En rund i "stan"

Snacka om aktiv dag! Vi hade några ärenden in till Växjö, så vi passade på att gå på stan och ha lite stadsträning och sedan lite aktivering då vi gick runt Växjösjön. Vi har också listat ut att Lady inte alls har problem med bilåkning, vilket vi trodde tidigare. Hon fradgade då hon åkte bil, så vi köpte DAP, ett naturligt lugnande, att använda då vi åkte. Vad hände? Lady började fradga i mängder, floder. Nu när vi har slutat med den där svindyra skäpsprayen, ja, då dregglar hon lite men är hur lugn som helst. Har till och med sovit i bilen. Aldrig mer DAP, säger jag bara!

Idag var Lady tokaktiv. Lady är en väldigt pigg tjej, alltid med spring i benen. Även jämfört med jämgamla hundar är hon ständigt på G. Med henne får man vara försiktig med just aktivering, för hon stressar lätt upp sig och blir hyperaktiv. Då gäller det verkligen att stanna en stund och ta det lugnt, få henne att ta det lugnt! Något som fascinerade henne mycket var ankorna i sjön. Hon ville verkligen jaga dem, eller i varje fall undersöka dem närmare. Det ska bli kul att se henne i Göteborg, när det hela tiden är mycket folk. Vi bor mycket isolerade här ute, tycker jag. Har man tur/otur möter man en person per promenad. Wow.

Nu laddar vi inför i helgen! Ryktet har gått att mamma bakat bullar... och även om inte alla kan komma, hade det varit härligt om så många som möjligt dök upp. Och om ens hund av någon anledning inte får/kan träffa de andra hundarna, kom endå och var med och se kullsyskonen. Det finns ett härligt elljusspår intill ni kan ta hunden ifråga på, om han/hon väntar i bilen. Eller lämna hunden hemma. Det kan vara spännande att se kullsyskonen/småsyskonen/storasyskonen/mamma och eventuellt, om vi har tur, även pappan.

Lite bilder från sjön:























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0