Förra kullen

Det är så roligt att kunna följa valparna även efter att de flyttat hemifrån, så att säga.

Förra årets valpkull bestod utav fem valpar. En lever inte längre, men de resterande fyra följer vi så nära vi kan (den ena har vi ju kvar hemma, så henne får vi följa oavsett om vi vill eller inte;-). Och vi skulle gärna vilja följa årets tio också, i varje fall på håll. Något mejl, då och då, kanske. Eller via facebook eller egna bloggar.

Bonita hamnar ju då och då på denna blogg, eftersom att mamma har kvar henne hemma. Hon är ju kvar i familjen. (Och det ryktas om eventuella valpar på henne om två år...).

Bonita

Birka såldes till en härlig tjej vid namn Sofie, som tyvärr var tvungen att lämna vidare henne till ett par vänner. Man kan följa Birkas uppväxt på hennes blogg, liksom man kan se hur det går för henne eftersom Sofie håller kontakten med sin älskade Birka. För att se lite bilder på Birka kan ni besöka Sofies blogg, fulla adressen längst ner, den övre innehåller bara ett inlägg med bilder.

Birka
http://rideronthestorm.blogg.se/2010/october/birka-ar-karlek.html
http://rideronthestorm.blogg.se/

Balder lever ju tyvärr inte längre. Han utvecklade ett hjärtfel (glappande klaffar) som ledde till ägarens beslut om avlivning. Det är tyvärr inte så ovanligt, och det är omöjligt att säga varför han fick det. Det är inte ärftligt, är ofat medfött (inte i hans fall) men kan bero på hans kraftiga växt. Han var dubbelt så stor som de andra valparna hela tiden...

Bamse flyttade först till ett ungt par, men kom sedan vidare till en annan familj som i somras fick tillökning. Så nu har han ett litet människobarn att vakta därhemma. Mamma har hans ägare Andreas på facebook, och där finns massa bilder på Bamse. Här är en av dessa:

Bamse
Fler bidlker finns på: http://www.facebook.com/profile.php?id=1159327153#!/album.php?aid=2048529&id=1159327153&page=3

Bimbo tappade vi först kontakten med, men världen är mindre än man tror. Vår granne kände hennes nya ägare, så mamma fick hans nummer. Och nu ska hon träffa Bimbo igen, som nu heter Stina. Ävern hon finns på facebook, och jag har stulit en bild på henne från Håkan, hennes ägare. Hon är tydligen väldigt fäst vid honom och följer honom i varje steg han tar. Enligt honom den snällaste hunden i världen. Nå, hon brås ju på sin mamma!

Stina

Stina
http://www.facebook.com/hwinblad#!/album.php?aid=194081&id=786546449

Hur kan dessa fina men olika vovvar vara helsyskon?
Tja, det är väl charmen med blandrasert. De kan se ut hur de vill. De blir välkdigt personliga, helt unika.
det ska bli så roligt om ett år, att se hur årets tio vilddjur utvecklat sig. Om de blir rottislika, bernerlika eller bara helt unika. Oavsett, brås de på sina syskon blir de intelligenta och underbart snälla vovvar, familjemedlemmar att älska i vått och torrt.

Så, mejla gärna om din lilla valp. Hur går det? Rumsren? Lättlärd? Jobbig? Underbar?
Har du några bilder att dela med dig av? I så fall blir vi, och säkert de andra hundägarna, mycket glada.


Kommentarer
Postat av: Dan Brickman

Vad fina dom är allihopa.



Själv tycker jag att Bamse och Birka påminner mer om sin morbror än om sin mamma. Birka var jättefin, mycket rottis där :-))

2010-11-02 @ 11:27:45
Postat av: Dan igen..

menar förstås att Bimbo liknar sin morbror :-)

2010-11-02 @ 11:28:23
Postat av: Annie Brickman

Jag anser att Bimbo är mest rottislik av dem tre, hon har den typiska korta nosen för en rottis :-) Birka har teckningen men är för gänglig och ansiktet saknar rottisens tvära nosrygg och är för lång. Mer flat i henne, tycker jag :-) men fina är de allihopa! :-D och jag måste säga att Bamse är morbror upp i dagen!

2010-11-02 @ 14:11:51
URL: http://cannea.blogg.se/
Postat av: Dan Brickman

Du har helt rätt Annie nu när jag tittar närmare på Birka. Bimbo har ju en perfekt rottis-profil men Birka är ju vansinnigt fin hon också. Valparna ser ju ut att blivit kanon allihopa. Det ska bli spännande att följa kull 2. Nemo ser man ju då och då och han är väldigt fin och ser ut att lyda sin matte riktigt bra för att vara en tonåring (hundtonåring) :)

2010-11-02 @ 19:53:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0