Ingen valp är den andre lik.

Härkommer (äntligen!) lite nyheter från marsvinskören. Jag vet att ni har längtat!


Anledningen till att det har varit Blogg-torka ett par dagar är för att skribenten (Annie) varit och hjälpt pojkvännen med hans flytt, och bredbandet hade ännu inte hunnit ikapp de femtio meter han flyttat. Men nu sitter hon hemma igen och skriver om de fem sötnosarna Bimbo, Bamse, Balder, Birka och Bonita.


Valphög!


Balder väger nu runt 1,5-1,6kg. Inte illa! Dock k'mpar de andra aktivt för att komma ikapp, och till mammas förtretg är de inte stilla nog för att vågen ska visa exakt hur mycket de väger. Bimbo, som ändå föddes först, väger ungefär 1,1 kg. Birka har gått om henne med sina stolta 1,2kg. Brorsan Bamse är lika tung/lätt som Birka. Bonita är fortfarande (och förblir antagligen) kullens minstig, på 750 gram. Hon passar än så länge bra i bunken som de vägs i, till skillnad från Balder, som bara välter den. Vilken liten tjockis!!

Birka och Bamse hälsar hej!


Bimbo har utropat sig själv till utbrytardrottning och gör allt för att smita ifrån dynorna. Bamse kämpar på för att komma ikapp Balder i storlek, Birka ser till att lillasyster får någon att ligga på. Alla fem låter som små grisar (eller marsvin, som sagt) och är fortfarande inte öppnat ögonen. Men Catchy anser att de i alla fall är stora nog att sköta sig själva några minuter i taget, medan hon själv pustar ut på storarumsgolvet. När de skriker för mycket efter henne gå hon tillbaka dit en stund.

Trött Mamma


Birka har en söt vit fläck på sin lilla haka och bröstkorg, har det uppdagats, och Bonita är inte heller helt "rottisfärgad". Det verkar som om hon har vitt på någon av tassarna. I alla fall enligt Nea. Även Balder har visat sig ha vita pigment, även dessa på någon av hans små (eller stora) tassar.
Som sagt: Ingen av valparna är den andra lik. Men en sak har de gemensamt: De är alla underbara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0