Det var en gång...

Det var en gång fem små valpar, som föddes strax utanför Ytterby, som i sin tur ligger strax utanför Göteborg, den 15 mars för ungefär fyra år sedan. Deras mamma hette Ritsie och var en väldigt vacker Rottwielerhona, och fadern var den nallebjörnslika Snoddas. Snoddas mamma var flatcoated retriver, och hans pappa var en berner sennen. Kan ni tänka er en sötare, lurvigare hund?

Av dessa fem valpar överlevde fyra, sorgligt nog. Två var helsvarta, två var "rottisfärgade". De döptes först efter bilnamn, men så snart de hittat ägare ändrades namnen. Caddy, Caesar, Catchy och Doris fick de heta. Tuffast var lilla Catchy, kolsvart i pälsen. Vetrinären berömde henne tidigt och sa till uppfödarn Viveka att den där lilla valpen hade egenskaper att bli en bra ledarhund.

Men så var inte lilla Catchys öde. När familjen Brickman-Sühl kom för att "bara titta" somnade valpen i den ena dotterns knä. Alla föll vi direkt för henne. Och efter ytterligare ett besök hade mamma Carina övertalats att välja just den valpen.
Till Bohus var det av, även det någon mil norr om Göteborg, och där fick vår lilla ögonsten växa upp.

Catchy som valp nederst, som vuxen till vänster med sin älskade fotboll. Och till höger har vi Max...

Catchy och Max, de blivande föräldrarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0