Retriverdrag

En sak skulle jag bra gärna vilja veta: brås Catchys valpar på Catchy?

Det jag har i tankarna är hennes retriverdrag, att vilja bära omkring saker i munnen hela tiden.  När man kommer hem springer hon och möter en med något, oftast en sko i munnen som hon ska ge bort, och när man tagit emot den hämtar hon nästan alltid någonting nytt. Ibland vill hon bara visa det för en (som om man inte ser de döda strumporna någon glömt slänga i tvätten...).

När man är ute med henne hämtar hon nästan alltid något att ha i munnen, mest pinnar. Det är inte det att hon är pinngalen, vilket jag hört är väldigt vanligt hos retrivrar annars. Det ska tydligen inte alls vara bra att kasta pinne med sin hund. Dock tror jag bara på det i viss mån: är det på dina vilkor som ledare och inte så ofta att hunden tror att det är rutin, så tvivlar jag starkt på att det skulle vara farligt. Tvärtom, apport är en bra lydnadsträning för hundar. Men som vi säger här i Sverige, Lagom är bäst. Lagom mycket apport, så blir hunden inte pinngalen, bara glad och lekfull!

Det är just vad Catchy är när man är ute med henne. Hon fångar ofta något i munnen, och visar stolt upp det och försöker få en att ta det ifrån henne. Hon älskar dragkamp, och försöker få oss att dra i hennes pinne. Dock finns det risker med det också: som ägare till en unghund är det dumt att leka dragkamp, för om den vinner tror den att den står högre i rang än dig. Men det är så roligt, och på ledarens vilkor då ledaren vill tycker i alla fall jag att det är en jättekul lek!

Oavsett, andledningen till mina funderingar är att jag i mobilen hittade en ganska söt bild på just catchy med någonting i munnen. En boll, som hon hittade i området där vi bor. Den gick hon stolt med i munnen i - vad kan det ha varit, trehundra meter? Oavsett, så fblev hon tvungen att lämna kvar den ute, och nästa gång vi kom ut så var den borta. Men det var trevligt att se henne hålla i en boll för omväxliongs skull och inte i en pinne. :-)

Jag hoppas att min lilla blivande utvecklar samma kärlek för att bära på saker. I så fall kommer jag att köpa en leksak åt henne att bära med sig, då har vi något att leka med när vi är ute. Jag hoppas Catchy får valpar i sommar! Vi här i Alvesta vill så gärna bli hundägare... *blink blink, mamma?*

Jaja, här kommer bilden :-)


Retriverdrag




Kommentarer
Postat av: Sofie

Birka älskar att bära på saker och apportera. Hon är väldigt mycket flat överhuvudtaget. Extremt matfixerad och glad konstant.

Men det mesta hon får tag i vill och ha sönder och äta upp... Även sådant som inte ska ätas...

Just nu har hon det värsta till trotsålder jag någonsin sett...

2010-02-04 @ 14:41:26
URL: http://rideronthestorm.blogg.se/
Postat av: carina brickman m, familj

Vad Bonita är vet jag inte Att bära på saker eller "ge bort" verkar inte vara hennes melodi. Hon är mer en "överfallshund" åtminstone när jag kommer hem:-) Men det kan bero på att hennes mamma inte låter henne bära på saker utan försöker ta dem ifrån henne. Däremot e dom söta när de har dragkamp med varandra ( utan min medverkan) o "pratar" med varandra som rottisar gör.

2010-02-04 @ 23:58:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0