Återigen, förlåt!

Jag får (återigen) be om ursäkt för att jag inte bloggat någonting i veckan. I början låg internet nere, sedan har jag haft fullt upp i skolan. och nu i helgen har datorn varit upptagen eftersom att min syster okuperade den. Hon och mamma var här i helgen.

Lady mår mycket bättre. Vi försöker få henne att ta det lugnt - men en valp på fem månader vill helt enkelt inte det. Hon har lekt jage med oss: när vi ska fånga henne och få henne att ligga still. Hon har jagat katt. Sprungit runt, runt, runt i kopplet trots att vi kortat in det i princip helt. Men nu har vi flera underbara övningar att aktivera henne med, som inte kräver så mycket fyusisk rörelse.

Men igår blev det fysisk rörelse. Det var valpkurs. För att öva inkallning och låta valkparna slappna av mellan träniungsövningarna, släpptes dem och rusade runt, runt runt. Alla hundägaare kallade in sig valparna och gav dem godis om de sökte kontakt med oss - inte bara med våra egna valpar, utan alla. Lady var lite för reservarad för att vilja leka med de andra valparna, men hundägarna sprang hon snart emellan som ett litet jehu. Dem gav henne godis! Vi kunde hållit henne kopplad, men risken var stor att hon skulle ha känt sig trängd då de anmdra valparna sprungit fram till henne.

Lady är mycket rottweiler. Jag har inte riktigt vetat hur mycket. Som kursledaren sa: Det är 62% på pappret, men 90% i huvudet. Hundoerfarna upplever Lady som feg, rätt eller reserverad. Det är ett typiskt rottweilertik-bettende. Vi har fått bra tips om hur vi som ägare ska hantera det, vbilket känns bra. Hittils säger alla olika. Kan man inte hundar, och ska umgås med Lady, är det bara att ignorera henne. Kan man hundar, ska man i princip tvinga henne att hälsa, men på rätt sätt. Generellt gäller typ "Klappa aldrig hennes huvud, klappa hennes bog. Böj dig inte ner över henne." Enligt hundtränaren fungerar det inte att muta henne med godis (men det stämmer inte, för ett flertal personer har redan blivit polare med Lady på det sättet).

Efter kursen stannade vi kvar och fick ca en halvtimmes privatlektioner med läraren och en blivande hundtränare. Jättekul. Mamma och Bonita fick också massa tips och inspiration. Det var jättekul. Hon är duktig.

Jag återkommer med det senare. Nu ska jag äta. Bilder och videor från veckan ska också komma upp. Men för tillfället, så får ni läsare ha det så bra! Det ska jag ha, med hemlagad skaldjursgryta och hembakad pasta!




Kommentarer
Postat av: Dan Brickman

Det är kanon att ni går valpkurs. Det är jättebra för både er och Lady. Det skulle egentligen alla som skaffar hund göra. Det ska bli kul att kolla lite på bilderna sedan. Igår kväll hälsades det på Nemo igen. Fin kille det där men han undrar nog över varför hans mamma är så sur på honom. Hon morrade så fort han kom nära henne :)

2010-11-22 @ 07:18:15
Postat av: Georg

Så kul att få höra lite nyheter om Lady. Vad bra att hom mår bättre, och att hon verkligen kan delta i valpkursen. Vi längtar efter att få träffa henne och er.

Väntar otåligt på bilderna.

2010-11-22 @ 10:06:08
Postat av: Jecka

Visst är hon instruktören bra :D

2010-11-24 @ 15:48:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0