För en vecka sedan...

... så såg kattungarna ut såhär!



3 veckor. Idag är dem fyra och jag försöker ta nya bilder... det är inte lätt eftersom de aldrig står still!




Valpträff i helgen!

På söndag är det dags för valpträff! Mer info kommer att läggas ut här och på Facebookgruppen Cannea. De som inte är med där kommer förhoppningsvis att få ett lite sms. Så boka om det ni planerat och förbered er på en hundträff!

 


Tre veckor

Ikväll tog jag och mamma lite bilder med hennes digitalkamera. Jag tänkte lägga upp dem. I morgon tänkte jag och systemkameran ta en dust med de små liven igen. De har börjat leka nu och insett att de har syskon att tugga på. Dygnsrutinen äta-sova-äta-sova duger inte längre för de små!







































Storleksskillnad?

Den randige och den helgrå är till salu...


De fyra kattungarna

Här kommer lite nya bilder på bebisarna! Nu är dem bara fyra men lika söta och härliga för det. Och alla har öppnat ögon och öron och är pigga, kavata och försöker lära sig stå, sitta och kurra. Inte samtidigt, det är en alltför stor utmaning just nu.

Negativt är att de rivit en hel del på Geishas mage så att hon har sår. Hon undviker att dia dem länge så vi ska eventuellt stödmata dem allihopa för att ge dem lagom mycket energi och näring. Geisha är insmpord med helosan, och tar igen sig på golvet för tillfället. Det måste verkligen göra ont när fyra par kloiga tassar klöser den ömtåliga, såriga huden... Stackars Geisha!

De två översta är till salu. De två nedersta är tillfälligt Tingade. Vi får väl se om de eventuella ägarna ångrar sig...










...

Den svarta kattungen är död.

Ett mycket tråkigt besked

Den svartvita kattungen kommer inte att överleva. Den kan inte längre röra bakkroppen och kan därför inte dia. Jag vill inte se den svälta ihjäl, och att stödmata och hålla vid liv när den uppenbarligen inte mår bra... det känns som djurplågeri. Det är ett hemskt beslut att behöva ta, men jag tröstar mig att den i alla fall fick tillbringa sitt sista dygn bland sina syskon och inte utstött av sin mamma vilket skulle hända om vi låter det fortsätta.

Jag är irriterad på mig själv som tillåtit någon att över huvud taget titta på Geisha och kattungarna. Hade jag sagt ifrån hade hon antagligen inte haft samma behov av att ständigt flytta dem (har tappat räkiningen på hur mycket hon gjort det). Jag är irriterad på Geisha, som ska föreställa en god kattmamma som försöker skydda sina ungar. Vilket hon uppenbarligen inte gjorde. Dock kanske man ska se det som beröm, att hon inte anser hundarna som ett hot, utan dumpade kattungen i deras närhet där de kunde komma åt den. Men jag har svårt att se det så, nu medan jag bara väntar på att liten Svartvit ska somna in. Jag har bett mammas kompis Karin om hjälp, för själv klarar jag det inte.

Det är underligt, hur vacker dagen är när någonting sådant kommer att hända.

Ni behövs

Hjälp oss att hålla tummarna för liten Svartvit kattunge. Kattmamman skulle flytta kattungarna igen och började med den, bar ut den och lämnade den bland tre nyfikna hundar. Någonting har gått fruktansvärt fel och vi fruktar att den lille inte kommer att överleva. Inga synliga sår, men den sköra kroppen kan ju ha fått invärtes fel eller brutna ben eller vad som helst när Catchy (återigen bebistokiga Catchy) skulle tvätta den. Ert stöd behövs även om det troligtvis inte hjälper.

I morgon kommer det bara finnas fyra kattungar kvar. Om inte ett mirakel inträffar.


Påminnelse och blänkare!

Hallå på er! Vill bara säga att det finns fem kattungar i Bohus som nyss fyllt en vecka och som nu har öppnat ögonen. Bilder på de små liven kommer i morgon. Intresserad av katt? Två stycken har inte fått några intresseanälningar ännu, tre är intresseanmälda tills vidare men inte helt spikat. De är urgulliga!

Och om max en vecka får Gråtroll kattungar igen (hon som förlorade sina för några månader sedan). Håll utkik! :-)


Här har vi dem små liven

Här ser ni bilder på kattungarna. Dem är fem stycken. SvartVit är tillfälligt paxad, precis som helsvart. Inget är helt bestämt ännu för någon av dem. Vi tror att vi ska behålla en men har inte enats om någon ännu. Liten Helgrå stödmatades första dygnet men visade sig vara en fighter och har vuxit i kapp de mindre syskonen. Bildfunktionen strular så jag lade upp bilderna som animation istället.

Och förresten, nu ikväll upptäckte vi att GråVit öppnat ena ögat!







RSS 2.0