Ett litet inlägg till...

Nu sitter jag och skriver ett litet inlägg igen. Jag tänkte lägga upp lite fler kattbilder.
Och så vill jag bara förtydliga att förra inlägget var ett analyserande tankesätt, inte ett råd. Jag tipsade inte om att skaffa djur när man faktiskt inte har råd eller tid bara för att må bra, utan att förverkliga sina drömmar medan man kan det istället för att tveka och tveka och tveka. Många jag känner lever sina liv dag ut och dag in och klagar över hur hemskt de har det, utan att någonsin ta de chanser de får att faktiskt förgylla sina liv. Det är ofta mycket lättare att klaga än att försöka förändra. Många väljer den vägen.
Man skaffar inte ett djur för att må bra själv, det var absolut inte så jag menade. När man skaffar djur har man ansvar för dem deras resterande liv, som förhoppningsvis blir väldigt långt. De är inga surrogat för ett misslyckat liv. Men de kan trösta någon som mår dåligt och göra den olycklige lycklig. För de blir din bästa vän. Ditt ansvar och dina skyldigheter är väldigt många och otroligt viktiga. Men sådan är väl all vänskap? För att få måste du ge. För att få gråta ut mot någons axel måste du låta denne någon gråta ut mot din.

Vissa kallar det egoism: att bry sig om andra för att själv vara lycklig. Och jag erkänner glatt att jag blir lycklig när jag får ta hand om någon. Jag längtar efter att få krama och kela och busa med min lilla kattunge. Att få trösta honom de första, jobbiga nätterna. Jag kanske är en egoist. Vi är kanske alla egoister. Men i slutendan handlar det och lycka. Och med ett djur kan du ju skapa och dela den lyckan.
Och delad glädje är ju dubbel glädje, eller hur?

Min Gandalf!

Duktig Kattmamma

Gloria

Gandalf!

Gloria

Hungrig kattunge

Busfrö

Latmask!

Gloria, The Grey Devil!

Annies två latmaskar!


Ett djur gör dig odödlig

Jag känner bara att jag vill konfirmera ett påstående. De flesta, när man skaffar djur, avråder en till det. De säger att man är för ung, inte har tid, inte har råd eller att man helt enkel binder upp sig. Men de flesta människor skaffar ändå djur. Katter, hundar, hästar. Nej, man har kanske inte alltid pengar, men istället för att spara 1000 kr kan man spara 500. istället för att köpa åtta nya tröjor i månaden eller fyra par skor, kan man köpa kattmat och kattsand för 300 kr. Man kanske inte är pensionär och går hemma hela dagarna, men en stor del av sin tid är man ändå hemma. Och djur mår bra av att inte alltid ha människorna hemma. Att få lugn och ro. Man kan kompensera frånvaro med närvaro. Föräldrar jobbar, och är ändå föräldrar. De lämnar barnen hemmamen leker i gengälld merpå helger eller drar till fjällen på semestern. Livet handlar om att umgås när vi kan, inte att isolera oss för att vi tror att vi ändå inte kommer hinna umgås.

Jag kommer från en familj uppvuxen med djur. Åren i Växjö har fått mig att sakna mina djur otroligt mycket, och uppskatta dem så oerhört mycket. Mina föräldrar hade varsitt synsätt då vi skaffade hund.
Pappa: Jag skaffar hund när jag är pensionär och har tid.
Mamma: Jag vet aldrig om jag lever så länge, så jag skaffar hund nu medan jag kan.

Jag tror på mamma. Kan du, och vill du, gör det då. Djur kan göra människor lyckliga. Djur gör oss gladare och mindre ensamna. I en värld som är hård, och där allting känns orättvist, vad känns då mysigare än en varm, pälsig vän att krama om? År som vart svåra i mitt liv har underlättats av djur. Aldrig har jag ångrat ett djur. Ett djur är mycket snällare och lojalare än en människa.

Ett gott skratt förlänger livet.
Ett djur får dig att skratta.
Ett djur gör dig odödlig.


Hej svejs!

Här kommer dagens bilder på kattungarna. Jag är väl den fotograf som varit mest aktiv, men även min lilla mamma har vågat hålla i min stora, krångliga och dyra kamera. Så här är dagens skörd! Fortfarande inget photoshop, men ni överlever.

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)

:-)


Hej hej!

Hej igen!! Jag har lärt mig att skriva på min bärbara dator! Om jag klickar på "caps lock" och håller nere tangenterna med en pil på fungerar de små bokstäverna för f och g. Lite irriterande; men det fungerar!!
Jag ville lägga upp lite nya kattungebilder. De här är tagna med min/syrrans digtalkamera; alltså inte med min systemkamera. Eftersom jag inte har photoshop kan jag inte retuschera röda ögon, men ni får tjuvkika på bilderna ändå. Den vita/ljusgråa är en hane, och den grå är en hona. Tror vi än så länge. De är tre veckor gamla, så än kan vi ha fel. Men Karin brukar veta vad hon pratar om. :-)

Jag och Danne funderar seriöst på att skaffa katt. Hoppas bara inte att Dannes mamma med familj mördar honom för detta ;-)

:-)

:-)

:-)

:-)


Valpbilder

Här kommer lite Gamla GodinGar! JaG hittade en hel del underbara bilder på valparna. Vissa har jaGkanske laGt upp tidiGare, men vad Gör det? :-)

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Hundbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Valpbilder

Och Bääbis!!


Lektionsblogg

Hej Hej!
Sitter mitt i en konstig lektion och bloggar. Ambitiöst? Njaa... fast de andra sitter och kollar på youtube på galna personer, så lite seriös känner jag mig allt. Har fått lite kattungebilder från mamma. Hon hälsar att den vita kattungens ögon blir dåliga på bild och att de knappast ser ut sådär i verkligheten. Får hoppas att hon har rätt! Dess öron och nos håller tydligen på att bli Birmafärgade! Så gulligt :-) Men detta syns inte på dessaq bilder. Hoppas på nya, bättre bilder snart. men dessa duger definitivt också.
De har öppnat ögonen!!

Katter

Katter

Katter

Kissar!

Kissar

Kissekatter

Kissekatter


Se Hundcoachen!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade vår kära lilla blogg. Så jag tänkte göra det med ett annorlunda litet tips. Eftersom det är intet nytt på västfronten, har jag varken bidler eller någonting kul att skriva om våra kära husdjur. Däremot sitter jag just nu i Alvesta och tittar på program efter program ur en viss TV-serie.

Alla hundägare eller hundmänniskor bör, enligt mig, se denna serie. Så många program som möjligt. Det fina med serien är hur lätt den är, endast 20-30 minuter lång och sänds normalt sett (tyvärr) på TV4+. Om man inte har TV4+ gör man som jag, använder Internet. På TV4as hemsida kan man se serien. (Eller så är man olaglig och laddar nerd en i efterhand om man missat den)

Vilken serie?
Hundcoachen.

Det är en väldigt lättsedd serie om hur man hanterar och löser olika problem som kan uppstå med en hund i vardagslivet. En hundexpert besöker en mängd familjer och lär dem avstyra sina hundars felbeteeenden. Det är allt från att jucka på andra hundar, jaga bilar eller hata att åka i bilarna, till att faktiskt visa ett aggrisivt beteende mot andra hundar eller människor. Jag har lärt mig massor utav programmet. Lärorikt, enkelt och pedagogiskt. Det handlar helt enkelt om det vi ofta glömmer: hur man är en bra och stark ledare för sin hund.

Hundcoachen


SE DET.

RSS 2.0