Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag! Mitt ena hjärta är på sin nya praktikplats och gör sin hemmastadd, det andra ligger på sin pelare och blickar ut över sitt kungarike, och den trdje ligger i soffan och ömsom sover, ömsom tjurar. Varför detta? Jo, för att matte är taskig. Hon har bakat kärleksmums och så får valp inte smaka :-(

Det är en sådan skön dag då man får så mycket gjort. Jag pluggade, städade och bakade. Snart ska jag och Lady gå ut och leka en stund på ängen också. Pricken över i. På tal om att leka, det hände någonting mycket, mycket roligt igår!

Vi träffade Jeanette. DKlockan var runt 11 på kvällen och vi var ute på kvällsrundan och tog vägen vid ängen. På väg hem möter vi en kvinna med tre lösa hundar. Hundarna kommer springande och deras ägarinna ropade åt oss att slkäppa vår hund. Vi gjorde det. Lady blev skiträdd när tre hundar kom rusande, och att sitta fast i koppel var knappast rättvist. Det skälldes någonting fruktansvärt men vi lyckades ropa åt varandra, vi hundägare.

Kvinnan presenterade sig som Jeanette, och hon har bland annat egna valpkurser. Hennes hundar, mor och dotter schnauzer (?) och någon annan mycket mindre terrier, en tio årig och nästan döv liten hund, var alla nyfikna på Lady. Lady var också nyfiken, men blev antagligen väldigt trängd när de var 2-3 mot en. De andra hundarna tröttnade tillslut på henne och började leka med varandra, och då stod hon snopet och såg på och försökte nosa på dem. men råkade de snegla på henne, skällde hon ut dem.

Vi stod säkert och pratade i en kvart-halvtimme. Det slutade med att hon fick mitt nummer, och så ska vi träffas fler gånger och träna Lady på att umgås med nya hundar för att få bort hennes nervositet. Vi fick lite tips som jag ska följa upp. Lady behöver verkligen all socialisering hon kan få. Vi träffar så få hundar, att när hon väl träffar en ny, vet hon inte hur hon ska bete sig. Hundmöten är inga problem, men att möta andra hundar, det är tydligen jättehemskt och då skäller man och försöker krypa upp i mattes knä eller i varje fall så mellan mattes ben. Det hade varit gulligt om det inte vore för att hon faktsikt måste lära sig hur man beter sig.

Men som sagt, just nu ligger hon utsträckt i soffan. Det är jobbigt att tigga. Särskillt om det inte leder till någonting... ibland är det inte lätt att vara hund.


Alla <3s dag!

Krama dem du älskar en extra gång idag.
Gör det varje dag!


Kommentarer
Postat av: Dan Brickman

2011-02-14 @ 22:59:49
Postat av: Dan Brickman

Håll kontakten med den där Jeanette.



Hon har hundvana och Lady får lite hundvana hon också :)

2011-02-14 @ 23:01:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0