. Tänkte lägga upp dem med, så det blir ganska många bilder på bloggen idag. Som ni kanske märkt tycker jag om att ta kort, och jag tycker att det är roligare att titta på valparna än att läsa om dem. Därför är också bloggen sprängfylld med kort. :-)

Framsidebilderna:
.
Gos på framsidan
.
Gos på framsidan
.
Stålvovven!

Gos på framsidan


Ute i Guddehjälm:
.
Mamma med kompis, Danne och Caddy.
.
Danne och Caddy i hans bil.
.
Karin, Caddy, Mamma och mammas kompis.
.
Och sist men inte minst:
Vi pratade om hur liten Bonita var när hon föddes, 200g, och hur vi handmatade henne. Så jag hittade tre bilder på henne. Då, Mitten och Nu. Alla bilder har ni sett innan, men det är kul när de hamnar intill varandra! Samma valp under ca 4 månaders tid.
.
Bonita, 1 vecka
.
Bonita, runt 2 månader
.
Bonita, 4 månader
.
Nej, nu räcker det med bloggande för idag. Jag återkommer väl i morgon eller så med något nytt om Bonita eller Catchy. Jag kan redan nu skriva att jag tänker lägga ut någonting som kanske kan vara intressant för våra stolta valpägare. :-)

Besök hos Viveka!

Jag nämnde nyss att mamma och Karin skulle ut på ärenden? En anhalt på vägen var Västerlanda. Och vilka bor där numera? Catchys uppfödare!
Men eftersom Ritzie (Catchys mamma) bor i hundhimlen sedan något år tillbaka har det en ny liten vovve. En schäfervalp på 17 veckor, med stor lungkapacitet. Det fick Bonita erfara. Det var en tråkig valp, den ville inte leka med Bonita utan iakttog de stora, svarta inkräktarna på avstånd. Men den lilla chiuauakorsningen som var på besök förälskade sig däremot i caddy. Hon hade nyss löpt, så han var väldigt intresserad av henne också. Hon ville med hen när mamma och Karin skulle åka. Hon hoppade in i bilen och satte sig bredvid honom.

Viveka och Dennis tyckte i alla fall att Ritzies barnbarn var klart godkänd. Hon hade tydligen söta öron. Det kan jag verkligen hålla med om!

Så nu har Bonita verkligen fått "Umgås med andra hundar-träning". Hon drar en del när vi möter andra vovvar, visar tendenser till att skälla och reser gärna ragg. Hon är feg. Ibland triggar Catchy igång henne genom att vakta henne. Bonita är Catchys valp, så hon måste försvara henne mot främlingar. Men Bonita verkar inte alls ilsk, och det är bara att ge sig ut bland andra vovvar och träna. Hon måste lära sig att alla inte vill hälsa på henne, men också att inte bry sig när hon möter andra hundar. Ibland sköter hon sig exemplariskt, och jag tror att hon lär sig.

En sak som Bonita inte behöver lära sig är att åka bil.
DET ÄLSKAR HON!
Fast det kanske beror på att hon vill vara med konstant. Bilden nedan är tagen
av Danne :-)

BilBonita
.

Aktivera bloggen

Idag kom Brorsan på besök. och med Brorsan, så menar jag Caddy. Jag kan ha nämnt honom innan. Han är Catchys lillebror. 55 kg knähund. Hans ägarinna är Karin, samma Karin som ägde Catchys pappa Snoddas, samma Karin som hjälpte Catchy att trycka ut våra fem älsklingsvalpar. Samma Karin råkar vara en rätt god väninna till mamma, vilket egentligen är anledningen till att vi kom över Catchy.

Så idag var Karin här och åt "frukost" klockan halv 3. Eller rättare sagt, hon åt mellanmål med mig och Danne medan mamma åt frukost. Mamma hade jobbat natten åt en kompis så hon hade just stigit upp. Och med sig hade hon som vanligt lille Caddy. Innan de åkte iväg för att uträtta några ärenden tog vi några riktigt fina bilder på vovvarna. Det var ett projekt i sig kan jag säga! När två stog still sprang den tredje iväg, och när den sprang drog de båda andra med. Men men. Skrolla ned för att  titta på resultatet!
.
Vovvarna på väg ut
.
Syskon. Caddy till vänster och Catchy till höger.
.
Efter mycket om och men! Bonita, Caddy och Catchy.
.
Caddy
.
Och Caddy

Och den här bilden har jag markerat för att ni ska se storleksskillnaden. Det är ungefär 10 cm i höjden. Kanske mer. Oavsett så får Caddy Catchy att se liten ut, och Bonita blir plötsligt en pytteliten valp igen :-)

Storleksskillnad!

Och förresten tänkte vi aktivera bloggen lite mer framöver. Vi har kommit fram till att det är en rätt mysig blogg som kan vara kul att ha kvar för de andra valpägarna - och när nästa kull kommer! För en kull till blir det. En kull underbara valpar efter Catchy. Men troligtvis inte förän nästnästa löp. :-)
Så för att aktivera oss lite mer händer det någonting extra på bloggen i morgon (söndag)... kika in då!

RSS 2.0