Historien om hur Catchy fick sitt namn...

När Catchy föddes fick hon namnet Cheva av uppfödarna, men tyckte inte att det kändes rätt. Men det var svårt att komma överens. Tre stycken kvinnor, det kan du tänka dig själv... eller okej då, en kvinna och två bitska tonårsflickor.  Det kanske är ännu värre?

Catchy som valp. Hon luktade Big Tasty i munnen!

Hur som helst föreslog Annie att vi kunde kika i en ordbok för att hitta bra förslag. Både Carina och Linnéa tyckte att det var en bra idé, så sagt och gjort. Det enda vi kunde enas om var att namnet skulle börja på C, eftersom Cheva var född i Ritsie och Snoddas tredje kull, C-kullen. Efter många dåliga och ganska dåliga förslag hittade vi ordet "Catchy", som betyder kaxig, eller bitchig. Med tanke på att vår valp, som fortfarande bodde kvar hos Viveka då, var den tuffaste i kullen, blev vi förtjusta i förslaget.

Och det visade sig passande, särskillt när hon var tonåring: för kaxig, det var hon! Mot alla hundar hon mötte, fast bara om hon fick gömma sig bakom matte sedan... Nej, idag är kanske namnet  inte lika träffande. Hon är så lugn och go och alltid glad: så trotsig, det är hon inte längre. I alla fall inte särskillt ofta...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0