Lök & Ekollon!

Läste nyss kommentaren på föregående inlägg, från Birkas ägarinna Sofie. Och jag kan inte annat än att hålla med, men jag vet ju inte eftersom jag inte själv läst tidningen där jecka hittade den informationen. Jag antar att det är med hundar och lök som med hästar och ekollon: att de generellt inte tål det men att vissa har järnmagar. Hästar är inte skapta att äta ekollon, och lök är kanske inte direkt naturlig föda för hundar...

Man ska aldrig dra alla över en kant. Den enes superallrgi är den andres favoritmat!
(Så hoppas att de två aldrig äter lunch ihop...


Hittade detta på en sida:

Saker som man inte bör ge

  • Undvik lök av alla slag. Lök får de röda blodkropparna att brisera med anemi som följd. Det kan till och med vara dödligt om det ges i stor mängd, eller i små mängder under en längre tid.
  • Ge aldrig hunden choklad. Framför allt ska du vara försiktig med mörk choklad eftersom den innehåller mer kakao. Choklad också vara dödlig om hunden får i sig till och med en mindre mängd.
  • Blanda inte olika oljor i samma måltid. Ge inte blandoljor och undvik oljor som har stått ljust och är i ljusa flaskor eller som har varit öppnade länge.
  • Ge inte rå äggvita och rå äggula samtidigt utan att även finmala lite äggskal till. Ge gärna äggulan rå och värm äggvitan lite. Äggvita hindrar kroppen från att ta upp det nyttiga B-vitaminet Biotin som finns i äggulan
  • Var försiktig med mineraltillskott och med fettlösliga vitaminer. För mycket kan vara farligare än för lite.

Överkänslighet hos hund
Hundar kan vara känsliga för mycket protein och ofta reagerar de även för gluten och soja. Många hundar tål inte spannmål, av olika orsaker. Proteinöverkänslighet visar sig ofta som jästinfesteringar i öron och på tassar. Hunden kan bita på tassarna och de är ofta lite röda. Öronen är fulla med klet. Gluten visar sig ofta som känsliga magar och svårt att gå upp i vikt. All överkänslighet kan innebära att hunden kliar sig och tappar päls.

http://www.enskedehk.se/barf.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0